• Sofiia2

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Jag hoppar gärna in här jag med :) Är beräknade den 13/11 så nu är det bara 65 dagar kvar till bf!


    Jag har haft en otroligt bra graviditet tills för ca 2 veckor sen då mina fötter tar kål på mig samt att ryggen börjat säga ifrån! Går nu och väntar på besked från försäkringskassan angående havandeskapspenning, dom ringde förra veckan och ville ha in ett nytt moderskapsintyg så det skickade jag in i onsdags och hoppas nu få veta snart om det blir beviljat eller ej då jag jobbar som butiksbiträde och står upp mest hela dagarna och har många lyft!

  • Sofiia2
    Tanya skrev 2011-09-09 09:59:19 följande:
    Okej :) Det ska jag göra!

    Igår besökte jag BM då jag gick in i V.32. Det visade sig att livmodern inte växt till sig sen förra besöket, alltså den låg lite under "kurvan" de går efter. Är det någon som har erfarenhet av detta? Fick höra att jag inte ska oroa mig, men den där kurvan är som inpräntad i huvudet.. Så nu är man bokad för ett besök nästa vecka också för att kolla att allt e bra.

    Är det föresten fler än jag som börjar känna mindre rörelser från bebisen? Jag tyckte jag läste/hört att från V.32 är det normalt att de blir färre pga att det är så trångt där inne.  
    Jag fick samma besked av min BM i onsdags när jag var där att SF måttet inte växt som det ska, eller att det planat ut något! Men hon sa att jag inte behövde oroa mig då hon kände hur aktiv bebis var och att man inte behöver stressa upp sig om det blir så en vecka för man kan ha tillväxtperioder! Vi ska kolla om två veckor igen hur det ser ut, har det däremot då inte växt till sig ordentligt skulle vi kolla upp det!
  • Sofiia2
    Tanya skrev 2011-09-09 10:26:16 följande:
    Okej! Jag hittade en annan tråd ang SF måttet. Skönt att se att man inte är den enda! Jag tror nog man kan vara ganska lugn ändå.. för bara 4 dagar innan BM besöket så såg ju fostervatten mängden finemang ut, så det är väl min mamma-oro som kickat in nu.

    Då är vi precis lika i det ämnet med försäkringskassan :) Jag jobbar också som butiksbiträde och jag står mycket jag med om dagarna, ska köpa stödstrumpor idag tänkte jag, och hoppas på att de gör sina underverk som många andra gravida lovat :P

    Ja men precis, man blir ju såklart orolig när det är något som avviker!


    Men tur är väl det att man reagerar på det istället för att bara rycka på axlarna.


    Okej men dåså då är det nog ingen fara ska du se :) Det kan ju vara så att du tidigare veckor har växt massor och att det nu stannat upp lite bara och kommer växa till sig tills nästa gång :)


     


    Ja jag har också funderat på det där med stödstrumpor, du kan väl säga sen om du tycker det funkar bra :)


    För mina fötter gör mig galen, trots att jag har ordentliga skor så får jag ont efter att ha stått på det hårda golvet i en kvart! Det är hopplöst och jag har försökt få mer kassatjänst men då får jag i stället sjukligt ont i ryggen!


    Tänk att man aldrig kan vara nöjd :P

  • Sofiia2
    Tanya skrev 2011-09-09 11:14:27 följande:
    Nej men precis! Håller tummar och tår tills nästa veckas besök hos BM :)

    Jag uppdaterar senare om vad jag tycker. Jaa, men bra skor hjälper ju inte oss som har ballongfötter och står en hel dag ändå. Det är svårt att få allt att funka med ett stående jobb och krävande kunder :P Men håll ut! Snart får du väll mammaledigt?

    Ja det förstår jag :) Det kommer gå bra ska du se :)


     


    Ja vad bra gör de, så jag vet om det är något att satsa på eller inte :P


    Ja men precis, krävande kunder är underbart när man pinas med onda fötter.


    Är det så att jag inte får från FK så har jag sagt att jag ska jobba fram till den 24 oktober vilket jag ångrar nu att jag inte i stället tog ut mina två veckor sparade semester så jag hade kunnat jobbat september ut i stället bara!


    När går du på mammaledighet? :)

  • Sofiia2
    Tanya skrev 2011-09-09 11:55:43 följande:
    Jag pratade med min chef och sa att from 9 Oktober vill jag vara totalt fri från arbete så jag har en månad att vila upp mig innan dagen D.

    Men som det ser ut just nu kommer jag bli ledig from 19 September då jag jobbar inom en vikariepool och den poolen har numera stängt, jag gör bara småtjänster för chefens butik :)

    Glöm inte att ta det lugnt ibland också! jag tror säkert att du kan prata med din chef om du har så ont som du har, det gjorde jag iaf.. och har man tur och har en förstående chef så drar dom ner på ens tider eller ger en lite lättare uppgifter.     

    Okej men det låter ju super skönt :)


     


    Jag jobbar redan bara 50% och tyvärr så är inte min chef den förstående typen men det vet min BM om då hon har haft två av mina arbetskamrater hos sig innan så hon vet hur min situation på jobbet är och vill därför få mig sjukskriven för att jag inte ska stressa upp mig pga honom också! Han sa häromdagen att han tyckte jag kunde börja jobba helg en månad efter förlossning för det har tydligen någon annan gjort.


     


    Ne jag var lite otydlig i mitt inlägg det jag menade var om jag inte får graviditetspenning, vill helst spara mina mammadagar så långt det går.

  • Sofiia2
    Tanya skrev 2011-09-09 14:14:04 följande:
    Men herregud! Det roliga är ju att han är en "man".. och så påpekar han att du ska jobba helg EN månad efter förlossning. Kanske borde han själv klämma ut en unge och vara gravid i 9 månader så ska vi se vad han tycker efter det. Skrikandes

    Okej, ja men det är ju smart tänkt utav dig! Själv kommer jag ta ut min föräldrapenning så länge det går från och med början nu, sen har jag ju sparat en liten del av lönen från jobbet också. Så länge vi har mat på bordet liksom.

    Vart bor du föresten? :) 

    Ja men det är så typiskt min chef, jag blir inte förvånad längre över hans idéer!


    Ja ibland önskar man ju att man bara kunde ge en liten humm om hur det är att egentligen vara gravid för det känns som att män över huvudtaget inte riktigt förstår hur jobbigt och påfrestande det faktiskt kan vara :P


     


    Ja men precis, man behöver inte ha överflödigt med pengar känns det som!


    Jag tänkte ta ut så lite dagar som möjligt sen faktiskt, funderar på 4 dagar i veckan bara för att kunna vara hemma längre. Det känns som att man ändå inte kommer sprätta allt för mycket när bebis väl är ute då man antagligen kommer vara hemma en hel del!


     


    Jag har precis flyttat till Gnesta, en bit utanför Södertälje :) Du då? :)

  • Sofiia2
    Kat91 skrev 2011-09-09 18:22:09 följande:
    Kul med nån som bor i närheten :) Vi bor i Strängnäs men bodde i Gnesta för ett par år sen!
    Är du också från Södertälje från början?

    Jaha vad roligt :) Från första början är jag från Gnesta flyttade härifrån när jag var 17 och har sen dess bott både i järna och i södertälje men nu när jag vart gravid vart det att flytta hem till hålan igen :P


    Är du uppvuxen i södertälje? :)

  • Sofiia2
    Tanya skrev 2011-09-09 21:15:36 följande:
    Ja, tyvärr så får männen gå ovetande om hur det är att vara gravid :P Håll ut säger jag bara!

    Nej, jag tror det enda jag kommer spendera bra pengar på är en vinterjacka och frillan.. herregud ser ut som ett troll nuförtiden.. har ingen som helst ork att orka bry mig om mitt yttre!

    Okej, bor i Hägersten :) Spanade in din blogg, va fint ni har det! Mycket space också, lite avis lir jag faktiskt :) .. vi blir nog lidandes i den här lilla tvåan tills stambyte och renovering om två år då vi efter det ska sälja :)         

    Ja man får helt enkelt bita ihop, det är nog det bästa faktiskt :P hehe!


     


    Ja men visst orkar man inte bry sig längre, jag har inte färgat håret på 6 månader har aldrig hållt mig ifrån det så länge innan. Enda posetiva är ju att håret värkar ju må otroligt bra av det :P


     


    Okej okej, trivs ni där? :)


    Åh tack så mycket :) Känns skönt att vi börjar komma iordning någorlunda nu i alla fall.


    Flyttade in förra måndagen och har haft fullt upp varje dag sen dess, vi har målat om fyra rum än så länge och nu är det bara hallen kvar sen kan vi nog äntligen börja "bo" här :)

  • Sofiia2
    ArtISkin skrev 2011-09-09 17:43:02 följande:

    Får ni ont när bebisen sparkar ibland?? De senaste dagarna så har min lille buse i magen sparkat mig redigt hårt på div. ställen. Obestämd Aj aj aj


    Ja ibland får lillen in en riktig fullträff och nu dom senaste dagarna har det blivit mycket mot revbenen vilket inte alls känns bekvämt, innan var det mest åt högersidan eller kissblåsan och det var inte heller en höjdare!


    Men jag är glad för varje spark eller livstecken lillen ger, det är ju ändå otroligt mysigt :)

  • Sofiia2
    Kat91 skrev 2011-09-10 19:37:19 följande:
    Okej :) Jag förstår att du flyttade tillbaks till Gnesta om du bodde i tälje innan :P

    Njae, jag är från Hölö från början och har (tack&lov) aldrig bott i tälje. Gick i gymnasiet där osv, och insåg verkligen att jag ALDRIG kommer bo i den stan. Så när vi ville flytta från Gnesta hamnade vi här i Strängnäs :P

    Ja vi ville egentligen aldrig flytta till Södertälje men det vart lite akut med boende då huset vi bodde i innan skulle säljas så vi flyttade december förra året till Södertälje så vi var inte långvariga alls där :P


    Jaha okej var glad för de :P haha! Vi bodde visserligligen i den lugnare delen av Södertälje, Mariekäll men det var jobbigt nog :P

Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)