Inlägg från: mamma 10 |Visa alla inlägg
  • mamma 10

    Vems fel vid krock i rondell?

    Den blå bilen gör väl för tusan inget filbyte?? Den ligger ju i vänster körfärlt, blinkar för att köra ur rondellen och kör sedan ur rondellen, fortsatt i samma fil!
    Den svarta skulle ha väntat tills den blå bilen passerat, eftersom bilar som redan befinner sig i rondellen har företräde!

    Man får väl för övrigt inte byta fil inne i rondellen? Det sa min trafiklärare. Att ligger man t.ex i höger körfält, måste man ta första eller andra avfarten, man får inte mitt i rondellen byta för att fortsätta till tredje avfarten.

  • mamma 10
    Grande Rock skrev 2011-12-29 19:23:39 följande:
    Ja, men om inte blå bil i tid signalerar för utfart ur cirkulationsplats är ju "höger körfält" fritt
    Blå blinkade ju! Och om blå blinkade, skulle svart ha lämnat företräde innan svart ens körde in i rondellen! För att bilar på väg in har väjningspllikt! (Mot de som visar att de ska svänga ut ur rondellen!)
  • mamma 10
    Grande Rock skrev 2011-12-29 19:34:02 följande:
    Vems felet är beror ju på var den svarta bilen befann sig när blå bil signalerade för utfart ur cirkulationsplats. Var svart bil redan inne i "höger körfält" när signal gavs så är det blå bil som felat, annars tvärtom.
    Tycker ditt inlägg sammanfattar det hela mycket bra! Håller helt klart med! Och eftersom det i ts står att blå bil blinkade, antar jag att hon menar blinkade i "rättan tid", inte precis i sekunden hon skulle svänga! Då är det ju liksom lönlöst att blinka öht.. Även om många  verkar tro att man ska blinka i samma sekund som man svänger...
  • mamma 10
    Limael skrev 2011-12-29 20:48:46 följande:
    ser nu att den blåa bilen ligger i helt fel fil för att köra ut i rondellen.
    Men va?? Han ligger ju in samma fil han körde in i!?
  • mamma 10
    Grande Rock skrev 2011-12-29 21:00:56 följande:
    må så vara, men man får lik förbannat inte korsa annat körfält utan att försäkra sig om att det är fritt att göra så.
    Ja, men han ligger inte i fel körfält för att få köra ur rondellen, vilket var kommentaren jag svarade på! Självklart kan man inte bara svänga hur som helst uan att se sg för! Och vet man inte det, borde man lämna bilen hemma!
Svar på tråden Vems fel vid krock i rondell?