• WSON

    är det normalt att jämföra kilo-pris på falukorv när man tjänar 40.000kr/mån!??

    Nikki GBG skrev 2011-09-07 11:21:28 följande:
    tack! nej min situation handlar verkligen inte om falukorv och jag är rädd att vårt förhållande också håller på att ta slut pga hans snålhet.
    när vi träffades låg vi ungefär lika i ekonomin, jag lite under men jag jobbade då 7 dagar i veckan och fick iallafall ut 20, men det gick inte i längden, jag blev sjuk av det, utbränd hamnade på akuten med syre-apparater och sladdar kopplade till hjärtat, ett förhållande funkar inte heller om den ena jobbar alla dagar i veckan, så jag var tvungen att gå ner till normal arbetstid 8-17 och inga helger mer och då fick jag bara ut 14. han däremot fick nytt jobb och bra mycket högre lön, ett jobb som han fick genom att halka in på ett bananskal för han kände en som jobbade på samma företag. helt plötsligt låg vi på 2 helt olika plan ekonomiskt men ändå förändrades inte fördelningen av räkningar och utgifter.
    och jag är verkligen ingen slösa, det kan jag inte vara med min lön..
    Hur kommer det sig då att du, trots att han är med och betalar hyran, har en månatliga utgifter som vida överstiger vad du egentligen har råd med? Du kanske inte är slösa nu, men det verkar onekligen som att du har varit det. Du kan ju prova att räkna ut hur mycket du får över om ni går isär så att han inte betalar nånting, om jag har fattat det rätt skaffade du dig lgh och skulder innan ni levde ihop?

    Att han inte betalar dina amorteringar är inte konstigt, om han betalar 50% av månadsavgiften och 35% av räntekostnaden brutto (eller 50% netto, alltså efter skatteavdrag) har han tagit sin andel. Alternativt sälja halva lägenheten till honom.

    För övrigt är det inte bara falukorv man jämför priserna på. Salt köper man vartannat år för en knapp tia och lik förbannat står man och jämför kilopriserna på de båda sorterna som finns.
Svar på tråden är det normalt att jämföra kilo-pris på falukorv när man tjänar 40.000kr/mån!??