• rosen76

    Hur många måltider per dag får din hund?

    Och hur mycket per måltid? Undrar eftersom jag hört flera olika rekommendationer. Beror förstås på storlek på hunden och hur aktiv den är, men jag har hört bl a att en medelstor hund
    ska ha mat 4 ggr per dag (torrfoder) och 2 dl per måltid, även att 2 ggr per dag räcker. Vad är det bästa egentligen? Vill ju inte övergöda. 

  • Svar på tråden Hur många måltider per dag får din hund?
  • Kat91

    1 gång om dagen. Käkar robur performance och får så mycket han ska ha enligt doseringsangivelsen.
    I början gav vi 2 ggr om dagen men han åt aldrig på morgonen utan allt var ändå kvar till eftermiddagen, därav en gång om dagen nu.

  • Lady without tattoo
    Heisan skrev 2011-09-01 17:40:58 följande:
    Jag har en tax som har fri tillgång till sitt foder, Frolic. Hon äter ca 6-8 bitar dag. Jag fyller på skålen när den är tom.
    Frolic som mat?
    Yrke: Leg pratkvarn
  • EllanEriksson

    ...frolic ska inte användas som mat! Det är godis! Det finns inte näring nog i frolic för en hund!! Nej.. Frolic ska inte användas som mat...

  • Hyperduttan

    Som valp har dom fått 4 ggr/dag som vuxna 2 ggr/dag och jag har följt mängden som anges på foderpåsen utefter ålder, vikt och aktivitetsgrad :)

  • For all I care

    Min hund på 6,5 kilo äter 1 dl torrfoder på morgonen och lika mycket på kvällen. På dagtid får han äta det vi äter så länge vi utesluter lök & potatis och starka kryddor. Men det kan vara en köttfärsbiff, en kycklingfilé eller dylikt.

  • Aoife

    Våra äter två gånger om dagen. RC eller Klass och vi följer de mängder som rekommenderas.


    Den som skrattar sist tänker långsamt.
  • Icca

    Våra hundar får varsin fodergiva på kvällen. Mängden varierar utifrån aktivitet. 

  • Apopan

    Min hund är 1,5år och får 3 måltider per dag. Tycker inte han skall behöva gå hungrig och lunchmåltiden är som oftast i form av belöning när vi tränar något eller så läggs den i spår på tomten. Om det inte vore så att han var tvungen att äta torrfoder (skulle helst velat ge honom färskfoder) pga att han är under allergiutredning, så skulle säkerligen måltidsfördelningen se annorlunda ut.
    Tror vidare inte att det finns något rätt eller fel när det kommer till hur ofta man ger hunden mat (om man nu inte låter maten vara tillgänglig jämt), en del hundar har helt enkelt inget intresse av att äta mer än en eller två gånger per dag. Medan en del hundar blir märkbart störda av att äta mer sällan än 3ggr per dag. I vissa situationer kanske man vill ha hunden lite hungrig för att öka motivationen också.

    Angående hur mycket mat man skall ge sin hund så brukar det stå på foderförpackningen, så kan man ju anpassa det efter hur mycket man aktiverar sin hund/hur mycket den rör på sig. Eller hur mycket den aktiveras/rör på sig för dagen. Måste ju inte alltid vara samma mängd mat, det där känner man ju av ganska bra efter att man levt med hunden ett tag. Om man börjar få svårt att känna revbenen på hunden så är det bara till att motionera mera och möjligtvis dra ner på mängden mat..

Svar på tråden Hur många måltider per dag får din hund?