• Omega83

    Risk 1:2 på kub test. Snälla ge mig lite hopp!

    3 mm kan vara normalt beroende på i vilken vecka KUB testet utfördes.

  • Omega83
    Floppan skrev 2011-12-19 20:51:30 följande:
    Kubtest utfördes i vecka 12+2. Nackspalten har jag läst mig till ligger inom normalt upp till 2 mm. :'( Sen var det tydligen mina blodprov oxå som drog ner resultatet. Nackspalten och mina usla blodprov och min ålder gav mig den jäkla hemska risksiffran 1:2! Jag har försökt läsa och läsa och läsa. Även engelska sidor och information. Men får inget riktigt grepp om vad som gäller. Har även rikit tillbaka till ultraljudskliniken i lund och pratat med barnmorskor som utförde testet. Ingen kan riktigt förklara och bara ber mig vänta :'( Mycket dålig tillgång på information.
    Jag läste precis att upp till 2 mm var normalt i v 11 och sen växer spalten precis som det andra! Så att den går över 2 mm i v 12 borde inte vara onormalt, men detta är mitt tycke, är alltså inte kunnig i området.
    Kan inte föreställa mig hur det känns för dig/er just nu! Däremot så läste jag också just att 9 av 10 bebisar vars mamma fått sämre resultat på testet föddes helt friska. Kanske kan ge lite hopp tills de andra resultaten kommer :)
Svar på tråden Risk 1:2 på kub test. Snälla ge mig lite hopp!