• MagdaA

    nu kämpar vi vidare, start: 2/1, mål: midsommar

    jag äter nästan alltid frukt till mellanmål. kan tyckas tråkigt, men snabbt och enkelt är det. skär gärna upp lite olika frukter i mindre bitar. min äldre pojke älskar också frukt så det är ett bra mellanmål för oss båda.

    har bakat ett eget nyttigt knäckebröd, det med en skiva ost på + en banan tar jag ibland.


    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
  • MagdaA
    ehjartam: känner igen det där, men för mig har lösningen varit PLANERING. Planera veckans mat, både lunch och middag, handla efter det och se till att ta fram saker i tid om nått ska tinas osv. El, om du har möjlighet, gör en stor paj, gratäng, el storkok soppa, frys in i portionsburkar, ta fram en burk på morron så är lunchen fixad, då är det "bara" middan som ska lagas. Vet själv hur det varit det här året, har en kille på 4 å en som fyller 1 nu i januari, speciellt i början var lillebror extremt mammig och grinig, man kunde knappt lägga ner honom för att gå på toa, så hinna laga mat var ett helt äventyr! Men det går, man bara planerar. Lycka till!
    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
  • MagdaA

    snö snö snö! man ska inte klaga, men lite jobbigt är det när allt kommer på en gång! vi bor på landet så snöröjningen sköter vi ju själva, å är maken på jobbet och jag hemma med 2 barn är det lite svårt att komma sig ut med traktorn. Men, byavägen va ju plogad, så jag lyckades ta mig ner till vägen med barnvagnen, Alexander (4 år) tog sparken, å så fick vi oss en skön promenad! perfekt när han kör spark så kan jag gå med lite tempo också. När vi kom hem fick vi skotta, skotta fram brevlådan och soptunnan nere vid vägen, nu får maken ta resten när han kommer hem! Men lite motion fick jag iaf ska försöka komma ut på en promenad efter middan också, å hoppas att det inte är snöstorm i kväll.


    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
  • MagdaA

    tog mig ut på en till promenad nu efter middan, så skönt! 30 min riktigt raskt, å ingen snöstorm idag! -5 grader, nyplogad väg och gnistrande stjärnklart! underbart

    nu ska här göras en röjning å sen natta barnen, efter de tänker jag ta en lugn kväll.


    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
  • MagdaA

    nu börjar jag bli läss på snöovädret! i natt for strömmen å det har sen igår kväll kommit ca 15 cm blöt tung snö! strömmen är tack å lov tillbaka nu men det återstår ju att se hur länge... har varit ute å skottat snö på fm, fick skotta en gång för att vi ens skulle ta oss till lagårn och utfodra djuren. men man får väl se det positiva i det, motion hoppas det lugnat sig till kvällen så jag kan ta mig en promenad.


    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
  • MagdaA

    ännu en bra dag, de här går ju som hejsan snöskottning, ladugårdsstädning och 30 min rask kvällspromenad! nu blir de dusch å sen sängen.

    tänkte även tipsa om en god soppa som jag gjorde till middag, god och mättande. om man registrerar sig på kokaihop.se så får man ett recept till mailen varje dag, inte alltid bra grejer, men vi har hittat flera goda middagar som vi kommer fortsätta att laga, tips för att få lite variation!

    www.kokaihop.se/recept/tacosoppa-3&utm_medium=email&utm_campaign=mail-recipeSuggestionsOfTheDay


    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
  • MagdaA
    ehjartam: tänk på att inte väga dig för ofta, vet att det är svårt när man är duktig och vill ha resultat direkt, men vågen kan pendla lite från dag till dag. skriv gärna in dig i listan också!
    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
  • MagdaA

    go morron!

    idag blir det spännande, ska på 30-års kalas i kväll! men jag har lovat mig själv att itne äta nå fika el godis, fick höra av maken igår, som jobbar med födelsedagsfirarens make, att det skulle bjudas på pepparmackor, en liten "specialare" här i Övik, så de lät ju bra, hellre en sån macka än en massa sliskfika


    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
  • MagdaA
    GossipGirl: självklart får du haka på här! välkommen skriv gärna in dig i listan.
    Ebba, Alexander, Matteus. Älskade barn!
Svar på tråden nu kämpar vi vidare, start: 2/1, mål: midsommar