• Darla

    Såg en mamma med dottern i koppel!!!

    tjej87 skrev 2011-08-17 18:30:54 följande:
    I England såg jag många barn med sele, verkade väldigt smidigt när man är på stan, vid trafikerade områden eller nära vatten :) Hellre ett barn med sele än ett barn som blivit borttappat, påkört eller drunknat.
    Precis, vi bor i England och här är det smala gator med mycket tät trafik. Måååånga människor överallt, under helgerna undviker vi att gå i affärer (tänk er dagarna innan jul på Ica Maxi fast 10 gånger värre). Vårat barn är oerhört vilt, han går inte utan springer överallt och hade vi inte sele ibland så ... ja vi vågar inte ens tänka på det. Han kan slita sig ur greppet fort som bara attsingen. Jag var tydligen exakt likadan och på mig hade mina föräldrar sele, i Sverige på 70 -talet. Vi hade den inte jämt på honom men ibland var den ett måste. Nu är han äldre och vi behöver inte den längre.
    Men summan av kardemumman: här i UK är det oerhört vanligt, överallt man går varje dag ser man flera barn med sele. I Sverige är det inte alls lika nödvändigt men visst finns det tillfällen där också, och beroende på ens barn... Inget barn är det andra likt.
  • Darla
    Mookie skrev 2011-08-17 20:00:51 följande:
    Jag ska flyga med min 2-åriga dotter om några dagar och kommer ha sele på henne med "koppel" när vi är på Arlanda. Känns lite jobbigt annars att checka in och paketera vagn och allt när man är själv med en 2-åring som hellre går iväg än står kvar där man vill :) Så för mig är det en säkerhetsgrej i den situationen och jag är tacksam för den möjligheten! Gör mitt liv just då lite mindre jobbigt Flört
    Bra, hade en hemsk upplevelse på Arlanda en gång. Det pep när vi gick igenom säkerhetskontrollen, och jag blev tvungen att släppa sonens hand för visitering och han sprang ju såklart iväg. Höll på att springa rakt ut genom dörrarna och in i myllret av människor innan pappan hann i fatt, de visiterade ju såklart oss båda samtidigt - osmidigt som fasiken! Jag vart riktigt förbaskad, visst att de ska kolla en om det piper - det vill man ju absolut att de ska men inte båda förälrarna samtidigt. 

    Sen dess gäller sele på Arlanda när vi går igenom pass och säkerhetskoll.
  • Darla
    pluppfamiljen skrev 2011-08-17 20:16:42 följande:
    www.barntrygghet.se/bara-sitta-ga/barnsele-ga.../
    En liknande sak har vi åt sonen, som en ryggsäck med en liten stropp man kan hålla i och sen ett lite större "handtag" ovanpå ryggsäcken med om man behöver ta tag och inte har "stroppen" fast satt just då. Jättebra.
    Sen hade vi en vanlig sele också.
Svar på tråden Såg en mamma med dottern i koppel!!!