• SecretlyMe

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    MammaHilma skrev 2015-11-28 13:55:37 följande:

    Jag har plussat äl+7 förut så det är inte alls omöjligt, nej jag hade inte äl tidigare .


    Tänker egentligen inte argumentera mot dig, men visst kan du ha fått svagt plus om ett friskt ägg fäste så tidigt som det KAN fästa. Men vad gör dig säker på ägglossningen? Inte test eller app antar jag? Blodprov/vul möjligen? :)
  • SecretlyMe
    Milia02 skrev 2015-11-28 18:01:08 följande:

    Har jag oxå gjort. Den här gången hade jag fullt utslag på älstickorna fredag lördag 30/31 oktober och plussade 9 nov. Så gissar jag hade 7-8 dar mellan äl och pluss


    Inföll äl den 30 okt så plussade du ju på äl+10, inte 7-8 :)
  • SecretlyMe
    MammaHilma skrev 2015-11-28 18:42:08 följande:

    Dels ägglossningstest & så känner jag då ägget släpper, brukar diffa 0-2dgr beroende på hur lång cykeln blir. Jag är inte grön på barnskaffafronten, jag har både utredningar, ivf & massa mf i ryggsäcken. Jag känner min kropp mycket väl efter att ha varit helt utan skydd i 13 snart 14 år.

    Blodprov & vul har jag gjort flertalet ggr runt äl men inte den här gången. Men visst jag kan ju förstås ha fel & äl skedde någon dag tidigare, men jag hade värk i magen dag 14 & är på dag 21 nu dvs äl+7.

    Bara hoppas ägget satt sig ordentligt & fortsätter växa


    Ja är du inte rookie inom detta borde du ju själv veta att det krävs en blastocyst för att fästa och att stickor och känningar inte går att lita på till 100%.

    Jag har inte sett något plus på dina test så är det en tidigare graviditet du pratar om?

    För att nämna lite hur jag upplevt det har jag haft älsmärtor både före och efter ägglossning. När jag är bombsäker på äggsläpp har ägglossningen skett någon dag senare, ibland får jag hugg en vecka efter ägglossning. Det enda som har kunnat bekräfta min ägglossning är tempmetoden, vilket du förmodligen oxå känner till?

    Beklagar dina mf, har själv gått igenom det och är inte heller "grön" då vi själva går utredning och jag delar med mig av den information jag fått från fertilitetsläkare och från andra "utredare".

    Lycka till framöver :)
  • SecretlyMe
    Milia02 skrev 2015-11-28 18:35:46 följande:

    Jag hade fullt utslag på älstickorna på lördag kväll den 31 oktober. Och som jag läst och förstått så släpper ägget inom 12-24 timmar efter positivt ältest. Alltså hade jag ägglossningen under söndagen den 1a. Och sen plussade jag måndagen efter. Så som jag läst mig till man ska räkna blir det max 8 dar.


    Ja hcg ökar fort i tidig graviditet och jag säger inte att det är omöjligt :) Men jag ifrågasätter för att jag är kritisk och är inte den typ av människa som "går på allt" jag läser utan vill ha mycket information :) Men låt då säga att ditt ägg fäste dag 5, då har det ändå gått 3 dagar för hcg-nivån att bli mätbar :)

    Lycka till!
  • SecretlyMe
    ankan20 skrev 2015-11-29 19:38:28 följande:

    Någon här som använt ett gravtest två gånger? :)


    Ja, och jag rekommenderar det inte Hahahahha. Jag vet inte varför jag var så jäkla korkad, men kan säga som så att det gör ingen som helst skillnad på testet förutom att det blir blötare och äckligare xD Man blir inte "mer gravid" utav det, så... Man ska helt enkelt inte göra så.
  • SecretlyMe
    ankan20 skrev 2015-11-29 19:43:41 följande:

    Om jag alltså har ett svagt positivt och sen blir det ett starkt om man använder det igen?


    Nej, all färg som finns vandrar vid första doppet.
  • SecretlyMe

    Kommentarer som anses OT eller det som istället kan diskuteras privat kan ni anmäla. Jättetrist när en tråd kommer ifrån ämnet :)

    My - vi har provat det mesta, men läst att varannan dag är ett hett tips! :)

  • SecretlyMe
    Milia02 skrev 2015-12-04 08:55:39 följande:

    Jag laddade ner din bild och kollade i negativläge.... Går ana nått...vilket det inte gjort på en del andra jag kollat. Så här såg mitt cb ut bim -6 men jag har tidig ägglossning och mycket hormoner


    Bim-6 är så olika för alla. Bäst att räkna ÄL+ :) För mig exempelvis så är bim-6 -> äl+8 (har en lutealfas på 14 dagar ca).

    För någon med lutealfas på ex 11 dagar är bim-6 -> äl+5.
  • SecretlyMe
    MammaHilma skrev 2015-12-04 08:56:02 följande:

    Vad tror ni, har jag plussat :)? Alla bilderna är original, bim-5 enligt min kalender


    Jag har tyvärr inte sett någon ökning på dina test, ej heller något plus :( Hoppas det bara är för tidigt att testa, håller tummarna!
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester