• Fru Karlsson

    Fest och ha med bebis

    Som rubriken lyder så är vi bjudna på kräftskiva till helgen till ett par vänner.Vi har en son på 6 veckor som vi INTE lämnar bort än.Och kommer ha han med.Ingen av oss kommer dricka oss berusade och jag tar max två glas vin.Det kommer vara vuxna skötsamma människor och inget stök men känner mig lite osäker om det är lämpligt när han är så liten.Men känner oxå att man behöver träffa folk,njuta och ha lite roligt oxå.Vad tycker ni? Hur hade ni gjort?

  • Svar på tråden Fest och ha med bebis
  • Fru Karlsson
    Lindreas skrev 2011-08-09 09:36:21 följande:
    Det enda jag hade funderat på var väl risken att smitta ner bebisen med något. Men om man inte låter bebisen vandra från famn till famn eller bli pillad en massa på så brukar risken vara ganska liten. Så om du har bebisen i sjal eller sele så tycker jag absolut att du ska ta med den!
    Jag tänkte oxå på det.Gillar inte att alla ska pilla på han och det ska bäras runt famn till famn.Så det tillåter vi inte.Han kommer vara i vagnen eller hos oss.
  • Fru Karlsson
    Alexi skrev 2011-08-09 14:34:01 följande:
    Jag tycker att det är olämpligt att dricka alkohol med en sån liten bebis. Jag har fortfarande inte smakat mer vin än en klunk när min son nu är nio månader. Och jag vet att man får dricka under amning men eftersom han och jag sover ihop varje natt så tycker jag det är jätteviktigt att jag är nykter. Och även om man inte sover ihop så vet man inte vad en sexveckors bebis kan plötsligt behöva en natt i form av mat, närhet, bärande osv och därför är det viktigt att vara nykter tycker jag. Har man nyligen varit gravid kanske man dessutom är extra känslig för alkohol och då skulle jag tycka att två glas vin kan vara rätt osäkert.

    Vi har en 2,5-åring också och hela första året drack vi väldigt sparsamt båda två, max ett glas vin (när jag hade börjat dricka alls igen efter att amningen var avslutad vid åtta månader)
    Oj vilket tråkigt liv du måste ha som inte kan unna dig lite vin fast din son är nio månader....
    Man är inte bara mamma och barnet har en pappa oxå som givetvis är nykter.Man blir inte berusad på två glas och så lite är inget som går ut till mjölken.
Svar på tråden Fest och ha med bebis