• Vårtur2010

    "Lite" äldre, äntligen gravid efter ivf, bf våren 2012 ngn mer??

    Är gravid för 4:e gången, har gjort 4 ivf:er.
    Vågar knappt tro på det denna gången, men har bf 7 mars.
    Någon som vill följas åt?


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-14 13:05
    Även ni som råkat ut för mf/ma eller av annan anledning fått kämpa för att bli gravida är självklart välkomna.
  • Svar på tråden "Lite" äldre, äntligen gravid efter ivf, bf våren 2012 ngn mer??
  • Vårtur2010

    Hej Charlot!

    Då har vi ju kommit ungefär lika långt. Förstår på hur du skriver att du känner lite som jag, svårt att tro på det och lite orolig.
    Funderar på att köpa angelsound så jag kopplar av lite.
    Vi var på KUB för 2 veckor sen och då såg allt bra ut, men mitt ma förra året gör väl att jag har lite svårt för att koppla av. Tror det hade varit enklare om man inte råkat ut för ma/mf att njuta av graviditeten. Magen växer på mig så jag hoppas att allt är som det ska.

    Två så kul, väntade också tvillingar förra året men kom bara till v 11, de hade dött i v 9..
    Låter jobbigt med blödningarna, skönt att höra att de ser ut att må bra ändå. Hur mår du av allt detta, har du varit sjukskriven länge? Hoppas att allt ser bra ut på onsdag när ni ska in igen. Är precis som du har gjort 3 vul och ett ul redan Skäms men inte pga blödningar utan pga oro..

    Utgår ifrån att du redan har en bebis Flört är det din katt på bilden?? Har en katt som ju är lite som en bebis för mig, det blir henne och sambon man öser kärlek över och gullar med och katten är enklare än sambon ibland när det gäller att tvångskela...

     

  • Vårtur2010

    Eviglängtan1: välkommen Skrattande oj vilken resa ni gjort, så många försök. Underbart med tvillingar igen. Kan bara beklaga vad ni gått igenom, att mista en av tvillingarna finns inget man kan säga.

    Känner till tråden du skriver om, ganska många av de som är med i 35+ tråden jag är med i är även med i 40+ tråden så jag känner till många av dem.. Håller med ibland är det svårt att vara positiv, tycker iofs inte att det är så konstigt det är en jobbig situation man är i när man gör ivf och oftast är det inte så många i ens omgivning som förstår hur man har det så man vänder sig till de som är i samma situation för stöd.

    Ja, jag fixar inte heller vanliga gravidtrådar. Att prata barnvagnar, köpa bebiskläder när de är i typ v 8 lr liknande osv känns så avlägset, kan mycket väl se mig själv vänta med att köpa vagn tills den lilla rackaren väl är ute Skäms har släktingar som har kvar sina barnvagnar så vi sitter inte i sjön som tur är. Lite kläder till bebisen får man väl köpa när det närmar sig.
    Att köpa gravidbyxor var ett stort steg för mig, får så konstiga tankar om att det kommer gå åt skogen bara för att jag köper byxor lr liknande.
    Klarar mig också i ungefär 2 veckor och sen blir jag nervös och får för mig att det gått åt skogen, usch det där jädrans MA:t vad det fördärvar för en.

    Har fått ett sår i underlivet som jag var inne och fick kontrollerat imorse, min gynläkare är även han som vi hade som distansläkare så jag fick även en liten snabbkoll av Spöke. Tyckte den såg ut som spöket Casper runt v 9 då det ju är mest huvud och kropp, därav Spöke Flört. Fick se hjärtat och hjärnan idag, läkaren har bara så han kan göra vul och det gick inte att se hela samtidigt. Allt såg iaf bra ut så nu kan jag koppla av i ungefär 2 veckor till.
    Har dragit på inskrivningen så jag ska till mvc på torsdag på inskrivning, vet alltså inte när det är dags för RUL ännu men det bör det ju bli nu snart.

    Har själv inte blött ngt under mina graviditetet förutom när jag har fått ma/mf, kan tänka mig rädslan och skräcken när man bara helt plötsligt börjar blöda.

    En liten fråga till er. Man har ju läst att man efter ca v 12 ska bli piggare igen och det var jag väl ungefär 1-2 veckor och sen har jag totalt rasat ner i zombiestadiet igen. Känner mig helt slut och somnar i soffan hela tiden, illamåendet har kommit tillbaka, magen/ryggen har börjat spänna igen och även brösten. Har även fått tillbaka mina smånyp i underlivet, känns som att någon nyper till och sen släpper igen. Hur har ni andra det??

  • Vårtur2010

    Provade byxorna i förra veckan men har inte börjat använda dem ännu, känns så overkligt och än så länge klarar jag mig med mina gamla jeans som jag hade när jag vägde ca 10 kg mer än jag gör nu..

    Eviglängtan: du måste ju ha blött jättemycket. Får ni inte blodbrist och är helt utmattade? 

  • Vårtur2010

    Ska på inskrivning imorgon, förra sommaren när vi var på inskrivning så kollade de även järndepåerna på mig och de var lite i underkant i v 9 när jag väntade tvillingarna. Får väl se hur det är nu i v 16 med en, är ganska trött och hängig men det behöver ju inte innebära att jag har blodbrist..

    Kram kram på er!!

  • Vårtur2010

    Charlot: underbart att läsa att allt ser bra ut med båda, en av varje kan ju inte bli bättre... Skönt att du är fortsatt sjukskriven längtar tills det är dags för rul men vet ju inte när det blir ännu, får se vad de säger imorgon. Kan inte din syster ha kläderna hemma hos sig och ge dem till er när allt är klart. Min mamma gav inget till min bror innan deras barn har födda även om hon köpt saker. Tycker nog det är bra om de låtsas som att de inte har ngt, inser ju att man måste köpa en säng och kanske en bilstol innan förlossningen men det tar verkligen emot. Nu är det ju ett tag tills det är dags så man hinner kanske lugna ner sig. Känner att JAG inte vill att för många ska veta för då är "risken" större att set går åt skogen, vill även undvika ev kommentarer på fb bar bekanta som oxå gör ivf och se tycker det är jobbigt att vi är gravida nu...

  • Vårtur2010

    Jo tack det gick bra, har låga blodvärden så jag ska in imorgon igen och ta nya provet. RUl blir den 2/10. Innan dess ska jag har hunnit med att träffa läkare och gjort glukosbelastning, har gått upp så mycket under det senaste året med alla försök och graviditeter så det är bara till att bita i det sura äpplet.
    Läkaren kommer jag att träffa pga att det blir planerat kejsarsnitt, jag har gjort flera operationer i magen då jag har haft mycket problem med mina tarmar när jag var yngre så till slut tog de bort tjocktarmen. har hela tiden vetat om att det blir kejsarsnitt om jag lyckas bli gravid så jag är inte inställd på ngt annat.

    Härligt att känna dem, vilken vecka är du i nu?
    Har ett ställe hela tiden på kvällarna som det känns som om det är ngn som boxar till mig på, vet inte om det är bebisen eller om det är tarmarna grr vill så gärna veta vad det är man känner.

    Håller med det känns konstigt att magen växer och att tänka att man har ngt som är 15-20 cm inuti sig..
    Härligt att träffa föräldrarna jag ska ner och träffa mina nästa helg.. på vilket sätt gör den stora magen att det känns lite ångestfyllt?? 

  • Vårtur2010

    Aj då, hur gick det igår?? Låter ju inte bra att kissa blod...

    förstår nog lite hur du tänker, själv får jag ju lite knastankar har börjat använda mina mammabyxor nu och nedrans om det går åt skogen. Kommer känna mig jättelurad då lr hur man nu ska förklara det.  

    Sovmorgon idag, ska in och lämna mina blodprover och de öppnar inte förrän 8:30 

  • Vårtur2010

    Skönt att höra att allt var som det "ska"..
    Har beställt mina byxor på bonprix.se har även beställt ett par snickarbyxor där tänkte att det kan vara skönt med ngt som håller upp magen och det gör ju snickarbyxorna.
    Måste nog köpa mammabyxorna i en storlek mindre för jag håller på att tappa dessa, tänkte väl att jag skulle kunna haft vanliga byxor ett tag till men på efm/kvällen så går det inte längre. Kan ju inte gå och dra i brallorna hela dagarna.. Får nog bli till att beställa ett par till, hittade jättefina jackor och toppar oxå ojojoj vad jag vill handla men är ju lite feg Skäms

    Eviglängtan: ja, då är väl din mage modell större om de var påväg att skicka dig till förlossningen, är väl inte så konstigt när det är två..

    har haft en konstig känsla de senaste dagarna typ mellan benen och har börjat få ont i korsryggen igen sen drar det ner i benen på baksidan. Ngn som känner igen det?? Känns inte som när man har fått mf, men det är svårt att förklara hur det känns

Svar på tråden "Lite" äldre, äntligen gravid efter ivf, bf våren 2012 ngn mer??