Inlägg från: elinaehn |Visa alla inlägg
  • elinaehn

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jojjanna skrev 2012-01-20 08:37:04 följande:
    Millans hustru: Jag kopierar från min blogg om hur man gör en Swish and swipe i badrummet:

    Det innebär att på två minuter göra rent toaletten med en toaborste samt torka av toaletten, kring toaletten samt handfatet. Det gör att badrummet blir som nytt varje dag. Alla saker som behövs måste finnas tillgängliga så att man inte undviker att göra det för att det är krångligt. En utförligare beskrivning finns här.
     
    (bytt sign till elina från millans) TACK! börjar direkt!
  • elinaehn

    ha nu fick jag en knuff av tråden igen. ytorna i köket, ytorna i badrummet, sakplock i alla rum, marsvinsburen och snabb dammsugning hann jag på en timme

  • elinaehn

    marsvinen har rent o fräscht o kvittrar glatt
    golvet dfammsuget
    dammat
    diskmaskinen kör
     diskbänk, fläkt, spis, bord stolar avtorkade
    badrum rengjort
    tvättmaskinen kör
    sängarna renbäddade.
    den här tråden ger hopp o energi på nåt märkligt sätt. kör på som bara den istället för att hasa mig fram efter en lång dag på jobbet
            

  • elinaehn

    har ni nåt mirakeltips avseende skåpet där man förvarar alla plastbyttor att frysa in mat i? det blir alltid alltid kaos hos mig hur mycket jag än försöker städa o få ihop lock med bytta... tips mottages tacksamt!

  • elinaehn

    tack för bra tips med byttorna!! skåpet är helt klart något jag ska ta tag i!! har några ställen som är totalt oorganisertade o har lust att LÖSA det nu en gång för alla!!

  • elinaehn

    mitt problem med dotterns rum är att jag itne KAN slänga. jo gamla plastsaker från hamburgeställen som hon inte sett åt på flera månader, trasiga saker jag itne lätt kan laga, de tkan jag slänga men mer då? jag mer... sorterar o bunkrar men sakerna blir kvar. det funkar ju inte i längden. hur gör ni???

    samma med dotterns kläder. kläder i nyskick i rätt storlek som hon hittills inte använt för hon gilalr andra bättre... ska jag sälja elelr låta ligga blandade till risk för nytt kaos hela tiden med de hon använder i hopp om att hon ska börja använda? dottern använder liksoms aker i perioder. tre år bara rosa, ett år plötsligt turkost. sen råkade en svart top komma på o wow då skulel det gärna vara massa svart o tack o lov fick hon just en kasse av en väns urvuxna... man vet aldrig men det är svårt att hålla ordning... 

  • elinaehn

    läst lattjos städtips här! men undra rändå om ni kan ge mig konkreta råd för hur jag ska röja dotterns rum. jag grejar det inte. jag kan gå in o ta ut smågrejer som rä uppenbart skräp. gamla max-leksaker som hon int ekomemr sakna o halvritade papper o sånt. inga problem. men allt annat? hur rensar man saker? rummet är så fullt o det ligger hyfsat sorterat o snyggt men så otroligt mycket, borde bara rensas!! men jag fattar itne hur man gör. hittar alltid skäl till att spara saker framme... typ "ja men pixiböckerna kan vara skoj nu igen när hon börjat kunna läsa själv" "tusen bilar är skoj när kusinen komemr på besök"...
    råd tack? 

  • elinaehn

    jodå jag jobbar på här med! idag har jag städat kök o badrum, tvättat undan veckans tvätt, inkl handdukar/vadlakan. Bäddat rent och kastat småskräp från dotterns rum. Gjort rent buren till marsvinen och gått igenom posthögen för flera dagar så nu är den där högen borta. Swisch!

  • elinaehn

    håller diskbänk o resten av köksbänken stdad o fräsch men jag undrar, hur gör ni för att hålla det blänkanded? disktrasa o såpa gör itne det här. jo fint men inte så det blänker?

  • elinaehn
    Pallas skrev 2012-02-15 13:03:36 följande:
    elinaehn: jag använder skurpulver. Blöter en svamp, tar skurpulver, gnuggar, sköljer med iskallt vatten för att minska risken för flammighet och sedan torkar jag torrt med frottéhandduk. Använd aldrig skurmedel och svampar med rivande yta på kranar och andra högblanka ytor, det kommer förstöra dem i längden. Där funkar fönsterputs och en mikrofibertrasa för glas och speglar bra. Har du kalkavlagringar i skarvar runt kranar, så använd ett bra avkalkningsmedel (i flera omgångar om det behövs) tills du inte behöver skrubba bort det. Man kan få hålla på i flera dagar om det är mycket kalk.

    tack!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!