• Fredis

    Så orolig över min 4-årings knölar på halsen

    Det är lymfkörtlar, 3 st som är som ärtor ungefär, och de syns när han vrider huvudet på ett speciellt sätt. En dr har tittat på de förra veckan och sa bara att det är inget konstigt. Men jag är inte ett dugg lugn, tänker bara leukemi eller lymfom . Vi ringde igen för att vi är oroliga och han fick då en ny tid till samma dr om en och en halv vecka.. Men jag vill ju veta NU!! Ringde vårdupplsyningen för att jag kanske kunde bli lugnad före helgen.. men tvärtom.. de sa bara att rådet är att söka vårt nästa möjliga vardag . Jag går i bitar ...
    För 4 veckor sedan hade han feber ett dygn, sedan bra. Han har på morgnarna varit lite snuvig i nga veckor, men inget som märkts för övrigt.. Kan ngn snälla snälla lugna mig (om det går..)?!?!?
     

  • Svar på tråden Så orolig över min 4-årings knölar på halsen
  • Fredis

    Tack, hade din son flera samtidigt?? Om det är farliga knölar, växer de fort då? Har man alltid andra symtom oxå då?

  • Fredis

    Ååh tack snälla ni för lugnande ord!! Nga följdfrågor: feber bara ett dygn, är det "tillräckligt" för lymfkörtlarna att bli större? En av de är nog lite större än ärta, lite oval, men max 12-15 mm. Är det ok? Och, är det ok att de sitter bara på ena sidan av halsen/nacken? Ngnstans har jag hört att de bör sitta symmetriskt..

  • Fredis

    Tack Labolina! Tack för att du som dr tog dig tid att svara. Ängsliga jag skulle behöva en som du som kompis .

  • Fredis

    Nu har jag panik! Idag klagar han över ont i nacken o särskilt när han böjer fram huvudet. Fått tid kl 16 på jourmott men är skräckslagen. Har bara leukemi i tankarna .

Svar på tråden Så orolig över min 4-årings knölar på halsen