• Rebster

    Starta försök i September?

    Hej hej!

    Är 29 och ska börja försöka i september, första barnet. Är så himla pirrig och det känns så märkligt att man ska börja försöka att bli föräldrar. Längtar ihjäl mig, speciellt eftersom ALLA andra har barn (eller det känns såGlad)Här kan vi byta funderingar kring äl-test, kost, träning osv.

    Hänga på? Ja, klart att du vill!

  • Svar på tråden Starta försök i September?
  • Kraken

    Oj vad spännande! Tänkte nog starta seriösa försök i september vi också, fast med barn nr 2. Nr 1 var inte planerad, blev till första gången någonsin som vi slarvade med att skydda oss (har varit ihop i 10 år) så det var väl dags. Hoppas det går på första försöket den här gången med, men något säger mig att det kommer ta lite längre tid nu när man planerar... Har försökt lite halvhjärtat under sommaren men utan framgång. Tänkte kanske prova med ägglossningstest för att få lite koll, har så himla oregelbunden mens. Ska bli spännande att följa den här tråden lite!

    Skulle gärna försöka redan i Augusti, men jag ska åka bort några veckor nu så vi kommer missa den ägglossningen.Rynkar på näsan

  • Xandie

    Jag hänger också med. Är 22 år och ska på allvar börja försöka med första barnet i september. Har tjuvstartat lite redan denna månad dock... Flört
    Längtar också oerhört mycket efter min aldeles egna familj.

  • Rebster

    Åh, vad kul att ni vill följas åt! Spännande med både första och andrabarnsplanering. Xandie, får se om det blir något med tjuvstarten då Kraken, då börjar vi iallafall samtidigt! Och om du inte har koll på mensen så testa att ha sex varannan dag.

  • Rebster

    Förresten, har ni iphone? Man kan nämligen ladda ner en app som hjälper en att hålla koll på mensen!

  • Rebster

    Den heter p-tracker lite! Det finns en mer avancerad också, men den som är gratis duger gott. Den visar vilka dagar man skall ha sex och efter att du har prickat in vilka dagar du har mens under tre månader så kan den exakt räkna ut hur din cykel ser ut, annars använder den 28 dagar som standard. Jättebra!

  • Rebster

    Tips till er som vill äta folsyra: köp familjeburken ( gul), för den innehåller mer av allt som "kvinna" utger sig att innehålla, och så är den billigare också!

  • Xandie

    Är det någon som har koll på hur mycket folsyra man ska äta per dag? Läste även att man inte skulle äta för mycket A-vitamin (har dock inte koll på varför), någon som vet vilket värde som gäller?

  • Rebster
    Xandie skrev 2011-08-03 12:21:24 följande:
    Är det någon som har koll på hur mycket folsyra man ska äta per dag? Läste även att man inte skulle äta för mycket A-vitamin (har dock inte koll på varför), någon som vet vilket värde som gäller?
    Man skall få i sig ca: 400 mikrogram folsyra om dagen men om man är vegetarian och äter mycket baljväxter  får man i sig tillräckligt.
    Hmm, A-vitamin vet jag inte...får forska vidare...
Svar på tråden Starta försök i September?