Inlägg från: Dr Mupp |Visa alla inlägg
  • Dr Mupp

    kan kaninen äta ensilagehö?

    BunnyBrown skrev 2011-10-30 13:34:03 följande:
    Håller inte med om att hö är viktigast. Går emot strömmen där men vet att kaniner klara sig fint på bra pellets och tillskott av grovfoder. Ensilage är bra grovfoder vintertid. Även halm!
    Fel kaninen är gräsätare och ska leva på gräs eller ja efterosm vi inte kan ge gräs året om så hö som bas. Visst de kan leva på pellets men det är inte bra för kaninen utan den kommer att med största sannolikhet bli sjuk. 
    Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
  • Dr Mupp
    BunnyBrown skrev 2011-10-31 16:58:53 följande:
    Jadå det har jag. Men precis som vi inte utfodrar tex hund med just det perfekta för dem, så är det också med kanin. De klarar sig fint med pellets, med tillgång till någon form av grovfoder.
    Fast har man skaffat sig djur så ska man ju utfodra dem så bra som möjligt. 
    Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
  • Dr Mupp
    Buster78 skrev 2012-01-15 12:00:00 följande:
    nä dom ÄTER INTE halm!!!

    Dom har halm som bädd precis som kaniner.

    Dom ÄTER hö och hösilage, och övrigt foder men INTE HALM
    Jag tror mina kaniner missat den delen att de inte ska äta halm för de äter halmen trots fri tillgång på hö. Halm innehåller långa grova fibrer som är bra för kaniner och framförallt. Även min foderhäst åt halm. Han åt faktiskt så mycket att han fick byta till spån istället eftersom han blev tjock. 
    Cookie02 skrev 2011-12-02 22:27:22 följande:
    En kanin som inte äter tillräckligt med hö/gräs/halm sliter inte ner sina kindtänder i samma takt som de växer. Att utfodra med pellets är ett komplement till grovfoder vid växande djur, dräktiga eller digivande djur eller kaniner som lever utomhus på vintern. En vuxen inomhuskanin behöver inte äta pellets alls, men man kan ge 1 msk/kg/dygn. För att förstå kaninens utfodring är det lämpligt att gå in på roslagstull klinikeken hemsida, alt. Fågelklinikens hemsida, alt. Blå stjärnans hemsida.
    Det finns en hel del felaktigheter i roslagsulls näringsrekomendationer. Skulle man ha fri tillgång till växande kaniner så skulle väldigt många, framförallt honor blivit tjocka och fått hakpåse innan de är fullvuxna. Sen kan man inte på rak arm säga att 1 msk (1/8dl) är lagom till en dvärgkanin. Det beror på hur höet är och hur kaninen är. Vår dvärgvädur får 0,5 dl per dygn, det är lagom till henne. Mindre och hon faller ur och blir benig, mer och hon blir tjock. Och 3/4 dl till en jättekanin är alldeless för litet om man nu inte råkar ha ett superhö (vilket de flesta inte har ).
    Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Svar på tråden kan kaninen äta ensilagehö?