Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Religiös avvikelse från uniform, rätt eller fel?

    oOHalalOo skrev 2012-03-09 14:13:19 följande:
    I så fall så har ju undantag gjorts. Jag har hela tiden trott det handlar om att ha hijab under polismässan och förstår därför inte varför det är sånt ståhej. Men om polismyndigheten givit tillåtelse till 'hijab istället för polismössa' så är det ju å andra sidan dem man ska klaga hos om man tycker det är ett fel beslut som de har tagit.
    beslutet fattades av Rikspolisstyrelsen efter påtryckningar från DO. Efteråt uttrycker sig Rikspolisstyrelsen i sin information om detta och får det att låta som att beslutet var mer eller mindre självklart för deras del.
    Jag tycker detta luktar "försöker-alltid-vara-PK" och man tar ingen hänsyn till vilka företeelser man ger sig på.

    Nu när beslutet redan är taget är det helt omöjligt att avskaffa det eftersom den som ens vågar föreslå det blir stämplad som rasist, liksom om de hade föreslagit ett totalförbud mot icke medicinskt motiverad omskärelse.

    Jag har absolut inget emot människor av annat ursprung, andra kulturer eller muslimer, judar etc generellt och jag tycker de ska finnas inom alla yrken men detta tycker jag inte om.
  • Tom Araya
    amatullah99 skrev 2012-03-31 17:14:47 följande:
    En muslim kan aldrig bli polis eller soldat  i en icke muslimsk stat  eftersom han kan inte skydda icke muslimska  lagar och deras intresse .

    En muslim är endast lojal mot GUD och strävar att bilda en shariia stat där  GUDs  lagar skall upprätthållas  .

    Den tjejen som har slöja på sig och jobbar för svensk polis vet inte vad  Islam är
    Gäller det allt arbete, såväl avlönat som frivilligt, att muslimens arbete ska vara för muslimer och Islam, inget annat?
  • Tom Araya
    amatullah99 skrev 2012-04-02 14:28:00 följande:
    Nej , det finns jätte många yrken i icke muslimsk samhälle där muslimer kan jobba -både frivilligt och avlönat , men en muslim kan absolut  inte jobba som polis , soldat , politiker , domare och advokat  i en icke muslimsk samhälle .

        
    Varför?
    Källa?
  • Tom Araya
    amatullah99 skrev 2012-04-02 15:27:24 följande:
    Som muslim hävdar jag att bara GUD har rätt att styra över människor med Hans lagar sk shariia  lagar.  Alla människor måste endast  lyda Honom och de som vägrar kommer att bli straffade .

    Icke muslimer tog sig rätt att skapa egna lagar  och styra med de  över sig själv och andra människor och på sådant sätt motsätter de sig mot GUD             
    Har detta någon betydelse så länge lagar och regler inom Islam och Sverige inte direkt strider mot varandra?
    Hittar du några exempel på där svenska lagar och sharialagar strider mot varandra så att du omöjligt kan följa båda får du gärna upplysa mig om det.
    amatullah99 skrev 2012-04-02 15:27:24 följande:
    Enligt shariia lagen en muslim  har rätt att ha 4 fruar och i erat , svensk , lag är det förbjudet . Så , hur kan jag som muslim jobba som polis och gå och gripa den person när han i mina ögon gör inget fel ?         
    Denna situation lär aldrig uppstå då du inte kan registrera äktenskap som gäller officiellt i Sverige med mer än en fru i taget. Om du som muslimsk man ingår muslimskt äktenskap med fler än en fru kan du inte straffas för det i Sverige eftersom dessa äktenskap är giltiga enbart inom Islam.
    amatullah99 skrev 2012-04-02 15:27:24 följande:
    Eller om jag jobbar som domare ? Jag erkänner inte lagar som människor på inclusive svenska så hur skall jag kunna döma andra människor med de ?           
    Varför spelar det roll vem som skapat lagen?
    Kan du inte analysera budskapet i en lag och avgöra om lagen är förenlig eller oförenlig med Islam?
    Du säger att sharia är Allahs lag men det är inget du kan bevisa. De är nedskrivna av människor och kan lika gärna vara skapade av människor, liksom våra lagar kan komma från Gud, om man tror på det.
    amatullah99 skrev 2012-04-02 15:27:24 följande:
    Guds lag förbjuder alkohol men i svensk är det tillåtet , Gud förbjuder oss att ta /ge ränta men i svensk lag är det ok osv          
    Man är ganska säker på att Jesus drack vin, därav är alkohol inte förbjudet i de flesta kristna länder.
    Dock har kristendomen traditionellt haft en syn på alkohol som något man får nyttja återhållsamt eller helst avstå ifrån.

     Har muslimska länder inget bankväsende?
    amatullah99 skrev 2012-04-02 15:27:24 följande:
    Förstår du ?

    Jag kan ge dig källa från heliga Koranen om du är verkligen intresserad att förstå det här                
    Vad jag förstå så följs inte Allahs lagar (Sharia) helt och hållet av alla muslimer eller alla länder som utåt sett ses som muslimska, med det i åtanke borde ett liv och ett yrke i Sverige för en muslim vara ett mindre problem.
  • Tom Araya
    amatullah99 skrev 2012-04-02 15:38:57 följande:
    Nej, jag varken följer eller erkänner svensk lag och inte bara den utan ingen annan  utom shariia och därför är jag muslim .

    När sahaba r.a. kom till Abesinien har de sagt ; nu har vi kommit till ett kristet land nu ska vi lyda deras lagar ?

    Prisad vare Allah Subhaneh ! Oavsett var en muslim kommer han lyder endast GUD .      
    Jag har hört muslimer säga att en muslim anpassar sig. Han följer Islams lagar och regler så gott det går på den plats och i den situation han befinner sig i. Att Gud/Allah har förståelse för när det inte är möjligt till 100%.
    Om Islam står för den ödmjukhet vissa här beskriver så har muslimen respekt för andras lagar och följer dessa om han valt att leva där dessa lagar råder. Jag känner som sagt inte till någon svensk lag som utgör ett direkt hinder för en muslim att själv följa muslimska lagar.

    Att alla till 100% följer Sharia är en utopi som endast är möjligt i länder där både stat och folk är helt överens, har samma tolkning, vill och strävar efter det till 100%.
  • Tom Araya
    Capt Janeway skrev 2012-04-02 19:25:32 följande:
    Jag ser inga problem med poliser som bär slöja, turban, tomteluva, kockmössa eller rånarluva.
    Huvudsaken är att de gör sitt jobb. 
    Är det vad som ska representera polisyrket?
  • Tom Araya
    amatullah99 skrev 2012-04-02 22:27:18 följande:
    Muslimer försöker att anpassa sig så gott det går men det finns än gräns hur långt vi kan gå .

                 
    Självklart finns gränser, det gäller inte bara muslimer, även vi utan religiös tro har i de flesta fall moraliska gränser.
    Frågan är om muslimer har svårt att följa svensk lag i förhållande till sin religiösa övertygelse?
  • Tom Araya
    hernameispekka skrev 2012-04-02 22:40:26 följande:

    Stör detta mycket tycker du?
    Isf ska alla ha samma frisyr i samma färg

    För hon:

    Ser inte likadan ut som han:

    Om det nu är så noga borde du snarare förespråka slöja på alla både män och kvinnor för då minsann har alla samma uniform och ser likadana ut!
    Blanda inte ihop uniformen med personen innanför den. Det är klart man inte kan begära att unifomerad personal har samma utseende. Att överhuvudtaget ta upp frågan är bara löjligt och visar på att du inte förstår vad uniform innebär.
  • Tom Araya
    hernameispekka skrev 2012-04-02 22:48:56 följande:
    Okej. Det är sant. Men helt ärligt, stör detta något? Jag tycker det är så diskret. Samma som en polis kan ha tatuering som syns lite men inte mitt i ansiktet. Jag tycker slöja som täcker hår men inte ansikte. Tycker det är otroligt diskret. Vad skulle du säga om en poliskvinna får cancer och har sjal över håret under mössan. Är det fel med eller är det okej?
    För det första existerar inte dessa exempel i den svenska poliskåren. Slöja eller turban bärs istället för annan huvudbonad, inte tillsammans med.

    Exemplet om cancer tror jag inte riktigt är applicerbart på polisyrket, ej heller andra uniformsyrken som ställer höga krav på den fysiska statusen och förmågan. Men generellt tycker jag plaggets symbolvärde har betydelse.

    I uniformerade yrken ska endast plagg och accessoarer som representerar yrket, symboliskt och/eller praktiskt bäras. Neutrala plagg/accessoarer kan diskuteras men plagg/accessoarer som har starkt symbolvärde och inte har något med yrket att göra hör definitivt inte dit.
  • Tom Araya
    hernameispekka skrev 2012-04-02 22:41:49 följande:
    Mendå! jag länkar ist

    www.google.se/imgres?q=polis+i+sl%C3%B6ja&um=...:&imgrefurl=www.nattstad.se/Patricia91%3Fid %3D1310675&docid=8pCGuprx21U0jM&imgurl=http://pics .nattstad.se/pics2/members/blogs_pres/201113114515 8249_490670_420.jpg&w=420&h=452&ei=-w16T5u_K9TS4QS ekpSuDw&zoom=1&iact=hc&vpx=730&vpy=138&dur=402&hov h=233&hovw=216&tx=155&ty=109&sig=10695092650509916 6800&page=1&tbnh=151&tbnw=140&start=0&ndsp=25&ved= 1t:429,r:3,s:0
    Om du länkar kan du länka till en särskild bild eller sida. Google hittar väl de flesta till så den länken var onödig.
Svar på tråden Religiös avvikelse från uniform, rätt eller fel?