• deminue

    Tråden för oss muslimska systrar (Del 2)

    Eid mubarek alla systrar!  Hoppas alla haft en fin dag tillsammans med sina familjer och vänner med god mat :) Inshallah.
    Jag är otroligt tacksam att man hittat rätt igen, tillbaka till sin religion. Det känns som att man är väldigt lyckligt lottad som får möjlighet till den här sinnesron som islam för med sig. En långsam rening av själen och kroppen. Och frigörelse från den materiella ytliga värld vi lever i. Alhamdullilah!

    Vårt barn är beräknad den 9e januari inshallah. Vi ser fram emot det jättemycket, det enda vi har lite svårigheter med är att hitta ett bra namn. Vi vet inte vad det är för kön så vi spanar på båda tjej och killnamn. Jag och mannen min kommer inte riktigt överens om vilket namn barnet ska ha :)
    Om någon har förslag är jag glad att få höra dom!
    Det jag tycker är lite svårt är att veta 100 om namnet är muslimskt/arabiskt. Det finns massa internetsidor man kan kolla in, men hur vet man säkert? Jag är exempelvis förtjust i namnet Alina och har bara hört att man namnger Lina. Hur gör man för att ta reda på om alina är muslimskt, enligt vissa sidor är det det. Men ja ni förstår man vill ju vara säker :)

    Hoppas inlägget inte blev för långt och krångligt. =)

  • deminue

    Shirin85: Grattis, vilken välsignelse :) Hur många barn har du, har för mig att det inte är ditt första?
     Ja visst är det svårt, vackra namn du fått ihop. :) Min lista är inte lika lång men jag har funderat på bland annat Ilyas, Adam och Zackaria till en kille. Om det är en tjej Alina eller mira. Min man tycker om Nor och Noureen väldigt mycket, men min syster heter så och det kanske skulle kännas lite konstigt. Vet du några bra sidor man kan kolla igenom? :)

    Mischooo: Inshallah syster så går allt bra, får jag fråga varför de planerat snitt? Du kanske har skrivit om det tidigare... Precis som du säger alhamdullilah att du kommit så här långt i gravididteten. Vet du vd ni väntar för kön och så? :)

  • deminue

    Minirambo: Eid mubarek på dig =)

    Shirin85: Mashallah, då har du någon som tar hand om dig sen när du blir gammal inshallah:)
    Är barnen nära i ålder? Har du tyckt att graviditet/förlossning blivit lättare för varje barn? Jag jobbar på förlossningen och är lätt uppskrämd över den dagen, men har lagt min tillit hos gud Inshallah, han vet bäst!
    Tack för tipset av sidorna, de ska jag kolla igenom snarast :)

  • deminue

    Shirin:
    Vi är nu i vecka 34, så inte så lång tid kvar nu aalhamdullilah. =) Jo min man har fastnat lite förr namnet Bilal, men jag kan inte riktigt känna för det namnet ännu, så vi får väl se. Ett namn som jag tycker om är Mirah men han gillar det inte :) Så så håller vi på mest hela tiden!
    Hur mår du och din familj? Hoppas ni mår bra Inshallah, och självklart alla andra här på forumet i det gråa trista vädret :P

  • deminue

    Hej systrar! Hur mår ni? Känns som det var ett tag sedan någon skrev här, jag hoppas alla mår bra Inshallah=)
    Nu börjar jag tycka det blir tyngre med graviditeten men det är inte så långt kvar alhamdullilah. Börjar dock bli lite smått stressad över allt som ska fixas =)

    Jag undrar om någon vet hur namnet alina uttalas på arabiska? Och om nån hört namnet Enya/anya?

Svar på tråden Tråden för oss muslimska systrar (Del 2)