Inlägg från: Lyckobebisen |Visa alla inlägg
  • Lyckobebisen

    Vi som precis är i början..

    Vårdgarantin gäller inte för par med donerade spermier. Alltså faller samkönade par bort. Tyvärr.
    Vi skulle stått i kön i Stockholm men valde att flytta på oss tillfälligt så vi tillhörde Uppsla och har fått jättebra hjälp. Efter 4 inseminationer och 1 ivf vart tjejen gravid och nu är vi i v14. Vi har nu flyttat hem igen och kommer få hjälp med syskon om det finns spermier kvar med samma donator (vi har iofs ett befruktat ägg i frysen) och när man ska få hjälp med syskon så får man bo vart man vill i landet. Väldigt bra regel.
    Vi fick dessutom komma dit redan innan vår flyttanmälan gått igenom (hade "kvitto" på att vi bytt adress).
    Lycka till alla!


    Liten förväntas komma till oss den 8 Mars 2012. Som vi längtar!
  • Lyckobebisen

    Ja det är så att om man fått första barnet med hjälp av akademiska så får man hjälp med syskon även om man flyttar någon annanstans. Det tycker jag är jättebra.


    Liten förväntas komma till oss den 8 Mars 2012. Som vi längtar!
  • Lyckobebisen

    Det vet jag inte.. Eftersom vi blev gravida efter IVF får ju inte jag ex ta emot hennes ägg sen. Men vid insemination är jag lite osäker, tror det kan vara så att man får byta, men är väldigt osäker.


    www.lyckobebis.blogg.se ♥ Längtar efter liten bf 120308
  • Lyckobebisen
    Daludd skrev 2011-09-26 10:18:24 följande:
    Karth: Det är skitbra, men tyvärr måste man ju då också bo där :/ I malmö behöver man inte vara skriven när man gör syskonförsök, så vi måste ta reda på hur det ligger till där... Förhoppningsvis likadant :)
    Nej. För att få hjälp via uppsala krävs inte att man står skriven där (med syskonförsök). Alltså har man fått hjälp med första barnet kan man flytta vart man vill. Det är så vi gjort. Vi flyttade tillfälligt så vi tillhörde Uppsala, fick hjälp, C blev gravid och nu har vi flyttat hem igen. Vi får sen hjälp med syskon där som egenbetalande..
    www.lyckobebis.blogg.se ♥ Längtar efter liten bf 120308
  • Lyckobebisen
    colouroflove skrev 2011-09-26 22:01:09 följande:
    Vi bor i södra Norrland o blev remitterade till Uppsala av vårat landsting... Så vi behövde inte vara skriven där iaf
    Det är flera landsting som får åka till uppsala, t.ex- gävleborg, södermaland..
    www.lyckobebis.blogg.se ♥ Längtar efter liten bf 120308
  • Lyckobebisen
    Anelan skrev 2011-10-08 11:48:20 följande:
    Vad vi har förstått så blir det inga syskonförsök om donatorns sperma är slut, detta eftersom varje donator bara få ge upphov till barn i sex stycken familjer och då det finns så få donatorer (6 stycken var de ett tag i Uppsala, nu vet jag inte hur många de är) så kan inte en familj få två donatorer.

    Vad härligt att ni fått klara och positiva besked om syskonförsök; grattis!!
    Du som verkar ha lite koll, vet du om man bara får ett syskon (egenbetalande) på akademiska. Tänker om det finns sperma kvar och de ändå inte får använda honom till fler familjer t.ex.
    www.lyckobebis.blogg.se ♥ Längtar efter liten bf 120308
  • Lyckobebisen
    Anelan skrev 2011-10-09 14:49:28 följande:
    Det är ett syskon som gäller som det ser ut nu. Tyvärr - som de på Akademiska uttryckte det. Sedan vet man ju aldrig om den bestämmelsen ändras, vi kan ju alltid hoppas! Det ändras ju fram och tillbaka hela tiden så  i alla fall jag känner mig snurrig emellanåt :) Har ert lilla knott blivit till med spermier från Akademiska i Uppsala? 
    Ja, vi får hoppas det ändras! Den här ska ju komma ut i mars först, och sen ett syskon efter det, så vi kan hoppas att det ändras till om ganska många år. Ja, precis, vi lyckades på vår första IVF efter 4 inseminationer. Tycker Akademiska varit jättebra, är ni nöjda?
    www.lyckobebis.blogg.se ♥ Längtar efter liten bf 120308
Svar på tråden Vi som precis är i början..