Inlägg från: Good Golly Miss Molly |Visa alla inlägg
  • Good Golly Miss Molly

    Vad förknippar du med en hora?

    Missbruk, misär, misshandel, utsatthet, exploatering.

  • Good Golly Miss Molly

    Ordet hora har med tiden ändrat sin innebörd i mångt och mycket och därför är det naturligt att vi tolkar begreppet på olika sätt. Det var väl ändå det ts efterlyste, våra individuella associationer och inte historiska faktan? 

  • Good Golly Miss Molly
    Johan70 skrev 2011-10-15 21:46:08 följande:
    Möjligen, men det förklarar ändå inte varför ts i rubriken frågar om ordet hora och sedan i texten i huvudsak diskuterar våldtäkt. Jag förstår inte kopplingen.
    Det är en väldigt luddig trådstart, det måste jag hålla med dig om. Min tolkning är att ts använder det klassika madonna-hora komplexet för att kartlägga mäns syn på kvinnor.
  • Good Golly Miss Molly
    edonator skrev 2011-10-15 22:05:23 följande:
    Jag håller inte med och det gör uppenbarligen inte SAOB heller. Det KAN handla om en prostituerad kvinna, men huvudinnebörden av ordet är en kvinna som har utomäktenskapligt sex.

    Se även:
    g3.spraakdata.gu.se/saob/show.phtml?filenr=1/...
    I denna tråd behöver man inte hålla sig till faktan utan man ges friheten att fritt asoocierar vad ordet betyder för en personligen. Ts är nog väl medveten om begreppets verkliga innebörd så det behöver nog inte hon/han upplysas om.
  • Good Golly Miss Molly
    LarsS skrev 2011-10-15 23:43:24 följande:
    Hora - Kvinna som säljer sex.
    Böghora - Man som säljer sex. 
    Säljer böghoran sex till kvinnor såväl som män? Eller är det uttrycket reserverat de män som säljer homosexuella tjänster?
  • Good Golly Miss Molly
    LarsS skrev 2011-10-15 23:49:01 följande:
    Böghora är en man som säljer sex till andra män. Jag vet inte om det finns kvinnliga bögar som säljer sex till kvinnor... fast det kanske det gör. Kvinnor är i minoritet när det gäller sex-köp, mig veterligen.
    Ja, kvinnliga sexköpare är nog i minioritet men visst finns dem. Var bara nyfiken på din klassificering, inget ont menat Flört.
Svar på tråden Vad förknippar du med en hora?