Inlägg från: stjärnflocka |Visa alla inlägg
  • stjärnflocka

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jag behöver också få mer ordning på alla saker! Det är inte så att vi har smutsigt hemma, men stökigt; papper, kläder, leksaker med mera med mera. Surfar via telefonen nu och får inte någon bra bild av siten flylady. Är det någon som vet om den hjälper en med nya vanor för att råda bot på just stöket?

  • stjärnflocka

    kramlo: vi gjorde precis samma uppgörelse :)

    Nu har jag också varit inne och tittat lite bättre på flylady siten och visst verkar det vara något för mig som har det rörigt men inte direkt smutsigt också! Kom på att jag varit inne på den förut också, men att jag lämnade det därhän för att jag tyckte att den var lite "för amerikansk" och inte riktigt passade mig. Men om vi när några stycken som gör det tillsammans och försvenskar den lite så blir det nog bra!

  • stjärnflocka

    Hos oss är det nästan tvärtom; jag ser inte när det är smutsigt medan min man gör det. Och det är inte så att jag ignorerar smuts, jag lägger verkligen inte märke till den. Däremot ser jag när det är rörigt. Min man ser som sagt skiten, men han gör inget åt den... så det blev RUT för oss också - underbart faktiskt! Tyvärr har vi det ännu för rörigt för att det ska kännas bra :( Så det är det jag ska komma ifrån nu!

  • stjärnflocka

    Connect: Jag måste nog erkänna att de flesta lådor och skåp är Hot Spots... Så det här kommer att ta sin tid för mig, men nu har jag förhoppningsvis ett fungerande verktyg i alla fall

  • stjärnflocka

    Har surfar runt lite mer på FlyLady nu (ja jag vet, babysteps, inte köra på för snabbt eller ta ut sig i förväg, men kunde inte låta bli ) , jag funderar på om man inte ska ge sig på skåp och lådor och sådant när man kommer till Decluttering. Någon som har några tankar om det eller som kommit dit redan?

  • stjärnflocka

    Luktärten: Det var det jag var inne på i mitt tidigare inlägg. Jag tolkar det lite så i alla fall. Har själv inte kommit dit än och funderar som några av er andra skrev, om jag inte ska fortsätta lite länge med att shina sinken och rensa Hot Spots.

    Funderade dessutom på om jag skulle skippa Room rescue biten också. Har liksom inget rum som känns så panikartat att jag måste ägna mig åt bara det. Bättre då att ta alla Hot Spots och när jag känner mig mogen, börja med Decluttering. Att förbereda kvällen innan för nästa dag har jag gjort länge, så den rutinen sitter

  • stjärnflocka

    Jag gör som Pallas, Neelah och Connect, tar det lååååångsamt. Har kommit till att shina sinken, göra mig av med en hot spot om dagen ( vilket kan vara allt från att plocka undan en hög med papper i köket till att packa upp en väska med kläder som blivit stående...) och att förbereda inför morgondagen. Det sistnämnda har jag dock gjort så länge jag kan minnas, så det är inte Flyladys förtjänst Jag tycker ändå att bara det lilla gör STOR skillnad. Har börjat FUNDERA på att börja med decluttering så smått, men det kommer nog inte bli 15 min om dagen, utan mer en hylla, låda eller vad det nu kan vara, lite då och då.

  • stjärnflocka

    Var det någon annan som läste gårdagens e-post från Flylady? Där var hennes egen historia med och hon tog verkligen babysteps! Hon försökte koncentrera sig på en ny vana i MÅNADEN. Så det är nog bra att ta det lilla lugna om vanorna ska sätta sig

    Pallas: Ta bara en hylla i taget om det känns övermäktigt. Då blir i alla fall något gjort, men det blir övrtkomligt :-€

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!