Inlägg från: nine05 |Visa alla inlägg
  • nine05

    Lärare som inte svarar på mejl.

    Börjar bli irriterad på ena barnets lärare skickade mejl för två veckor sedan, då barnet ligger efter skulle vilja veta vad som kan göras hemma om hon har specifika instuderingsfrågor. Inte ett pip från läraren (har varit i tjänst vad jag vet).  Har påminnt idag, nästa påminnelse går med kopia till rektorn. 

  • Svar på tråden Lärare som inte svarar på mejl.
  • nine05

    Svårt att nå per tfn då det går till ett gruppnr för arbetslaget med andra ord man lämnar ett meddelande och hoppas att personen ringer tillbaka. Ska man ta ledigt för att en lärare inte svarar på mail???
     

  • nine05

    Det handlar om 8:an inte sjutton ska man behöva följa med till skolan för att läraren inte??hinner?? svara på mejl.  Det är liksom sagt att man ska mejla lärarna vid frågor mm. Det är inte alltid nån svarar på telefonen utan man får ringa med jämna mellanrum.

  • nine05

    Det har hänt förut att det tog tid innan svar kom från denna lärare och då hade hon blandat ihop mitt barn med en annan elev och lämnade svar som var helt uppåt väggen.. Det är tyvärr inta så lätt att besöka innan jobbet då jag har ett yngre syskon som ska lämnas på fritids. 

  • nine05

    Måste säga att majoriteten av lärarna på skolan är helt ok, men det finns ett fåtal som bara bara suckar över.

  • nine05

    Kopian skickas naturligtvis med mejl till rektorn, inte säkert att det behövs skickas någon

  • nine05
    Thaleia skrev 2011-10-19 18:44:29 följande:
    Jag är ledsen men med tre barn som ska lämnas på dagis och skolan/fritids på morgonen så känns det här som en dålig ursäkt! Visst går det fast man har ett yngre barn som ska till fritids (han kan ju komma lite senare eller lämnas lite tidigare just denna dagen) bara man verkligen vill.
    Kan vara så men jag vill inte slå knut på mig själv för att läraren inte hinner svara. Tycker inte det är att springa till rektorn då denne redan är med i arbetet med vad barnet behöver för att klara skolan.

    Vi som föräldrar har press på att varje dag kolla om det har kommit  mejl eller kolla skolans hemsidan om det är något på gång, i lärarens jobb ingår väl också att läsa mejl varje dag och svara så fort som möjligt. 
  • nine05

    Med att svara så fort som möjlig menar jag inte samma dag. Tar man emot ett mejl och inte hinner lämna något längre svar kan man bara säga "har lite ont om tid just nu återkommer.

  • nine05
    Thaleia skrev 2011-10-19 18:59:49 följande:
    Ja, vi resonerar onekligen väldigt olika för om jag nu måste slå knut på mig själv en dag för att ordna något som uppenbarligen ha blivit fel, så gör jag det. Mitt barn går liksom före att jag ev. är irriterad på läraren och går och stör mig på att han/hon inte svarat.
    Tur att du är perfekt då.
  • nine05

    Det är liksom överenskommet att det ska mejlas om det är något vi eller skolan undrar över, sen förekommer det tidsbokade avstämningsmöten under terminerna. Det är bara denna lärare det inte funkar med därför blir man lite putt.

  • nine05
    SilverLadyG skrev 2011-10-19 19:28:37 följande:
    Om det handlar om ett barn i åttan, kan du väl skicka ett brev med barnet till läraren att denne ska titta på mail och att du vill veta hur det blir.
    En god idé men tyvärr har papper som skickas med en förmåga att få vingar, 

     
Svar på tråden Lärare som inte svarar på mejl.