• Lantani

    BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!

    Lantani skrev 2011-10-11 10:05:39 följande:
    Åhh jag blir galen på sambon. Har kommit fram till att vår skoda inte funkar mer än kanske 6 månader till, pga att lilltjejens huvud kommer förnära rutan. Igår testade vi sätta hennes stol bak, men det är helt omöjligt, med tank på att då får sambon sitta så långt fram, så att han inte kan trycka på kopplingen.

    Innan har han varit helt med på att barnen sitter bakåt i bilen, men nu helt plösitgt säger han att vi satt ju framåt, vi lever ju än, vi kan köra försiktigt eller så menar han på att jag bara får köra när båda barnen är med. Det funkar ju inte, jag kan ju inte bara vara den som kör när vi ska iväg alla, eller om sambon ska iväg själv med barnen tex.
    Dessutom kommer vi behöva knäppa och knäppa upp lilltjejens stol varje gång han ska köra till jobbet (har bara en bil).

    Just nu är jag så arg.. Sen började vi prata om bältesstol och han skrattade   mig rakt upp i aniktet när jag sa att de bör sitta på en sådan till iallafall 10 års ålder och menade på att de gjorde man ju inte förr.. Verkade dock tycka det var bra att jag visade krockfilmer med bältesstol/utan bältesstol.
    Sambon var nog bara på riktigt uselt humör.. Nu har han visst kommit fram till att vi faktiskt måste byta bil, det går inte på något annat sätt. Puhh tur!
    Alvin 081114 och Alice 100807
  • Lantani

    Var inne på bilcentrum idag och vi är såå inne på en touran, så nu ska vi bara hitta en "billig" begagnad också.
    Himmel vad plats där var! Sambon är 193 cm lång och när han sitter på förarplatsen (och han sitter riktigt bekvärmt långt bak) så är det inget problem alls att ha hi-way med hyffsad lutning bakom honom. Two way testade vi bakom passageraren och det fanns vääldigt mycket plats kvar i passagerarsätet. Att sätta Hi-way på mittensätet kan man ju få hur bra lutning som helst, oavsett om det är sambon eller jag som kör.Trodde faktiskt inte att det var riktigt så mycket plats, men uppenbarligen!


    Alvin 081114 och Alice 100807
  • Lantani
    norgesessan skrev 2011-10-12 16:18:17 följande:

    Cicci, nej, då var det inte den. Det var specifikt 04 modell, och att den var bred så tre barn kunde sitta brevid varandra utan problem.

    Är sugen på att byta tillbaka till en 5sitsig. Hade vi haft en 7 sitsig nu och alla hade rymts mellanraden (med tre säten) så hade det itne varit nåt problem, men vi har bara 6 säten. Vill ha bagageutrymme också....


    Jo men visst var det 04 mondeo som var bred i baksätet? Jag har för mig det iallafall.
    Alvin 081114 och Alice 100807
  • Lantani

    Lutar åt att det blir en VW touran för vår del. En 06 har vi varit och kollat på. Visst vi går ner i årsmodell och får lägga lite imellan när vi lämnar in vår skoda oktavia, men vi får plats och kan utan problem ha båda barnen bakåtvända i mittensätena huur länge som helst utan platsbrist Dessutom finns 2 extrasäten vid behov och kan utan att byta bil skaffa ett barn till om något år om vi vill ;)

     


    Alvin 081114 och Alice 100807
  • Lantani
    Natasha76 skrev 2011-10-13 20:22:06 följande:
    Tror nog ni blir nöjda :) Jag lutar åt en andra sjupersoners bil sen när jag ska köpa ny bil åt mig. Min man har alltså Touran:en och jag en Passat (som jag ska sälja till våren, ska studera nu i två-tre år och behöver minska utgifterna litet).
    Visst har du en hi-way? Alltså inte tvåan eller har jag fel för mig?
    Vi har nämligen den till lilltjejen men undrar om vi inte kommer behöva byta ut den till II istället, pga korta stödbenet. Eller den funkar kanske att ha i mitten, där det är lite upphöjt där stödbenet ska stå? 
    Alvin 081114 och Alice 100807
  • Lantani
    minolia skrev 2011-10-14 12:29:45 följande:
    Hittade denna tråden och märker att det finns en hel del kunskap samlad här. Skulle behöva lite tips och råd. Vi ska snart byta ut babyskyddet mot en bilbarnstol och undrar om det är någon som har erfarenhet av vad som passar bra i en Toyota Verso?
    Har faktiskt ingen aning om vad som passar i en verso, men misstänker att iprincip alla stolar sitter bra i den bilen faktiskt. Hur gammal är barnet och hur mycket väger han/hon?
    Väger barnet över 9 kg, så skulle jag nog kikat på britax multitech och om barnet väger mindre än 9 kg, så skulle jag kikat på hi-way II. Tänk dock på att testa stolen i bilen, så att den sitter bra osv.

     
    Alvin 081114 och Alice 100807
  • Lantani
    Natasha76 skrev 2011-10-14 14:17:16 följande:
    Ettan funkar nog i mitten (svarar ur minnet). Problemet med sidoplatserna är att de har lådor i golvet. Man kan sätta något in i lådan, t.ex. en tjock brädstump. Men jag tror nog att ettan har för kort ben ändå. Jag har alltså nog använt ettan på sidorna, men då hade jag en rejäl batting i lådan i golvet.
    okej I vilket fall som så är det tänkt att hi wayen ska stå i mitten. Frågan är bara hur man fäster underförbankringsbanden på den sidan som föraren sitter om du förstår vad jag menar. Förarstolen kommer vi ju flytta och fram och tillbaka.. Har du någon koll? ;) Sorry för många frågor.
    Alvin 081114 och Alice 100807
  • Lantani
    cicci85 skrev 2011-10-14 17:26:40 följande:
    Idag fick jag en broschyr från Britax där jag ser en ny stol som jag inte hört talas om! Britax Max-Way heter den, ser ut som hiway men ska vara större, funka bakåtvänd till 25 kg, plustestad! Den hade extrainlägg/huvudstöd för mindre barn och andra förankringsband. I denna katalog finns inte Hiway med heller... Bälteshöjden ändras med en enkel enhandsjustering.
    Stolen finns inte med på hemsidan... Nån som hört talas om den? Det står inga mått på den men eftersom det står att det är en bakåtvänd stol för barn till 6 år så hoppas jag att den är högre i ryggen än vad hi-wayen är, på den står det ju till ca 4,5 år..
    åhh den låter ju mer än intressant!
    Alvin 081114 och Alice 100807
  • Lantani

    Vilka bakåtvända bilstolar finns, som man inte behöver använda underförankringsband till? Har isofix..


    Alvin 081114 och Alice 100807
Svar på tråden BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!