Inlägg från: jådåsåatt |Visa alla inlägg
  • jådåsåatt

    är det normalt att jämföra kilo-pris på falukorv när man tjänar 40.000kr/mån!??

    Om han bor i din lägenhet sparar han ju asmycket pengar jämfört med om han hade bott i hyreslägenhet. Jag hoppas du tar ut en marknadsmässig hyra från honom.

  • jådåsåatt
    Nikki GBG skrev 2011-09-06 22:21:21 följande:
    jag betalar 4000 på lägenheten och min sambo 2500 Gråter trots han tjänar dubbelt så mkt som mig, han tycker det ska vara så eftersom jag får tillbaka en del av pengarna när jag säljer, när ja säljer ja! men det hjälper inte mig månad för månad..
    Vad ligger hyran på per månad. Inte ränta eller amortering, endast hyra.
  • jådåsåatt
    Virriga Vera skrev 2011-09-06 22:49:29 följande:
    Om du står för lånen och får hela försäljningssumman vid en försäljning så tycker jag att han inte skall betala något mer än halva hyran. Om han däremot köper in sig på halva lägenheten så skall ni dela allt på hälften.
    Fast han sparar ju pengar på att bo i TS bostadsrätt. En hyresrätt hade med all säkerhet blivit dyrare för honom.
  • jådåsåatt
    Virriga Vera skrev 2011-09-06 23:01:11 följande:
    Ja, men det gör ju TS också. Hade inte han bott där så hade hon fått betala allt själv. Man kan inte både ha kakan och äta upp den.

    TS äger lägenheten och har lånet på den. TS kan göra avdrag i sin deklaration på räntekostnaden, TS behåller hela försäljngssumman. Varför skall hennes sambo betala räntekostnader samtidigt som han också sparar till ett gemensamt boende?
    Men frågan är ju om han sparar gemensamt till boendet eller om han sparar till sin del och Ts får ta lån på sin del som hon sen får betala ränta och amorteringar för.

    Sen handlar ju inte allt om ekonomi, när det kommer till förhållanden måste man ju lägga in moral och empati med. TS mår dåligt och klarar inte sin ekonomi, hennes sambo vägrar hjälpa henne fast han har råd. Jag hade aldrig levt med en man som skulle ha separat ekonomi till varje pris, och då är jag ändå den som "förlorar" ekonomiskt i mitt förhållande.
Svar på tråden är det normalt att jämföra kilo-pris på falukorv när man tjänar 40.000kr/mån!??