-
Det är lungt, ge henne av korven du. Det är många som ger det som plockmat.luspudel skrev 2011-10-13 11:07:47 följande:Hur är det med korv egentligen? Idag ska vi äta korv stroganoff till middag, har köpt delikatesskorv med mer kött i... Dottern är 6,5 månader. Vad tror ni?
-
Min gissning är att du skulle kokat den längre tid. Jag brukar även skära bort större delen av stammen.Mornie Alantie skrev 2011-10-13 14:08:00 följande:Bra tråd! Har just börjat experimentera med lite minismakupplevelser till min dotter på 4.5 månader. Hon har fått lite lite potatismos (ca 1/2 tesked) två dagar nu och även fått smaka någon droppe sås från min tallrik några gånger. Tänker hålla det på den nvån några veckor i alla fall. Potatisen var inte så jättepopulär, hon spottade inte så mycket men såg ganska förvirrad ut. Bäst gick det med lite kokosmjölksoppa med curry (mild sådan, och bara en droppe). Det svalde hon glatt. Vet inte om det var konsistensen som var lättare eller om hon vill ha mer smak. Vad kan man smaksätta med så här i början? Vad brukar de gilla?
Jag försökte göra broccolipuré idag. Jag ångade broccoli mjuk och mixade. Det blev dock väldigt trådigt så jag fick passera genom en sil också. Det blev kvar en massa trådiga rester. Brukar det bli så eller fick jag tag på ovanligt dålig broccoli? Jag köpte Änglamarks frysta, ville gärna ha ekologisk.
Jag har en fråga om gröt också. När har ni börjat med det? Vilken har ni gett? Det rekomenderas ju köpegröt för järnets skull, men läser man på innehållet är det mer järn i vanliga havregryn. Kan man inte göra gröt av smulade havregryn och servera med lite fruktpuré istället? Funderar också på gluten. Har läst att gröt är en bra källa till att introducera lite gluten medan man fortfarande ammar. Men i havre finns ju inte mycket gluten. Har ni några förslag på hemmagjord gröt med gluten i? Jag är ingen grötmänniska själv så är inte så hemma i det området.
Jo man kan göra egen gröt men då är det är bra om man berikar den med ersättningspulver.
Om du vill introducera gluten så kan du koka lite pasta och mixa slät och späda med olja. -
Dagens lagade är:
Skiva tre små potatisar i tunna skivor
Ta en halv spättafilé
En nypa timjan som krossas i handen
En nypa dragon som krossas i handen
Koka i 15 minuter, häll av allt vatten, mixa med stavmixer i en shaker helt slätt och späd ut precis innan servering med kallpressad rapsolja eller osaltat smör.
Min pojk hann somna för natten innan jag hann servera detta så resultatet kommer imorgon.
Ovanstående recept räcker till en portion som i storlek motsvarar en barnmatsburk på 190 ml. -
Jappluspudel skrev 2011-10-13 13:17:44 följande:Perfekt! Korv stroganoff är ju perfekt bebismat så sett
-
Fan...har insett att jag skrivit vissa recept väldigt luddigt.
När det finns ett recept med potatis så måste man skiva dess i 5 mm-tjocklek innan kokning. Ber om ursäkt för min otydlighet. -
En rätt utan tomter, ärter eller morötter är ingen höjdare har jag insett.
Kokade köttfärsen i bara 15 minuter och jag gissar att det hade behövts 20-30 minuter för det gick inte mixa den helt slät så det är bara att spola bort 3 portioner mat nu.
Kokar numera potatisen hel med skal och det blev bra. -
Synd att min inte tål grädde. Det där lät som en hit.figuerine skrev 2011-10-17 20:06:59 följande:Gjorde en god rätt idag:)
En bit laxfilé
2 potatisar
Lite ärtor
Detta kokades mjukt och klart och sedan mixades allt med lite dill, gräslök och en liten skvätt grädde..mycket uppskattat av min lilla iaf:) -
Kungsörnens gammeldags makaroner.llotta skrev 2011-10-17 21:21:14 följande:Funkar det bra för er att mixa pasta utan att det blir klistrigt? Vilka sorter kör ni?
Jag försöker köra med sorter som bara innehåller durumvete och inget vanligt vete. -
Det lät supergott.knisse skrev 2011-10-18 17:09:08 följande:
4dl risottoris
20g smör
2dl äpelljos
0,5 dl saltfri buljong
100g parmesan
Tillagning
1. Fräs ris och smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt vatten och äpeljos. Sjud under omrörning i ca 35 - 40 minuter.
2. När riset fortfarande har tuggmotstånd slå på resten av vinet. Salta och peppra efter smak och avsluta med att hälla i grovriven parmesanosten.
3. Smaka av med örter och peppar.
till det passar en pyrerad kyckling file med pesto. -
Du kommenterade ett inlägg av mig i någon tråd ang rödbetor och du hade helt rätt där. Glömde bort det för det visste jag.Lavish skrev 2011-10-20 15:40:08 följande:Ingen spenat, inga rödbetor, ingen mangold och ingen fänkål! Den sista höll jag på att gå bet på när vi hade en stor bit fänkål över i kylen, tur att jag kollade upp det.
Lyckades till och med laga en rätt med rödbetor som jag matade min pojk med men det var inga stora mängder och skedde bara en gång så då är det lungt.