• Tirem

    Syjunta för gravida!

    Hjälp!

    Om jag inte minns fel så var det i denna tråd jag såg en länk ett mönster till virkade  Miniconverse där man skulle börja med sidostycket och inte sulan som jag hittat i de flesta mönster! Det var på svenska

    Någon som känns vid detta mönster?




  • Tirem
    ohbaby skrev 2012-03-16 11:58:13 följande:
    Tirem: det var nog mönstret jag länkade till. Där börjar man med sidorna. Inlägget med mönstret ligger på sidan 86.
    Tyckte tyvärr att de blev riktigt fula:( Men det har säkert med erfarenhet att göra. Detta är bland det första jag har virkat.
    De blev väldigt stadiga och inte lika mjuka däremot. Så det beror nog lite på vad man föredrar:)
    Det var precis det jag letatde efter

    Håller med om att de inte var de snyggaste jag sett men jag tänkta försöka modifiera dem lite och använda ett tunnare garn och hoppas att det blir bra


  • Tirem
    LiKaZo skrev 2012-03-26 11:46:49 följande:
    Nu har jag fått färdigt min ugglemössa! Blev riktigt nöjd med resultatet och det gick hyfsat fort att få färdigt:


    Gud så fin!


  • Tirem
    gröna L skrev 2012-08-27 12:17:56 följande:
    Blöjfodralet består av två tygstycken som är ungefär 35x27 som jag vändsydde ihop. Sydde fast kardborre och tygremsa med kardborrens andra del. Sen vek jag in 11 cm på varje sida och sydde fast! Done!



    Försökte mig på ditt fodral och det gick sådär... Jag gjorde säkert fel men om tyget är 35 cm långt och jag ska vika in 2 st flikar (för att göra facken) ca 11 cm långa så blir det helfel. Varje ficka behöver 11 x 2 cm samt ca 10 cm mellan sig för att man ska kunna fälla ihop blöjfodralet. Med andra ord hade jag behövt minst 54 cm långt tyg för att få det att fungera, vad gör jag för fel??? HJÄLP!


  • Tirem
    Ja82 skrev 2012-08-30 21:17:37 följande:
    Men 11x2 + 10 är väl 32?

    Jag sydde också ett fodral häromkvällen efter att ha hittat inspiration här i tråden, är supernöjd!



    Ska vara 2 st fack 1 för 4 st blöjor och 1 för vårservettet.


  • Tirem
    piffsmile skrev 2012-09-24 08:45:38 följande:
    Nu har jag fått tummen ur och fotat det jag hittills pysslat till lilltjejen i magen:

    Spjälskydd, babynest och virkad snuttefilt:

    Virkad filt:

    Utöver dessa så har jag sytt ett par lakan till vagnen från gamla lakan, samt ett örngott i vitt sidentyg till en vagnskudde.

    Idag ska jag ge mig på att sy babyskydds-filten (sån som Marilyn gjorde) eftersom jag äntligen fått tag på bra tyg! 4 dagar till BF, vi får väl se vad som mer hinns med

     



    Filten med mormorsrutor... Hur har du fått rutorna längs upp halva??? R mitt i ett projekt med en sådan filt men får inte till kanterna!


  • Tirem
    Snorkmaiden skrev 2013-01-21 20:10:49 följande:
    Nu har tillverkningen dragit igång hemma vid symaskinen och jag känner att det har börjat bra men lite för ivrigt. Det har blivit lite snett här och var, men det ska bli bättre på den fronten!

    Gröna plyschbyxorMössor i trikåÄnnu mer byxor (jag är högst medveten om att ena byxbenet blev uppochner :P)Filt i plysch och trikåOch så naturligtvis obligatoriska sneakers!So far so good!

    Ohh, så fina saker

    Du råkar inte ha ett mönster på skorna? Har letat och letat efter ett snyggt mönster men dina ligger nog faktiskt bland de allra bästa


Svar på tråden Syjunta för gravida!