Inlägg från: Filuren83 |Visa alla inlägg
  • Filuren83

    är det normalt att jämföra kilo-pris på falukorv när man tjänar 40.000kr/mån!??

    Nej, jag tycker inte det är snålt bara för att man jämför sådana priser. Och inte heller tycker jag att man behöver ha gemensam ekonomi bara för att man är sambo/förlovade.
    Jag och fästmannen har också separat och han har också bra lön. Jag pluggar och jobbar lite extra så vi har rätt olika inkomst. Jag anpassar mig efter min ekonomi och sen så är ju han såklart gullig och betalar något extra när han vill och sådär men han behöver egentligen inte för jag hushåller med de pengar jag har.

    Att inte kunna ge bort en blomma när man är bortbjuden det tycker jag är ohyfsat!

  • Filuren83
    Nikki GBG skrev 2011-09-06 22:13:23 följande:
    så sant! jag mår verkligen dåligt av det här, vill inte ens träffa våra bekanta för jag känner mig skabbig som aldrig har råd att fixa håret hos frissan eller köpa ngt nytt klädesplagg, har börjat bita på naglarna igen som jag inte gjort på åratal och fått massa stressutslag i ansiktet pga denna stress över att klara ekonomin, han vet ju om det oxå och ändå får jag tigga för att få några kronor.. allt jag gör hemma är inte värt någonting! det är bara jag som tvättar, det är bara jag som lagar mat, bara jag som går ut med djuren och mkt annat så ni får säga vad ni vill men i vårt förhållande är det verkligen fel på fördelningen av ekonomin!
    Och det är då det har gått så långt att det inte är okej... Han borde kanske hjälpa dig att få lös någon skuld då och då, unna dig något extra t.ex. en klippning, betala en procentuell hyra baserad på inkomst m.m. Sen behöver man inte ha gemensam ekonomi för det men han borde unna dig så att du också får må bra!
  • Filuren83
    Nikki GBG skrev 2011-09-06 22:32:16 följande:
    han säger att han e snål för att han sparar till hus, visst hus e viktigt men men får inte sluta leva i nuet, för gör man det har framtiden ingen betydelse.. det är ju inte meningen sparandet ska ta död på vårat förhållande innan vi ens fått det där huset..
    Han kan vara ekonomisk när det gäller mat och annat men när det gäller boendet så ska ni åtminstone dela lika. Annars kan du ju lika gärna skaffa en inneboende och slänga ut honom.
    Om han lägger en extra tusenlapp på boendet och nu en mindre så kommer det göra föga för hans sparande. I så fall får han dra ner på något annat. Det där är absolut inget du ska tumma på!
Svar på tråden är det normalt att jämföra kilo-pris på falukorv när man tjänar 40.000kr/mån!??