Inlägg från: Anonym |Visa alla inlägg
  • Anonym

    Prematura tvillingar - hur stöttar jag föräldrarna i detta? :(

    Min vän födde idag tvillingar i v 24+4. Båda föddes vaginalt, väger 600 gram. Ingen vet ju utgången av detta. Dom lyckades precis få igång andningen på bebis nummer 1. bebis nummer 2 andas också.


    Jag vet inte hur jag ska stötta dom i detta? vad säger man om "det värsta nu skulle hända"? vad vill man höra och inte höra? Jag har ingen annan att vända mig till. Vill inte fråga mamman/pappan för mycket frågor.

    Vad är oddsen`? Och om dom klarar sig, när vet man det? ni med prematura barn, hjälp mig att förstå så att jag lättare kan vara till stöd.

    jag har en son på ett år. Bör man undvika att ta med honom närmsta tiden? Skapar det mer sorg? Frågorna är många, hoppas att nån kan lysa med lite tips och hjälp.

    Kram

    (obs. Visste inte vilket kategori jag skulle posta detta i, så bortse från rubriken)

  • Svar på tråden Prematura tvillingar - hur stöttar jag föräldrarna i detta? :(
  • Anonym

    Finns bara där och lyssna... ring gärna med jämna mellanrum och bara prata. Gå och hälsa på!

    När min son föddes prematur så trodde många att jag inte ville ha eller ha tid med besök på sjukhuset.. tro mig, man har tid och vill ha besök för att få se andra än sjukhuspersonal..

    Du ska inte ta med ditt barn enbart för de små är enormt infektionskänsliga.....

  • Anonym

    Hej du kan kanske köpa något till bebisarna från pytteliten.se? Jättefina minnen för dom små och för föräldrarna. Jag kan glädja dig med att dom permaturerna jag vet om (4 st födda mellan v 24-28 plus några till som jag träffade när vi låg på neo) mår alla bra idag! :) Dom har haft det kämpigt men nu är dom friska och starka! Sjukvården är otåligt bra nu förtiden!

Svar på tråden Prematura tvillingar - hur stöttar jag föräldrarna i detta? :(