• Nanni

    Inga äggledare kvar-vad händer nu?

    Är så otroligt ledsen. Efter magsmärtor och sjunkande hcg fann man till slut blod i buken. det blev op och de tog min vänstra (och sista) äggledare i måndags.
    2007 fick jag mitt första X blev av med min högra äggledare
    2008 fick v ivår dotter på naturlig väg, helt otroligt! =)

    Nu sitter jag här steril för all framtid, ledsen men ändå tacksam att man klarat sig igenom detta ytterliggare en gång. Men vad händer nu? Är jag berättigad till IVF? Vad gör de då? Hur långt tid tar det? Och framförall, ORKAR jag med detta?

  • Svar på tråden Inga äggledare kvar-vad händer nu?
  • Nanni

    Jag ska prata med en fertilitetsspecialist på lanstinget, men är det verkigen så för att jag har ett barn att jag inte kan få hjälp? Privat klinik spelar ingen roll, men vad kostar det?

  • Nanni

    Havsklippan. mitt hcg var som högst 600 nånting och gick stadigt nedåt. Det var runt 100 nu senast. Men de fann blod i buken plus mina diffusa smärtor plus min bakgrund bestämde de sig för att gå in och titta efter då jag haft smärta i fem veckor. Ägget är så litet så det syns inte alltid på ultraljud men har du smärtor plus konstiga blödningar så stå på dig!

  • Nanni

    Havskatt, hur blödningarna beter sig är en faktor. Blöder man ojämt, blandat nytt och gammalt blod ska man ta det på allvar. Jag blödde nytt ena dagen, gammalt andra dagen och nytt blod igen. Det är inte bra det måsta man kolla upp. Har du inga större smärtor och dessa blödningar så är det nog lungt men är du osäker ska du alltid söka vård. Jag var hos gyn säkert åtta gånger och de följde mig noggrant tills jag åkte in akut pga smärtorna vilket jag var tillsagd att göra. Det kan vara farligt med X.

    Kollade upp lite ivf kliniker i närheten. SÅg att min gyn läkare på sjhuset är hemortslänkare på en av de "bättre" klinikerna. Nu ska jag bara övertala min man att göra detta fortast möjligt. Jag är jätte ledsen men han tycker att detta är fruktansvärt jobbigt. Vid mitt första X ville jag skiljas för att han inte skulle få några barn annars. Han är orolig igen att jag vill göra det för hans skull. Han får ju inga barn om inte jag kan få...

    Det här med IVF är en djungel och jag försöker hitta infom om par somhar ett barn sedan tidigare men som av medicinska skäl inte kan få fler. Sekundär barnlöshet är det ju inte tal om- jag har ju blivit steril...

  • Nanni

    Hur har det gått?
    Själv pratade vi igår och han mår också dåligt, främst för att jag gör det. Jag har googlat IVF kliniker och kollar priser och köer osv. Jag ska kontakta min gyn och pbörja processen, behöver ha någonting positivt att tänka på. Han orkar inte ta tag i det själv men säger att han mentalt "kommer ikapp" han vet att planerandet är en del av mitt sorgearbete. Jag är glad att jag har honom.

    Någon som vet hur länge man måste vänta efter operationen tills man kan påbörja IVF processen/utredning?

  • Nanni

    Skönt ändå att det verkar vara ett naturligt missfall för dig, tur i oturen så att säga.
    Jag planerade vårt bröllop efter mitt första X, det gjorde att jag mådde mycket bättre! Vi planerade ett maj bröllop men blev gravid under tiden så vi fick flytta fram det ;) Jag ville inte viga mig med jätte mage, så i v 16 vigdes vi!

Svar på tråden Inga äggledare kvar-vad händer nu?