• Emeli

    Vill inte ha 5-6 barn!!

    Anonym (Barn?) skrev 2011-12-25 17:59:47 följande:
    Jag har svenska föräldrar och kompisar. Mitt första språk var svenska, och min mamma pratade alltid svenska med mig. Pappa tyckte dock inte att det var så viktigt. Dessutom finns det svenska skolor i USA ... 

    Engelska kan jag också väldigt bra! Så det spelar ingen större roll vilket språk jag skriver på. 
    Nej, TS, det finns faktiskt ingen svensk utlandsskola i USA.
     www.skolverket.se/forskola_och_skola/utbildning_utomlands/svensk_undervisning_i_utlandet/svenska_utlandsskolor
  • Emeli
    Anonym (Barn?) skrev 2011-12-26 18:13:13 följande:
    Jag och min man pratade ut lite idag.
    EllenEriksson, min man vill ha barn, och han "tvingar" mig, men han har aldrig hoppat på mig och skaffat ett barn åt mig. Utan han tycker att det är dags nu, och så säger han att man inte ska  förhindra att barn skaffas. Men det har jag gjort, fast det vet han inte om. Är det fel?
    Sannive skrev 2011-12-26 16:24:27 följande:
    Vilken sjuk djävel din man verkar vara, klart att du kan lämna honom. Du är väl inte hans fånge?! Mannen är inte frisk så gör dig själv en tjänst.
    Många skriver att han är sjuk osv, men det enda jag känner mig lurad ang är att han innan vi gifte oss gick med på 1-2 barn i FRAMTIDEN, nu vill han ha 5-6 stycken på DIREKTEN.
    Jag tycker inte att vi ska dra in annat i tråden, bara hur man kan göra eftersom att jag inte vill ha så många barn. Speciellt inte nu.
    Jag vet inte om jag vill lämna honom eller inte eftersom att ibland är han så otroligt snäll mot mig, för att i nästa stund tjata om barn och bli en annan man. Tror ni att det rör sig om någon sjukdom? För då vill jag vara där och hjälpa honom. Skulle han någonsin slå mig eller liknande, hade jag gjort allt för att lämna honom, den saken är Klar.
    Och min svärmor tycker jag inte alls om, min man sa att hon ska komma imorgon. Jag vet att hon bara kommer hålla på och prata om barn eller så ska hon visa mig hur man diskar/städar. Hon säger jämt att jag är smutsig.
    Efter mycket funderande väljer jag att svara. Jag tycker det finns mycket i tråden som verkar konstigt. Därför innehåller mitt inlägg en hel del frågor.

    Bra att du skyddar dig mot graviditet. Med hans inställning är det förståeligt att du gör detta i smyg. Uppriktigt sagt tror jag inte att ni har förutsättningar att bli lyckliga tillsammans. Ni verkar alltför olika. Din man är någon slag religiös fundamentalist, och du delar inte hans uppfattning. Det kommer att bli svårt för er att få ihop era liv till ett lyckligt familjeliv. Det är mycket viktigt att ni har diskuterat igenom ordentligt, och kommit överens om hur ni ska uppfostra era barn innan ni börjar sätta dem till världen. Påminn också din man om er tidigare överenskommelse om att skaffa 1-2 barn någon gång i framtiden - inte 5-6 nu. Påpeka att du måste kunna lita på hans löften. Om han inte gick att lita på i detta sammanhang, innebär det att du uppfattar honom som opålitlig och att du vill vänta med barn tills du har återfått förtroendet för honom.

    Du skrev i ett tidigare inlägg att dina föräldrar hade umgåtts med hans föräldrar. Tillhörde dina föräldrar samma religiösa samfund? Du skrev också att de på skämt hade lovat bort dig till din man, och att han hade tagit det löftet på allvar. Vilka föräldrar gör så? Du är varken dina föräldrars eller din mans egendom! Han har inte rätt att låsa in dig, övervaka dig, kontrollera dig och dina förehavanden på internet eller i affärer. Han har inte rätt att bestämma över dig. Han har inte rätt att bestämma vem eller vilka du ska träffa eller umgås med. Han har inte rätt att bestämma om du ska använda preventivmedel eller inte, osv osv. Jag kan förstå att du känner dig i underläge - han är nästan 10 år äldre än du, han har stöd från sin familj osv. Jag kan tänka mig att han ville gifta sig med dig bland annat av den anledningen att du var ung och oerfaren och därmed osäker. Det är alltid lättare att kontrollera en sådan jämfört med en mer erfaren och självsäker tjej. Dessutom är du föräldralös.

    Du skriver att du bor i USA. Kan din man svenska?

    Är det länge sen dina föräldrar gick bort? Hur gammal var du när ni gifte er? Har du några andra släktingar, t.ex. syskon (helst äldre) som du kan  få stöd av?  Har du några egna pengar, t.ex. arv efter dina föräldrar?

    Du skriver att du vill studera. Låter vettigt, tycker jag. Tala om det för din svärmor om hon börjar med sina städinstruktioner. Du är bara 19 år, och det gör ont i mig att läsa hur utsatt du är. Du är lika gammal som mitt yngsta barn, och du borde under andra omständigheter kunna leva som han gör - ett roligt och glatt studentliv utan en tanke på barn.

    Kom under alla omständigheter ihåg att det är DIN kropp, som DU bestämmer över. DU ska känna dig mogen att bli mamma och vilja ha barn. Han vill det redan nu, men han måste vackert vänta in dig också. Om han har inställningen att det är fel att använda preventivmedel behöver han inte göra det heller.Han bestämmer över sin kropp, och du bestämmer över din. Du bestämmer alltså om du vill skydda dig mot graviditet. Hans mamma har inte heller med detta att göra. Du har din fria vilja. 
  • Emeli
    Anonym (Barn?) skrev 2011-12-26 20:55:50 följande:
    Jag vet att du har rätt på något sätt... Men hur ska jag kunna skaffa mig pengar för att fly till Sverige? Han skulle märka direkt.
    Jag ska stanna kvar ett litet tag, blir det inte bättre får jag tänka ut något.
    Och det är inte så lätt att fly som alla verkar tro... 
    Ärvde du inga pengar efter dina föräldrar? De kan du använda.

    Är du fortfarande svensk medborgare? Har du pass? Annars kan du skaffa det via Svenska ambassaden. Ta kontakt med den och fråga om du kan få hjälp.
Svar på tråden Vill inte ha 5-6 barn!!