• Just me

    Tips och råd för oss som har iphone! :)

    Hej! Har inte sett att det ska finnas liknande tråd här så jag startar en för oss med iphone där vi kan dela med oss lite tips och tricks.... Det finns sååå otroligt mycket i den lilla manicken som man knappt har någon aning om så det skulle vara kul om vi kunde dela med oss! Många har fått grepp och kan allt eller det mesta,andra som mig har haft iphone ett bra tag men lär sig fortfarande och blir lika paff varje gå g och andra är helt nybörjare! Hoppas att det finns fler som tycker att det skulle vara kul med den här tråden och vill dela med sig! Jag tex lärde mig för inte så länge sedan att man kan knäppa kort när man vistas på en sida så istället för att kopiera kan man då knäppa och det spars i kamera albumen...hade haft telen i 1,5 år och inte vetat om det... Haha...

  • Svar på tråden Tips och råd för oss som har iphone! :)
  • trollkarl

    @ connect

    Jämför såhär. Du har en Ferrari på utsidan, fulltankad utan nycklar. Jailbreak är nyckeln till att kunna använda 100% av telefonen..

  • Chianti
    trollkarl skrev 2011-12-27 14:14:00 följande:
    @ connect

    Jämför såhär. Du har en Ferrari på utsidan, fulltankad utan nycklar. Jailbreak är nyckeln till att kunna använda 100% av telefonen..
    Kan du ge några exempel?
  • ullabella sekreterare

    Kanske inte riktigt rätt tråd, men testar ändå.

    I julklapp fick jag en iPad 2 med tillhörande apple tangentbord. Problemet är att jag inte kan skriva åäö och några till när jag ska skriva dokument el mail. Hur ska inställningarna vara?

  • heter

    Fortfarande katastrof hos mig. Obestämd

    Nu är läget följande:

    Raderade hela telefonen till fabriksåterställning.
    Ändrade gamla kontot till en ny email-adress bara och det funkade på itunes på internet/datorn.
    Säkerhetskopierade min gamla telefon och la in på den nya.
    Guess what? Det är den nya telefonens kopia från den 25:e som kommer in iaf och itunes/appstore funkar inte på telefonen!!!!

    Gjorde om skräpet igen:
    Fabriksåterställde.
    Ändrade tillbaka itunes-kontot som det alltid har varit.
    La in gamla säkerhetskopian som har gamla kontouppgifterna.
    Och nu blev den kopplad till itunes-kontot som jag hade i ett dygn bara och vi kan inte ändra det!!!

    Då ruttnade jag och fabriksåterställde och gav skiten till min man. Demon Han har inte försökt ta över telefonen än så jag vet inte vad som händer då.

    Jag undrar bara var det går fel? Kan det vara för att jag första kvällen registrerade telefonen - något som jag aldrig brukar göra - och att det är där det går snett för att Apple känner av det och tvingar på den den första dagens inställningar och konton? Vi har inte hittat nånstans att ta bort registreringen heller. {#emotions_dlg.djavulsk}

    Jag får alltså med sms, kontakter och appar men sen funkar inget itunes/appstore och allt som är kopplat till mitt apple-id.

  • heter
    Jonsson92 skrev 2011-12-27 15:41:21 följande:
    @därför
    Vad är du vill göra, förstår inte riktigt..
    Läs mitt inlägg #760 också så ser du början och vad jag ville göra.

    I korta drag så ville jag ha ta över mannens apple-id från början för den är kopplad till 6 enheter och att han som knappt använder itunes/appstore skulle skaffa en ny. Jag ändrade email-adressen på itunes och det funkade i själva datorn men inte på 4S trots fabriksåterställning.

    Vet inte hur jag ska förklara i korta drag... jag ville gå tillbaka till hur vi hade det med samma apple-id men tänkte stänga av icloud bara så att han inte fick mina sms, facetime osv eftersom att det inte gick att ändra konto i telefonerna.

    Alltså man kan väl säga så här att nu tar 4S enbart in en kopia med dygnsgamla apple-id trots att vi säkerhetskopierar om och om min gamla 4 som är korrekt. Jag har tom stängt det apple-id kontot men den hamnar om och om igen på nya 4S och går inte att ändra till vårt gamla vanliga konto. Kan det ha att göra med att 4S är registrerad hos Apple?
  • heter

    Om jag förtydligar lite mer så får jag alltså med mig mina gamla appar och sms, kontakter och anteckningar men Apple-id är åt helvete på telefonen och går inte att ändra nånstans.

  • trollkarl
    Chianti skrev 2011-12-27 14:43:03 följande:
    Kan du ge några exempel?

    tex fem ikoner i dockan, installera egna program, komma åt andra program so ej är godkända av apple.
    tex grooveshark som är en grym konk till spotify. ja möjligheterna är oändliga verkligen..
    finns bara fördelar med JB.

      
  • ssf
    trollkarl skrev 2011-12-11 18:10:13 följande:
    @ starlight.

    Nej, och ja. Beror på operatör.
    Telia tycker inte om det..

    Vad menas med det? (Frågan handlade om ifall det var gratis att använda svtplay om man har fri surf i sitt ab) Jag har ett telia företagsab, det ingår 10GB surf. Kostar det då något att titta på svtplay menar du? 
Svar på tråden Tips och råd för oss som har iphone! :)