• villsågärna38

    ÄD gravida lattemammor i Stockholm - nr 2

    Här kommer en ny tråd för oss som är gravida med hjälp av äggdonation och som bor i Stockholm med omnejd. Den här tråden är en uppföljare till den tidigare och vänder sig till dig som är gravid och väntar din bebis i vinter eller under 2012. Själv har jag BF 27/5 2012 om det går hela vägen den här gången.

    I den här tråden kan vi träffas och dryfta allt som rör vår graviditet och även våra behandlingar och vår historik. Jag har gjort mina behandlingar på Huddinge men alla är välkomna hit oavsett var ni har fått hjälp! Hoppas att vi framöver kommer att få dricka latte och umgås tillsammans med våra bebisar

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-06 19:06
    Även de som är ÄD-gravida och inte bor i Stockholm är välkomna till den här tråden så kan vi stötta och peppa varandra här

  • Svar på tråden ÄD gravida lattemammor i Stockholm - nr 2
  • villsågärna38

    Hej tjejer och tack för grattis

    Jo vi är jätteglada över att det såg bra ut igår men är ju bara i v.8+1 idag så barnvagnar och barnkläder väntar vi med ett bra tag till. Det blir bara jobbigt att ha engagerat sig för mkt om vi får missfall igen men efter KUB-testet ska vi börja aktivera oss lite och ta tag i de här frågorna. Har ju varit gravid till v.14 tidigare också så jag vet att jag kan ha samma kläder som vanligt iaf så länge, är rätt smal och det syns ingenting på mig ännu mer än att jag fått lite fylligare boobs Återkommer med frågor om råd och rön ifrån er andra när det börjar bli dags men tror t o m att vi kommer att kunna låna vagn då jag har så många vänner och även syskon vars barn börjar bli lite större nu. Vi får se! Det viktigaste är att det är en vagn som man kan skjuta med ena handen och som har lattehållare, fniss!!!

    Själv har jag kommit in i fasen gå på toa 3-4 gånger per natt. Är jättetrött, somnar vid 9/9.30 på kvällen men sen vaknar jag HELA tiden på natten känns det som. Nåväl, det är ju ett gravsymtom så det får man ju ta. Är lite rädd att jag har urinvägsinfektion på gång bara men än så länge så kommer det ju nåt när jag går på toa och gör inte ont så då ska det väl inte vara någon fara.

    Stora kramar till er alla i tråden och hoppas att ni får en bra dag!!

  • Tjobabi

    Intressant artikel, undrar om det är något man kan göra åt det själv utan att medicinskt spola som de pratar om. Att vänta på den medicinska hjälpen kommer ju ta sin tid menar jag men tänk om man visste att enzymet kan påverkas av vad och hur man äter exempelvis. Då hade man ju iaf kunnat försöka påverka!!

    Jag ska ju vara 8+0 idag men om jag är det så blev jag genast orolig för mitt foster... det mätte 7+4 igår o säkert då 7+5 idag, då är det ju någon dag eller två efter... Fast det kanske inte är någon att hänga upp sig på? Haha.. herre, ska jag bli en hönsmamma tro?!

    Tänkte precis skrivit att tröttheten för mig har avtagit men idag har jag varit så trött att jag slocknat som en klubbad säl på förmiddan. Tur att jag ska jobba kväll idag!
    Det där med nattkissandet känner jag igen, är visserligen van för nästan alltid har jag behövt gå upp en eller två timmar innan klockan ringer men nu blir det ju 3-4 besök/natt.

    Ja, jag kommer också lugna mig med fler inköp men det är ändå lite att klura på känner jag vad gäller de inköp man ska göra. Är det något jag vill ha riktigt bra så är det bilstolen (eftersom jag kör mkt bil) och barnvagn som funkar här hemma. Precis som du IVFdagar så är det ett absolut krav att vagnen måste kunna köras i snö annars blir jag helt isolerad till vintern! :)
    Tror jag ska börja skriva en lista på allt man behöver. Framförallt det man behöver när man kommer hem från BB, för jag tror inte man är särskilt sugen på att gå ut och shoppa de första veckorna iaf. Som förstagångsförälder får man nog räkna med en anpassningsperiod! :) Å sen är det bara att hålla tummarna att man får ett barn som sover ordentligt!!
    Imorgon är det inskrivning! Ska bli spännande!
    När börjar man prata om föräldra grupper osv? Är det före eller efter förlossningen?

  • WildaMathilda

    Åh, det där med att skriva en lista har jag tänkt göra hur många gånger som helst men jag kommer aldrig till skott! Nu känns det som att vi handlar lite pö om pö och inte blir det något "vettigt", heller. Bara lite kläder och så barnvagnen då så klart.
    Jag såg en lista någonstans på nätet och där fanns verkligen ALLT med. Ska se om jag kan hitta den igen... Kan ju vara ett bra uppslag för oss alla tänkte jag.
    Näe, shoppa första veckorna vill man nog inte göra, hahahaa! Gissar att man inte köper någonting då... Vi ska dessutom ladda frysen med färdiggjord mat som fiskgratäng, köttfärssås etc. Så slipper man tänka på sånt de första dagarna i alla fall och bara vara hemma.

    Jag har också funderat på det där med föräldragrupper. Vår BM har inte nämnt det alls. Men min bror och hans sambo har däremot varit på något möte med andra blivande föräldrar. Han sa att det kändes som lite skumt att sitta med ett gäng killar (barnmorskan delade visst upp dem i en tjejgrupp och en killgrupp...) och prata om sitt privatliv. Låter märkligt tycker jag men det kanske varierar från MVC till MVC? Vi går hos den lokala landstingsmottagningen (barnmorskemottagning). Ska fråga dem om det imorgon när jag ska dit.
    Det enda vi har inbokat nu är en förlossningskurs som består av två kvällar när vi ska till BB och lära oss om vad som händer och kan hända vid en förlossning (snitt, epidural och sånt där). Men det blir först i november/december om jag minns rätt.

    Kram


  • Ewis08

    Hej alla! Här är en till latteälskare. Ja, i alla fall så drack jag massor innan jag blev gravid... Jag väntar tvillingar efter en ÄD i St Petersburg. BF är beräknat till den 12/2-12 så jag är i vecka 24 nu. Jag går också på MamaMia Söder och är helnöjd med min barnmorska.

  • Tjobabi

    FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN vad arg jag blir!! Jävla idioter är de på mvc där jag bor. Först ringer jag och bokar en tid för inskrivning vilket ju går bra och samtidigt får jag en tid för ultraljud. Några dagar senare ringer de och bokar om tiden en hel vecka. Ett par dagar senare ringer de och bokar om ultraljudet en dag framåt. NU 30 min innan jag ska komma inskrivningen så ringer de och säger att det blivit ett fel för jag får inte gå på den mvc för jag har gjort ÄD då får jag BARA gå på specialistmödravården. Hon är skit trist i telefon men har iaf ornat en tid till mig dit den 31/10 och ultraljudet abokar hon för det går jag inte gå på längre heller. Jag frågar om jag missar föräldragruppen nu då? Blir man förälder så vill man ju gärna träffa andra föräldrar i området man bor. Då säger hon att det kanske är bättre jag går i stan i den föräldragruppen där det finns andra singlar. Jag tycker att det ena behöver ju inte utesluta det andra för faktum är att det är ju i mitt hemområde jag vill och behöver träffa folk men att träffa andra singlar är ju kul det med. Jävla kärring till att vara trist. Blir så jävla trött på skiten. Så nu tills jag är inskriven så får jag inte göra någon ultraljud i allmänregi utan är hänvisad till privatvården. När faaaan ska det ta slut med förnedringen och segregeringen? Jävla pissdag.

Svar på tråden ÄD gravida lattemammor i Stockholm - nr 2