• Moa Li

    IVF-bebisar sommaren 2012

    Nu har jag hittat hit!

    Jag är en av dem som plussat idag. Underbar dag.

    Har mått illa nu på kvällen, men hävdar att det är magsjuka. Nästan löjligt att må illa samma dag man fått ett plus. Mannen bara ler åt mig.

    Har fått en tid hos barnmorska den 27 oktober. Läste i graviditetskalendern att man kan se ett tickande hjärta redan då.

  • Moa Li

    Lyckospeja: Grattis igen till pluset och även till den bokade tiden. Jag fick tid den 27 oktober. Känns bra att ha en ny "anhalt" att längta till - att längta 9 mån framåt känns för stort nu. Men tre veckor klarar jag.

    Jag känner mig också "löjlig" som fick graviditetssymptom igår, med illamående. Men jag tror fortfarande att det är hormonerna från IVF:en som ligger kvar.

    Snuttan: Var jag befinner mig? Menar du var i landet så bor jag i Linköping.Menar du i graviditeten (haha!) så befinner jag mig i vecka 5... fast det kan jag inte få ihop. Måste vara vecka 4 om man räknar 2 veckor innan IVF och 2 veckor efter. En hel djungel all lära sig allt nu Kyss

    Hur har er dag varit idag då, tjejer. Nygravida och allt. Har ni gått och strålat på jobbet? Sedan IVF:en har jag känt mig lite mer "nonchalant". Som att viktiga beslut inte är lika viktiga - jag ska ju ändå vara mammaledig efter semestern... urdumt....men märkt att jobbet spelar mindre roll nu. Jag blev erbjuden ett ganska ärofullt uppdrag idag, men sa blankt nej. Sa att jag redan har mycket att göra och inte kan ta på mig mer. Han blev ganska paff, men kändes bra. Jag skulle ha tagit på mig uppdraget annars - även fast jag inte skulle få extra betalt och att det skulle innebära merarbete. Just för att jag "kanske inte är kvar" och inte ser någon vinst med att vara duktig mer nu ... om jag ändå ska vara mammaledig efter semestern.

    Fattar nu... nu har jag gått upp en "level" och befinner mig på en ny plattform i livet. den att bli förälder. Guuudars, vad bra det känns då!

    Kram på er alla illamående hormonstinna kvinnor runt om i landet. Nu är det dags för oss att rocka!

  • Moa Li

    Lyckospeja: Ja, jag glömmer bort att man räknad veckor från en torsdag i mitt fall - eftersom insättningen var på en torsdag så har det ju gått mer än 4 torsdagar. Ligger djupt rotat i än att en vecka är mån-sön.

    Då är jag i vecka 4 + 1

  • Moa Li

    Ahh, jag skrev ett jättelångt meddelande om att vi inte ska oroa oss för det vi inte kan påverka. Men det försvann visst i cyberspace. Kyss

    kroppen gör urval på bra och mindre bra utveckling - och jag vill ha ett friskt barn, både för barnet och för mig själv. Jag ser missfall som ett urval - en graviditet eller ett liv som inte blivit bra.

    ...jag trodde inte att jag skulle bli gravid. Men det blev jag. Inget kan kunde påverka det heller, men det gick bra!  Klart det kommer gå bra för oss - om inte nu så vart efter

    kram på er

  • Moa Li

    Här blev det drama inatt Rynkar på näsan Vaknade med magknip och fick sedan riktig mensvärk, så jag blev kallsvettig och hade riktigt ont. Höll i sig i 3-5 minuter. Kändes som en kniv. Jag var helt säker på att jag skulle få en blödning. Kändes som när jag var tonåring och fått mens - blev ibland illamående, fick diarré, kallsvettades och kräktes - allt på samma gång. Jag inatt att det var en klokt val att vi inte har berättat bebisnyheten för fler - om det nu inte skulle bli någon bebis. Men jag gick och lade mig, och då gick det över så jag somnade. Ringde klinken imorse och då hade jag ingen smärta längre utan kände mig som vanligt. Kollade flera gånger under morgonen, men  ingen blödninge heller. Idag mår jag bra. Jag sa till sköterskan att det inte var någon fara längre och hon sa att det ju är aktivitet i livnodern, men att det kan ju vara andra orsaker också. Ska på undersökning om drygt en vecka.

    Nu är jag hoppfull igen.

    Kram Moa

Svar på tråden IVF-bebisar sommaren 2012