Inlägg från: oOHalalOo |Visa alla inlägg
  • oOHalalOo

    Religiös avvikelse från uniform, rätt eller fel?

    (Endast läst TS).

    Du får bli hur förbannad du vill, men hon verkar har förverkligat sin yrkesdröm. Det lär innebära att hon kommer att göra ett gott arbete. Duktiga och mångfasetterade poliser behövs.

    Om du stör dig på vad hon har på huvudet, sätter du verkligen stopp där? Vad gör du med den polis som råkar ha fel hårfärg enligt dig? Eller kanske inte är snygg? Har ett konstigt namn? Jag menar, var sätter du stopp? Är det endast vid slöjan?

  • oOHalalOo
    Tom Araya skrev 2011-12-07 18:01:38 följande:
    Att man håller fast vid uniformen som ett enhetligt och neutralt plagg med ett reglemente som gäller alla och inte börjar göra en massa undantag för rent privata angelägenheter som inte tillför något.
    Hon kommer att ha uniform vad jag förstår? Eller har jag missat nåt?

    Sen har folk under uniformsmössan olika hårfärger, frisyrer, hårsnoddar och nu slöja.

    Så ser vi ut och vi representerar därmed hela vårt spektra av 'det svenska folket'. Det är dags att göra det även i arbetslivet och inte stänga ute en del (när de har kompetens för arbetet).
  • oOHalalOo
    Tom Araya skrev 2011-12-07 18:10:10 följande:
    Man stänger ute sig själv om egna preferenser är viktigare än yrkets uniformsregler.
    Så hon kommer alltså inte att bära uniform? I så fall håller jag med dig. Då kan hon inte arbeta som polis.
  • oOHalalOo
    Tom Araya skrev 2011-12-07 18:16:13 följande:
    Vad jag har förstått kommer hon att bära uniform med avvikelsen slöja.
    Ja och andra färgar håret, klipper det, flätar det eller vad det är.

    Vad jag förstår så förändrar inte det yrkeskunnandet, om man täcker håret eller ändrar hårfärg? Det är väl inte där kompetensen för yrkesutövandet sitter?
  • oOHalalOo
    Tom Araya skrev 2011-12-07 18:25:07 följande:
    Absolut inte men det ändrar inte min syn på vad uniform ska vara.
    Så är det ju inte heller din syn som gäller, eftersom det uppenbarligen finns plats för kompetenta personer, oavsett utseende.
  • oOHalalOo
    Umm T skrev 2011-12-07 20:14:48 följande:
    Tillägg:

    I vissa saker är ni liberala och vill ha förändringar, i andra saker är ni så himla konservativa och vill absolut inte ha förändringar. Jag tror det handlar om VILKA som kommer gynnas av förändringarna, och då slår ni emot.
    Jag ser det också så. Annars brukar det minsann klankas och klagas på 'muslimska kvinnor som inte bidrar till samhället!' men sen när vi gör det, då är inte heller det bra. Jävla hyckleri rent ut sagt tycker jag det är.
  • oOHalalOo
    1337 skrev 2011-12-07 21:56:24 följande:
    Personer som prompt måste skylta med sina privata politiska eller religiösa ställningstaganden i sin yrkesroll som polis borde inte få arbeta som poliser. De exempel jag tog upp var för att illustrera hur fel det kan bli när poliser öppet visar sina värderingar, man ska alltså inte dela upp vilka brottskategorier icke neutrala poliser får jobba med. Poliser som inte kan lämna sina symboler hemma när de går till jobbet ska inte arbeta alls som poliser.
    Så det är så enkelt att det handlar om människor som 'skyltar' med sina åsikter som man ska förbjuda att arbeta? Hur gör vi med de som är t.ex. rasister och som det inte 'syns' på? Eller de som är främlingsfientliga? Som inte tycker om äldre? osv? Hur ska vi kunna luska ut vilka alla dessa personer är och förbjuda dem att arbeta?

    Men tur är ju ändå att långt från alla delar din uppfattning 'inte ska arbeta som polis' eftersom de flesta nog inser att man kan vara både mamma och 'lämna mammarollen hemma' (eller vad det nu är)  men ändå arbeta och vara professionell i sin arbets- och yrkesroll.
  • oOHalalOo
    yakitori skrev 2011-12-07 22:08:47 följande:
    Vad är det som kan gå fel och vems fel är det då? Många tror att en beslöjad inte kommer att fullfölja sitt jobb pga dennes tro. Att hon kommer vara partisk osv... Om obeslöjade muslimer lyckas vara utmärkta opartiska poliser, varför skulle inte en beslöjad kunna vara det? Man skulle knappast påstå samma saker om en obeslöjad muslim blev polis...

    Sen vet jag att många kommer att höja på ögonbrynet när de ser en beslöjad polis på en brottsplats, någon kan kanske få för sig att häva ur sig diskriminerande ord, nån annan kanske vägrar bli omhändertagen av en beslöjad polis, någon kanske har problem med att ta en beslöjad polis på allvar osv osv.. Fast vems fel är det då om polisen i fråga gjort sitt jobb?
    Jättebra tanke. Undrar hur 1337 ska sortera ut muslimerna som redan arbetar som poliser och som inte går att urskilja via slöjan? Det är konstigt att de får arbeta då, men så fort man har en slöja på sig så ska man inte få arbeta. Man upphör aldrig att förundras över hur en del får till det.
  • oOHalalOo
    1337 skrev 2011-12-07 22:26:02 följande:
    Jag har aldrig skrivit att muslimer inte ska få arbeta som poliser. Jag har skrivit om människor som prompt måste bära slöja eller knäppa fast en SD- knapp / Djurens Rätt-knapp på sin polisuniform.

    Om det framkommer att en polis utan synliga politiska eller religiösa symboler på sig beter sig olämpligt i sin yrkesroll ska den heller inte få arbeta som polis.
    Det är du det. Men nu är det så 1337 att vi får arbeta med slöja. Det är bara att gilla läget, oavsett vad du personligen har emot det.

    Ja du, de får ju i alla fall chansen att visa vad de går för. En kvinna med slöja vill du ju stoppa före hon ens kommer så långt som att få samma möjlighet. Ojämställt och ojämlikt så¨det stinker om det.
  • oOHalalOo
    yakitori skrev 2011-12-07 23:12:18 följande:
    Jag hänger inte riktigt med. Om en beslöjad polis gör sitt jobb som hon ska, då följer hon bara svenska lagar.
    Jamen exakt.
    Men det är väl inte egentligen det som det handlar om för slöjmotståndarna även om de kanske låtsas säga det och fokusera på det. Jag menar, vad ska de då hitta på och skylla på när man rimligtvis utgår från att alla poliser lär ha Svea Rikes Lag som utgångspunkt och riktlinje? Så hur ska de då försöka sätta krokben för muslimska kvinnor som vill arbeta? Uppfinningsrikedomen har inga gränser...
Svar på tråden Religiös avvikelse från uniform, rätt eller fel?