Inlägg från: LarsS |Visa alla inlägg
  • LarsS

    Dags att börja tänka om gott folk??

    Konsumtionen är den stora boven i dramat. Alla prylar som vi köper kostar resurser i form av råvaror och energi. Om man tittar runt i sitt hus är jag säker på att minst hälften var fullständigt idiotiskt att köpa, nästa fjärdedel rätt onödigt.
    Tänk att dra ned på kostnaderna med 75%!

    Och om vi var snabbare med att flytta dit jobbet är så slapp vi mycket av utsläppen då vi kunde gå/cykla till jobbet. Bil för storhandla? Det är tydligen så att det inte är så ekonomiskt fördelaktigt att storhandla, tex hinner mer mat bli dålig och får kastas. Och ha en bil kostar flis om den enda anledningen är att kunna storhandla.
    Själv kör jag bil till jobbet, 3.5 mil, men ska avsluta det när sonen själv kan gå fram och åter till skolan.

    Vad ska man ha alla stålar till sen då?

  • LarsS

    Någon av er kanske vet om det finns något annat sätt att räkna ut en varas påverkan på miljön än pengar? Vad jag menar är att ofta räknar man priset på tex en värmepanna och dess hållbarhetstid för att få fram kostnaden. Och kostnaden är det som påverkar miljön. Men om jag betalar dubbelt så mycket för ett solenergi-system, har jag då påverkat miljön negativt dubbelt så mycket? (kostnad kan ses som resurser; material och energi)

Svar på tråden Dags att börja tänka om gott folk??