• ArtISkin

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Är det någon annan som har ryggvärk ?? Jag fattar inte vad detta är seriöst. Det kommer bara när jag är gravid. Jag får ont på en liten punkt på ryggen ungefär i höjd med naveln fast på vänstersida av ryggen. Och när jag sitter eller ligger i soffan så värker det i denna punkten och det liksom ilar ut ifrån det här stället. Men jag känner ingenting när jag står upp. Masserar man på detta stället så gör det svinont på den lilla punkten som är ungefär lika stor som tummens nagel. Men det känns inte som någon knuta heller. Detta har jag fått varje gång under mina graviditeter. När ungen kommer ut så försvinner det. Är inte detta skumt? Någon som haft liknande? Obestämd

  • ArtISkin
    lillaknas skrev 2011-09-15 07:28:28 följande:
    Jag vet inte hur högt foglossning kan sitta?
    Men annars är det egentligen inte så konstigt att man får ont och krämper som gravid, man bär på extra kilon och hormonerna påverkar kroppen extra mycket, även såna ställen man inte tror Foten i munnen
    Va glad att det släpper efter förlossningen Solig

    Själv är jag på bristningsgränsen, har läkartid i nästa vecka och hoppas på starka smärtstillande och kortison godkännande.
    Har reumatism och kronisk inflammation i flera stora leder och muskelfästen vilket är värst just nu i höfterna och gör att jag inte kan sova.
    Kan inte ligga på sidorna för värken, inte på rygg för då mår jag illa och blir yr... och magen är ivägen för att ligga på mage.

    Men snaaaart är detta elände slut, hoppas på igångsättning så snart som möjligt.

    Träffade en nyfödd igår, och gud så liten. Hade totalt glömt hur små dom är fast det bara var ett år sen dottern var så liten.

    Det är inte foglossning då det är en bra bit upp ifrån bäcknet.  Och jag har inte gått upp något i vikt under hela graviditeten´så vikten kan inte påverka. Men jag har någonstans hört att det är vanligt med att man får en nerv i kläm på ryggen p.g.a. trycket av barnet. Men jag vet ju såklart inte.
  • ArtISkin
    Serahjay skrev 2011-09-15 08:34:53 följande:
    Det kan ju vara dålig hållning eller felbelastning när magen är tung.
    Det är ju svårt att vidbehålla god hållning när magen bara fortsätter att växa. Både tuttar och mage ger ju framvikt :P
    Kan ju vara en nerv som kommer i kläm oxå. Kanske fråga din BM vid nästa besök?

    Jag har ingen BM. Och jag har ju haft det varje gång jag är gravid så jag antar att det är gravidrelaterat i alla fall. Tungan ute Det hjälper att hålla ett tryck på punkten medan man sitter och ligger. Så igår låg jag i soffan med en tennisboll i ryggen. Skitskönt. Jag känner dock ingenting när jag ligger i sängen.
  • ArtISkin
    Sofiia2 skrev 2011-09-15 09:15:36 följande:

    Påtal om konstiga krämpor :P Är det någon mer här inne som får ont i knäskålarna?


    Haha jätte konstigt men det liksom typ drar i mina knäskålar och blir bara värre och värre för varje dag som går.


    Förstår inte vart det kommer ifrån.


    Helt plötsligt börjar man få ont överallt.


     


    Jag har också en punkt på ryggen, eller rättaresagt mer ner mot rumpan som gör så otroligt ont.


    Tror det är ischias som ligger i klämm för det strålar neråt, min sambo brukar få sätta knytnäven emot och trycka allt vad han kan för att det ska kännas lite bättre!


     


    Lillaknas: vad jobbigt att behöva må så dåligt, usch hoppas att du får något som hjälper!


    Har du blivit erbjuden igångsättning? Skönt i såna fall :)


    Om en nerv är i kläm, strålar och ilar det då? För exakt så är det ju för mig, fast mer uppåt och innåt på ryggen. Kanske är nån annan nerv för mig.
  • ArtISkin
    Kat91 skrev 2011-09-15 19:44:55 följande:
    Har likadant fast på högersidan nästan nere på rumpan. Sen strålar det ner i benet/ut i ryggen. Men jag skulle tro att det är nerver som ligger i kläm. Gör ju så sjukt ont ibland bara. Jag brukar sitta på vetekudden och det funkar hyfsat, kanske ska testa tennisbollen istället

    Men va skumt att det kan sitta på så olika ställen. Och varför blir det såhär. Jag tycker det är redigt jobbigt. För det kommer alltid när jag sätter mig ner i soffan och kollar tv. Och där sitter man ju ändå rätt mycket. Uschh jag lider.

    Idag känner jag mig verkligen pepp för att föda trots att det blir utan smärtlindring. För en månad sen fasade jag och nu har jag vant mig vid tanken och är fullt redo för att föda. Visst är det fantastiskt att man liksom blir psykist meredd för förlossningen också. Allt är en process Glad  
  • ArtISkin
    Sofiia2 skrev 2011-09-15 21:46:00 följande:

    ja jag tror det i alla fall, så är det för mig och det måste vara en nerv som ligger ikläm för det går liksom inte att komma åt det eller hur man ska förklara!


    Har du annars några gravidkrämpor? Jag tycker jag har fått lite konstiga saker nu på sista tiden, eller i alla fall en :P Jag får ont i knäväcken typ hela tiden, jätte konstigt :p



    Jag lider väl mest av foglossningen då men den har jag haft länge nu. Men utöver det är inte så jättemycket. Ibland får man som att det sticker i magen när jag andas djupt. Nån gång i veckan. Men det släpper när jag vilat. Men annars är det väl inget annat direkt. Inget utöver det vanliga Glad man går mest runt som en flodhäst hela tiden. Min man gör narr av mig och härmar mig när jag går ner för trapporna. Det ser aningen roligt ut. Men det är ju såklart på skoj. Han tycker jag har blivit väldigt lättretlig de senaste. Men jag känner igen det från förr. I slutet vill man bara att det ska vara över. Ibland känns det som att allt och alla irriterar mig Tyst Någon som känner igen sig??
  • ArtISkin
    Kat91 skrev 2011-09-15 22:04:26 följande:
    Jag har märkligt nog inte oroat mig för förlossningen en enda gång hittills. Mycket märkligt, men iofs vet ju inte jag vad som väntar till skillnad från dig Jag bara väntar tills den dagen kommer då jag helt plötsligt inser att jag ska föda det här barnet också inte bara vara gravid och sen helt plötsligt ha ett barn Flört Men min tanke nu är mest att ut kommer den ju ändå komma och det är inte så mycket jag kan göra åt det i alla fallCool

    Har en liten fundering som ni som har fått barn tidigare/redan vet att eran bebis ligger fixerad kanske kan svara på: Kände ni att den började sparka på nåt speciellt ställe? Kände ni fortfarande sparkar utåt sidorna osv när den låg fixerad?

    För att svara på din fråga. Ja. Jag kände att bebisen fortsatt sparkade på sidorna. Och jag kunde känna att det liksom "vibbrerade" i bäcknet nertill ibland. Och det var då barnets huvud jag kände. Min bebis har förhoppningsvis lagt sig med huvudet ner i alla fall. Men det kan hända att den inte fixerar sig förän när förlossningen sätter igång. Ju fler barn man fött desstå längre tid brukar det ta innan de fixerar sig.
  • ArtISkin
    sandramarlene skrev 2011-09-16 15:39:25 följande:
    Det kan jag inte påstå att jag tycker, jag känner foglossningar/förvärkar väldigt väl varje dag mer eller mindre..
    usch.. jag har också haft avancerad foglossning länge, sen v.15 =/ ingen höjdare.
    Och nu har även rygg ont kommit, benen och fötterna dödar mig och förvärkarna är jobbiga då det inte krävs mycket av mig för att dom ska sätta igång.

    Här har vi ställt i ordning i barnrummet.
    Det är lite kvar att göra dock :)
    Jag vill ha in en gungstol dit.. sen måste vi köpa in nån matta.. jag håller på att måla några tavlor till rummet.
    Nån hylla ska upp. Det är kul att dona och hålla på :)
    Så nu har vi snart allting klart vilket känns skönt!
    Hunden värmer upp barnrummet redan nu haha.. ända sen vi flyttade hit så har han lagt sig på golvet mitt i rummet. Han trivs bra där ;)
    Det ska bli kul och se hur han reagerar då det är dags för mig att föda.. man har ju läst om hundar som känt på sig att det är på G och blivit konstig innan en själv märkt nått :P

    Hur många av er har planerat eran förlossning?
    Och ni som har gjort/ska göra en förlossningsplan.. hur ser den ut som?
    Jag ska sätta mig ner med BM och skriva min, även om det med största sannolikhet inte kommer gå som planerat så kommer nått av dom krav man har uppfyllas ;)
    Jag vill ha badkar, och jag blå vägrar epidural -sen ser vi väl hur det slutar men jag vill absolut helst inte ha den-, Några elever vill jag inte heller ha omkring mig, jag vill gärna se livmoderkakan efteråt -sjukt coolt att få se det bebisen legat i i 9 månader-, Jag hoppas ju innerligt att jag får föda vaginalt. :) Det är vad jag har hittills.. men BM ska få hjälpa mig att skriva min.
    Efter två förlossningar så har jag gett upp allt vad förlossningsplan heter. Tycker inte det är så viktigt att man skriver ner en hel berättelse om man redan vet vad man vill. Jag ska föda naturligt för det har jag gjort nästintill med båda mina första. Allt utöver det tar jag det mer som det kommer. Jag hade studerande med på min andra förlossning och det var faktiskt väldigt bra tycker jag. De är mer för empatibiten än en barnmorska som måste tänka på allt det praktiska. Så tycker inte man ska bojkotta det helt.

    Men min första förlossning var ganska perfekt. Jag skulle gärna vilja att denna blev likartad som den. Jag hade bara en barnmorska med mig när jag födde. Jag hade nersläckt, bara en lampa för barnmorskan och det var väldigt behagligt. Man kände sig inte lika blottad och det gav en väldigt mysig känsla. Bad hade jag också. Väldigt bra mot smärtorna.

    Men mina förlossningar har varit väldigt snabba så jag tar det mer som det kommer denna gången Glad Ingen planering.   
  • ArtISkin

    Idag har jag ont i magen Rynkar på näsan Det värker på insidan och det gör ont på ett skumt sätt. Jag känner bebisen röra sig så jag är inte superorolig. Men det är just den här värken jag lider av, då jag inte kan minnas att jag haft det med mina andra barn. Det kommer då och då, håller i sig i några timmar. Försvinner oftast efter vila. Det gör inte ont när jag står och går. Men när jag sitter och ligger. Speciellt när jag ligger på sidan. Så jag vill få det som att det är bebisen som gör ont. Alltså att det är så lite plats där inne. Men jag vet ju såklart inte. Jag ska till min läkare på måndag och ska nämna det då. just nu vill jag bara att värken ska försvinna. Har vilat i flera timmar utan resultat. Rynkar på näsan

Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)