• The Frog

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Hej ! Kan man hoppa in i den här tråden så sent? Jag väntar mitt andra barn och har BF den 19 november.

    Hade min sista arbetsdag i fredags och nu ska jag bara vara hemma och vila, och vänta. Fast redan igår blev jag så sjukt rastlös, vet inte vad jag ska göra riktigt, sen kan jag inte göra så mycket heller, börjar få så mycket krämpor. hur mår ni? Och vad fördriver ni dagarna med? 

  • The Frog
    Tanya skrev 2011-11-01 14:11:16 följande:
    Men uscha! Idag har lillkillen spelat spratt med mig han gjort tidigare och har inte rört sig ett dyft tills nu. Ringde barnmorska och förlossning och fick höra att jag skulle åka in och kolla upp det.. men precis påväg ut genom dörren sparkar han till och trycker ut armbågar och fötter.

    Jag blir knäpp! Så nu stannar jag hemma och väntar och ser efter om han blir lugn igen eller om han kanske blir lite mer livlig till kvällen som vanligt.  

    Ja, det är hemskt när man inte känner nåt. Jag åkte in för några veckor sedan och kollade just för att jag inte kände så mycket sparkar, men hon kom igång ordentligt när jag satt där med ctg:n på mig.

    I dag däremot har jag disco i magen, helt galet vad det rör sig! :) Jag trodde att hon hade börjat fixerat sig och sjunkit ner lite, men idag har jag fötter och knän alldeles under bröstet, fast det kanske man har ändå?! 
    Mitt förra barn var sååå mycket lugnare i magen så jag kan inte ens jämföra. 
  • The Frog

    SkruttensMammma85; Åh, så spännande... håller tummarna! Lycka till!

    Man ska aldrig tveka på att ringa till förlossningen när man har sådana frågor eller känner sig orolig för nåt, bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite!

    Jag var hos bm idag på vanlig rutinkoll, fick bekräftat att bebis är fixerad. Så nu är hon välkommen ut när som helst. Glad
    Jag är också så ruskigt less på att gå runt som en elefant med ständig värk och sammandragningar. Snart vet jag inte om jag törs gå på stan för jag har börjat få sån värk som tvärhugger till och strålar ner mot benet så att jag bara "tappar" bena och kan knappt stå, jätteobehagligt.

    Fast samtidigt som jag längtar supermycket så blir jag så nervös när jag tänker på förlossningen, nästan mer denna gång än förra! Tyst  

             

  • The Frog

    GTATTIS skruttensMamma! Åh, så underbart. 

    Man blir ju lite avis. Vill oxå ha nu, fast har ju 2 veckor kvar till bf.   

  • The Frog
    Tanya skrev 2011-11-04 11:44:44 följande:

    Snusk fråga, men är det någon mer än jag som ibland får en olycka i trosan efter toabesök när man ska resa sig eller vid andra tillfällen? Här tror man att man tömt kissblåsan men så fort man ställer sig upp är det en pöl i trosan.. inte sådär jättekul när man är utanför hemmet Tungan ute



    Har hänt mig ett par gånger..., håller med, inte kul när man inte är hemma. Men igår hände det 2 gånger när jag satt på toan..., jag trodde att jag kissat klart, men så satt jag till mig lite och då kom det massa mer. Jag tänkte först att det kanske var vattnet som började gå, men jag tror inte det nu för det slutade ju. Tyvärr!

    Det händer verkligen saker här nu, Stort GRATTIS till alla ni som fått! {#emotions_dlg.flower}
    Såg på fb att min jobbarkompis fick i morse! Jag vill också.......

    Nu ska jag försöka städa lite, fast jag är så trött så vi får se hur mycket jag orkar! Glad         
  • The Frog

    Grattis på födelsedagen lilalani!
    Vad duktig du är som orkar ställa till med kalas!  

    Jag har inte varit inne här på nån dag..., det skrivs så otroligt mycket här nu. Man märker att alla är hemma och bara väntar på att nåt ska hemma. 
    I går var jag hemma med min 2½ åring som har varit sjuk och sov typ inget natten mot igår. Dessutom verkar hon helt över en natt ha hamnat i världens trots. Hon beter sig som en tonåring i minformat, ha ha ha! Stackars liten, hon blir så arg och frustrerad så fort hon inte får som hon vill, eller om nåt hon gör inte går som hon vill.
    Ja, det var i alla fall rätt jobbigt att ha henne hemma när man själv var som en zoombie och så stor och otymplig att man inte kan göra nånting.

    I dag är hon på dagis och jag sitter och funderar på om jag ska åka in till stan en stund. Blir bara lite nervös att gå på stan eftersom jag ibland får tvärsmärtor som går ner mot benen och gör så att jag "tappar" benen, och kan inte gå. 

    11 dagar kvar till bf nu....jag kan inte tänka mig att gå över tiden! Men det får man ju inte bestämma!  Har mycket sammandragningar och det trycker nedåt, men inga onda sd, så jag tror nog att det dröjer ett tag till!

    Med dottern gick jag över 4 dagar. På 3+ kom en kompis över och sa; Nu ska vi ha igång dig! Vi gick ut på en promenad, sen gick jag hem och gick upp och ner i trapporna. Sen satte jag mig på sängen och "ruckade" på magen fram och tillbaks, i sidled. Sen vilade jag en stund och sen "ruckade" jag på magen igen. Gjorde precis som hon sa att jag skulle göra. På kvällen gick slemproppen och på förmiddagen dagen därpå var hon född.Glad

    Nu vet jag ju inte om det var det som fick igång det eftersom jag ändå var på övertid, men, man vet aldrig. Det hade funkat på henne och även på min brors fru.      

    Har ni känt er extra gråtmild på sistone? I går fick jag kämpa emot tårarna hela dagen, men det kanske också var för att jag var så trött.   

  • The Frog

    Ja, det blir spännande att se hur många som får idag. Det hade ju varit kul att få på ett sånt här datum.

    I dag är det 8 dagar kvar till Bf..., men jag hoppas att hon vill kika ut tidigare! 

    Lycka till alla ni som är på G! Glad    

  • The Frog
    SkruttensMamma; Jag tror det är ganska normalt att känna lite panik i början, man blir så oräker på hur man ska göra och undrar varför dom skriker när dom kanske just fått mat. Dessutom flödar hormonerna i början så man kan känna sig lite deprimerad tillochmed. 
    ´Min förra tös fick inte tillräckligt med bröstmjölk så vi fick börja ge ersättning emellanåt. Prata med din barnmorska, det kan säkert lugna dig. Men det är inte lätt från början, och trött är man. Tror inte man ska ha så bråttom med att känna att man måste göra andra saker, så som gå på stan. Gör det på helgen när din smabo är med tex.
    Jag hoppas att man ska kunna känna sig lite lugnare nu när det är andra gången, men jag är inte så säker på det. 

    Wilder; Jag har också börjat vakna på nätterna och är superhungrig, och det har börjat nu sista veckan. 

    I daga är det 3 dagar kvar till bf. Förra natten vaknade jag flera gånger av förvärkar och trodde att yes, nu! Men inte det! I natt har jag inte kännt nåt. Bara smärta i höfterna när man bara kan ligga på sidan. Åh, vad less jag är. Kom ut nu min lilla!
    ska hoppa i duschen nu. Ska till bm på förhoppningsvis min sista koll. Sen ska pappa bjuda mig på lunch!Glad  
  • The Frog

    Jag har bf om 2 dagar och mitt sf-mått låg på 37 igår när jag var hos bm. Har gått upp 16 kg nu totalt, vilket jag tycker är okej ändå. Hoppas bara att man tappar allt sen. Jag låg redan på 4 kg+ sedan förra barnen. Hur mycket har ni gått upp?

    Kat91; Vänta inte för länge innan du ringer förlossningen. Man vet ju aldrig...det kan gå fort ibland! Med mitt förra barn gick det på 6 timmar från första värken! Var öppen 8 cm när jag kom in.
    Lycka till!    

  • The Frog

    Jag ringde faktiskt förlossningen för några dagar sedan pga precis samma sak, kände bebis men inte lika mycket och ofta. Dom tyckte att jag skulle komma in och göra en ctg kurva, om inte annat bara för att lugna mig själv. Så jag gjorde det och allt såg bara bra ut. Och det är så typiskt att så fort dom sätter på det där bältet så blir det fullt ös i magen! Glad Men sen slapp jag ju tänka så mycket på det mer. Dom är så gulliga och har full förståelse för att man blir orolig, vilket är jätteskönt för jag kände mig också lite löjlig när jag ringde.

  • The Frog

    Grattis till alla bebisar! Och lycka till Wilder!
    I dag är det bf+1 för mig. Trodde verkligen inte att jag skulle gå över tiden igen, men tydligen så är det så nu! Vill ha min bebís nuuuuu! 

  • The Frog

    Hej! Har inte hunnit läsa här på flera dagar nu men grattis till alla bebisar!

    Nu har även min tös kommit till oss, +6 dagar. Allt gick väldigt bra och fort och det var en stor tjej som kom, 4190 g och 52 lång, lilla Matilda.
    Det började med att vattnet gick vid 21,30 på kvällen, runt 01 fick jag värkar, vid 03 var vi inne på förlossningen, och 04.48 är hon född, på 2 krystvärkar!
    Lycka!     

  • The Frog

    Grattis till alla nya bebisar! {#emotions_dlg.flower}

    Min lilla Matilda är nu lite över en vecka gammal. det har varit en jobbig vecka..., extrem trötthet, såriga bröstvårtor så att det gör så in i bängen ont att amma och till råga på allt mjölkstockning med hög feber, aj, aj, aj! Dessutom lätt deprimerad och full med gråt!
    Nu harfebern gått ner och jag har inte gråtit på 1½ dag så det känns som att det är på väg åt rätt håll. Dock fortfarande ont att amma.

    Hur går det för er andra med amningen?

    Nu ska jag inte bara klaga..., vi är överlyckliga övar att ha våran lilla prinsessa här. Hon är fantastisk och helt underbar och man kan ju bara sitta och titta på henne hur länge som helst. Väldigt lik sin storasyster är hon, nästan kusligt likt ibland.

             

Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)