Inlägg från: Litet My |Visa alla inlägg
  • Litet My

    Jag ser ingen annan möjlighet än att omplacera eller avliva katten.

    Hej TS

    Det var FÅ konstruktiva tips du fått.

    Nu läser jag att du har dåligt med pengar  MEN det skiljer inte mycket på summan mellan kastering och avlivning.
    Många katter kissar inne som okasterade, så jag hade definitvt provat.

    Ang pengar finns det ju trådar med mycket tips på hur man lever mer ekonomiskt och vad man "sparar" pengar på, summan för en kastering är ju inte jättestor och vill man så går det, ge det ett par veckor, köp lite billigare mat (billigt behöver inte vara onyttigt), panta flaskor, rasta grannens hund, hjälp svärfar att handla eller vad ni nu kan komma på, summan är inte stor.

    Det kan även skilja mycket i pris beroende på var man kastrerar så även det kan vara värt att kolla upp, där man kan tjäna några 100 lappar.

    Ang kissandet så kan man försöka göra de ställen där katten gärna sätter sig så oinbjudande som möjligt, lägga plast eller folie där (katter brukar inte gilla att sätta sig där då), preparera med vitpeppar och skal av citrusfrukt som katter ogillar doften av.

    Skulle även prova att byta kattsand, det behöver ju inte vara dyrare, ofta gillar katter sand som är så lik vanlig sand som möjligt, dvs finkornig. Lägg även lite kattbajs i lådan på nya sanden, det kan få henne att tro att hon "varit där" och att det är ett bra ställe att sätta sig på.

    Kortfattat, göra lådan så inbjudande som möjligt och de andra ställena så otrevliga som möjligt, det är en vana som skall brytas.

    Jag skulle inte gett upp ännu utan tagit "sista chansen" med kastering, kämpat på med att försöka samla ihop de pengar det kostar och levt lite obekvämt med inplastad soffa tex iaf ett par veckor för kattens skull.

Svar på tråden Jag ser ingen annan möjlighet än att omplacera eller avliva katten.