Inlägg från: Naniiis05 |Visa alla inlägg
  • Naniiis05

    16årig ensamstående mamma- kan jag få en lägenhet från soc ?

    Hej! Jag själv va 16 år när jag blev gravid och hade det hyfsat tufft och insåg att det är för mycket komplikationer för mig att bo kvar hemma och att jag ville att min son skulle växa upp i en bra miljö. Jag vände mig till soc och mina föräldrar höll med om det skulle va bättre om jag kanske inte bodde hemma, för att det va för mycket tjafs och kaous hemma och jag skulle behöva få mer lugn och ro med mitt barn. Soc placerade mig då till ett familjehem som jag trivs jätte bra med och får även vuxen stöd av en underbar kvinna och soc hjälper att täcka kostnaderna🙂 förmodligen kommer dem inte att ge dig en lägenhet och om jag ska va ärlig så skulle jag tro att du fortfarande skulle behöva en vuxens stöd och därför kanske ett familjehem skulle va bra för dig och ditt barn? Du kan få ställa krav hur du vill ha det och om du kanske helst bara vill Va det ända barnet då i familjen, så att det inte finns massor med andra foster barn, som kan va en stress för dig och din bebis. ( det va nästan det ända kravet jag hade för dem) och då kan du få en vuxen som bemöter dig och stöttar dig och du behöver inte va allt för stressad och du får bo kvar tills du har pluggat klart. Jag är 18 år nu och jag kommer att få bo kvar här i 3 år till för att gå klart gymnasiet<3 och soc kommer att hjälpa mig. 


    även en bra rekommendation är att du är mamma ledig och flyttar skolan åt sidan, för nu är tiden som viktigast att du bygger en anknytning med ditt barn. För om du är borta för mycket så kan det skapa en dålig anknytning och stressa upp barnet :) 
    så prata med soc och berätta att du klarar inte av att bo hemma och det blir mycket bråk, för det förstår dem och dem har eller ska ha mycket fokus på att du ska Få fokusera på din och barnets relation och hälsa.
    plugga kan du göra efter föräldrar ledigheten och då får du en hyfsat stor summa. Då ansöker du för föräldrapenning och sen den dära jag har glömt namnet på, men då pappan är skyldig att betala en viss summa för dig, sen får du även barnbidrag för barnet. Det är mina bästa tips för dig och jag själv förstår den situationen för att jag va i den och jag hoppas du får all hjälp du behöver och att du ger ditt barn allt den behöver och det är en mamma som mår bra och spenderar tid med sitt barn🙂 Lycka till!

Svar på tråden 16årig ensamstående mamma- kan jag få en lägenhet från soc ?