• Mrs Anna

    Berätta om era planerade snitt med tvillingar

    Jag fick mina tvillingar i Mars i år. Min etta låg i säte från första ultraljudet till det sista, Efter det (tror det var v.36?) så belutades om snitt och en remiss skickades till sjukhuset. Dock blev det missförstånd och jag blev istället kallad till ett "samtal" och min man ringde till slut och frågade om ifall de menade att snittet skulle läggas då eller om det var ett samtal med information inför snittet. Men de hade trott att det var jag som önskade snitt, så det var väl typ nåt aurorasamtal de hade planerat. I hast fick jag då ett datum som var bara någon dag senare, i v37+6.

    VI skulle vara inne på KS klockan 07:00 på morgonen. Ungefär klockan 2 på natten innan, när jag till slut lyckats somna så gick vattnet.... Så det var bara att åka in tidigare och kolla att allt var ok och sedan få ett litet vänterum där vi fick försöka sova lite innan vi kunde få plats där vi skulle skrivas in på morgonen. Det var lite stökigt... FIck tid för snitt runt 11 på morgonen, och hade börjat få lite värkar så jag fick Bricanyl.

    Jag var inte så förtjust i att opereras eller att stickas i ryggen, så jag upplevde det som lite jobbigt, men personalen var väldigt trevlig och duktig. Snittet gick fort och allt var bra med tjejerna, de vägde 2600 resp. 2700g.

    Efter snittet kom vi till uppvaket där man får ligga tills man kan börja röra sig lite då bedövningen släpper. Vi fick ha med oss tjejerna så länge min man var där med oss och det fungerade, de var väldigt tydliga med att där var de hans ansvar och behövde han hjälp måste han upp till vår avdelning där vi var inskrivna.

    Vi stannade sedan 4 nätter, det kändes bra för oss, även om vi hade en son hemma som väntade. Det var lite jobbigt att komma igång att röra sig, men efter en vecka eller så kändes det ok.

Svar på tråden Berätta om era planerade snitt med tvillingar