• mamma till tre busungar

    Var du på ridläger som barn? Vilket var du på? Vilken häst hade du?

    Startar tråden för att det är kul att se om man kanske kan hitta några gamla lägerkompisar eller i alla fall någon som varit på samma ställe som man själv! Jag var på flera ridläger som barn och dessa var alltid det bästa på hela sommaren!

    Jag har själv varit på:

    Norrtälje Ryttare -90 Hade Dorty
    Rånäs Ridläger (Ekebyholm) -91 Minns inte hästen
    Karlshem och Tumbo -92 Hade Silver respektive Zodick 
    Tumbo två perioder -93 Hade Worm

  • Svar på tråden Var du på ridläger som barn? Vilket var du på? Vilken häst hade du?
  • bustjejen
    Copyjulia skrev 2012-05-10 15:40:22 följande:
    Åh vad roligt att du hade Carino. Jag hyrde honom i två år från 89-91.

    Men vad kul! Carino var fin.
  • Embla

    Jag var på läger -93-97 på Hallingsfall/Tumbo. Hade Primus alla gångerna utom sista, då han blev sjuk och jag fick Hebe i stället.


    Essien skrev 2012-03-06 21:27:50 följande:
    Jag har vart på Tumbo två år (minns dock ej vilka, 2003 + 2004 gissar jag)! Hade Primula båda gångerna. Min kompis hade Zodick :D
    Primula är Primus halvsyster.
  • Embla
    Prizzi skrev 2012-03-08 11:11:55 följande:
    Jasså :) Man undrar vad som hände med honom, såg att en bild fanns i nått minnesalbum på deras hemsida. Vet du något?
    Primus hade, så som många andra av den dåvarande ägarens hästar, problem med spatt. Detta pga dåligt foder och undermålig hovvård.

    Jag har, efter alla dessa år, fortfarande ett fint foto på Primus ståendes i bokhyllan. Han stod på min ridskola på vintern tillsammans med bla Platon och Silver och han var min första sköthäst.
  • Prizzi

    Okej, tråkigt med primus. Har ett litet fotoalbum sedan ridlägret med flera fina foton. Var du på Tumbo på ridlägret?

  • Embla
    Prizzi skrev 2012-05-16 22:16:56 följande:
    Okej, tråkigt med primus. Har ett litet fotoalbum sedan ridlägret med flera fina foton. Var du på Tumbo på ridlägret?
    Nej, jag var på Hallingsfall alla åren, första ridlägret för säsongen. Jag har också en hel del fina foton, mest på Primus (undrar varför ), men även på en del av de andra hästarna.

    Det jag nog minns mest ifrån dessa läger var nog den fantastiska omgivningen. Det var så bra ridvägar och de ljuvliga galopperna på skogsvägarna sitter kvar i minnet fortfarande som bland det bästa jag varit med om i hästsammanhang. Likaså badandet med hästarna, då vi red långtur till Tumbo och badade i den fantastiskt vackra hagen. Sedan minns man ju också den där eländiga pumpen där man fick pumpa upp hästarnas dricksvatten som luktade jätteäckligt för det kom från kärret, men det var mysigt på något udda vis (fast nu efterromantiserar jag nog lite...).
  • Prizzi

    Embla: Ja det va jättefina ridvägar! Var oxå nere och badade med hästarna. Minns inte det där med vattnet, låter inte trevligt :/ Minns att det var så mysigt att gå ut i hagen och hämta hästarna och de låg och sov...
     


    (¯`°?.¸ ♥ EMIL ♥ ¸.?°´¯)
  • Sarwal

    Jag var på Hallingsfall mellan 85-91 med ett avbrott -89 då jag hyrde häst Älskade stället.. Morgonbestyr, vattning av hästarna, varma ckokladen till frukost.. Ridningen och godiskiosken.. Jag hade dessa hästarna under lägren: Pelle, Pelle, Tornado, Tornado, Zolei och min egen häst Challenge PomPom. Vann rumstädningen ett antal ggr

Svar på tråden Var du på ridläger som barn? Vilket var du på? Vilken häst hade du?