Inlägg från: IEmelieI |Visa alla inlägg
  • IEmelieI

    Bf feburari 2012

    när kände ni bebis första gången? eller när ni var helt säkra på att det var bebis? Har känt nått men vet inte om det är bebis, för det har inte känts som det beskrivs att det ska kännas. är v 17+4 idag
  • IEmelieI

    När jag var på Rul förra veckan så sa han att livmodern va nästan upp till naveln. Och där jag oftast känner tryckena är lite åt höger vid ungefär troskanten. Är ju om några dagar i v 19 och första barnet så jag borde ju känna den.

  • IEmelieI
    CarolinS skrev 2011-09-21 11:31:19 följande:
    Det är ju som de flesta säger väldigt olika, du har möjligen inte moderkakan i framvägg? Den brukar då ta upp stötar så då brukar det vara svårare att känna.
    Jag har en livmoder som ligger framtill, den liksom lutar framåt, och moderkaka i bakvägg. Så jag kände denna precis som med min dotter (där förutsättningarna var samma) i v14 var redan då små små buff fladder. Nu sen v17 har den här bebisen full rulle i magen dag som kväll å natt med ibland. Är nu i v21 (20+0 idag) å jag kan putta igång den eller ja oftast kommer den igång själv. Har ett tips som funkar bra för många...sätt dig på en stol å sitt lite framåtlutad då får den absolut mindre plats å det trycker på den då brukar den röra sig. Sen kan du ligga ner å blunda då känner du magrörelser från tarmen oftast ut på sidorna å bak i ryggen sen är det liksom ett mönster av rörelser mitt på magen eller nedanför naveln...det är bebisen :)
    Vill man för mkt så är det som att bebis känner dte på sig så ligg å tänk på nåt annat hi hi eller sjung lite ;)

    Vargaa: Jag har oxå så att när jag sjunger eller läser eller min dotter pratar då blir bebisen aktiverad :)  De säger ju att de kan uppfatta vissa ljudmönster :)

    Imorgon ska jag till läkaren igen. Får se vad hon säger om mina värden. Järnet lär vara lågt...känns så. Å idag mår jag pyton :(  Så illamående å trött!!!! Behöver troligen inte börja jobba förrän mot mitten till slutet på oktober, då ska vi ordningställa en lokal där vårt nya fina apotek ska öppna :)  Börjar jag innan dess kommer jag vara utlånad till andra apotek i området å det är ju inte direkt ngn höjdare när man mår skit vissa dagar :/
    Lite spänd inför imorgon oxå för jag å dr ska prata om remiss angående snitt.... Jag vill ju gärna träffa en Aurora BM oxå, för snitt gör mig olustig vad det gäller operation etc...medan vanlig förlossning är jag inte rädd för som så men det är vad som kan hända med mig efter som gör att det är uteslutet för min del. Vill höra en erfaren BMs åsikter utöver min duktiga BM som oxå är kunnig å den person som från början rekommenderat snitt. Jag fick en sfinkter ruptur när jag födde vår dotter å har fortfarande problem med rumpan. ;)

    jag har moderkakan baktill, jag brukar känna små kittlande tryck när jag sitter på jobbet vid datorn eller när jag åker bil. Känner inget alls när jag ligger raklång i sängen eller soffan.

    Det jag undrar på är också hur hårt känner ni dom. Är det bara svagt men att man stannar till och känner dom. eller är det hårdare buffar så att ni skulle känna dom öven utanpå
  • IEmelieI

    17+5 idag. såg ju bebis på rul för en vecka sen. Ska dit igen om 2 veckor så då hoppas ja han buffar lite så jag kan få bekräftelse på skärmen och känna han.

    Då kanske det är lite lättare för mig att verkligen tro att det är han och inte att jag inbillar mig ;)

  • IEmelieI

    jo jag kommer nog känna mig mycket mycket lugnare när jag är säker på att det är bebis jag känner. Har blivit så himla orolig för allt nu och så har jag ju diabetes vilket gör att det är lite riskgraviditet.

    Har alltid fått för mig att alla känner bebis jättetidigt och att alla vet att det är bebis som buffar.

    är bara väldigt nojig och nervös för allt nu ;)

  • IEmelieI
    vargaa skrev 2011-09-21 14:44:25 följande:
    Min dotter visste jag först när jag såg hennes sparkar att det var hon. Du kommer att veta när sparkarna blir starkare. En del känner tidigt, andra senare. Runt v 25 tror jag att de flesta brukar känna rörelser.

    Oroa dig inte, om något är fel märker man det. :)

    haha det är säkert bebis jag känner, men jag är för feg för att bara tro det utan jag måste ha bekräftelse så att jag kan va 100 ;)
  • IEmelieI
    Linda 023 skrev 2011-09-23 12:31:12 följande:
    Var på UL idag och fick datum 23/2 som BF Helt otroligt att man ser så mycket som en rutinerad bm ser på ett ultraljud. Hon berättade att dem t om kan se om bebben har käkspalt genom att titta på näsbenet.... Allt såg dock bra ut och nu är det bara att fortsätta vänta, UL var ju som en hållpunkt i graviditeten Sköt om er alla gravida, själv ska jag starta i Lidingöloppet, 3mil, på lördag. O notera att jag skrev STARTA, får jag ont eller något känns fel så kliver jag av Kram

    ooh då har vi bf samma dag :)
  • IEmelieI

    Var idag hos specmvc och gjorde 5e ul:et hjärtat såg fint ut på. Hon bekräfta även att det var en liten kille :) nästa gång är om 4 veckor då är jag i v 23+5 och då ska vi göra första TUL:et.Träffade även min diabetesläkare och hade 44 i hba1c (långtids bodsocker) Och det är inom målet så det var helt perfekt. Nu ska jag bara få bort mina låga blodsocker värden. Jag är fuktansvärt nöjd just nu. Men man kan alltid bli bättre, Det är skitjobbigt att va gravid och diabetiker men just nu känns allt bra :)

    Hoppas alla andra har det lika bra :)

Svar på tråden Bf feburari 2012