Inlägg från: mfe |Visa alla inlägg
  • mfe

    okej att äta katt?

    Är det där verkligen sant eller ett stort skämt? ;/

  • mfe

    Det här är jättesvårt!
    Jag vill kunna säga att man inte ska äta husdjur men man äter ju häst och det är ju ett husdjur, men då vill jag tänka att hästar föder man inte upp för mat (eller jag vet inte, aldrig hört talas om det iallafall) utan när hästen blir gammal, sjuk eller någonting så går den till slakten istället för att man kastar bort flera hundra kilo av kött och då tänker jag att man nog skulle göra så med hund och katt också om det inte var så lite kött på dem men där har jag ju också helt fel när jag tänker ett steg längre - inte har kanin, som är ett husdjur, så mycket kött på sig men blir ändå mat.
    Så ärligt talat så tror jag inte det finns något rätt eller fel - det är hur man själv värderar det.

  • mfe
    Regnig måndag skrev 2012-01-03 11:40:47 följande:
    Kött som kött
    Det är klart - men samtidigt tar det ju ändå emot att man skulle äta någonting som man har hemma som betyder väldigt mycket för en själv.
    Men ändå äter man häst som också står en nära så länge den lever liksom. Det här är en sjukt svår fråga faktiskt!
  • mfe
    Regnig måndag skrev 2012-01-03 11:53:57 följande:
    Jag tycker inte frågan är speciellt svår. "Vi" (svenskar) käkar gris men inte katt, andra käkar katt men inte gris, där är det same same. Nu skulle jag personligen inte kunna äta katt om jag inte var döende av svält men trots det så har jag svårt att se det moraliska dilemmat.
    Håller helt med dig om det. Man äter ju alla andra husdjur i stort sett förutom hund och katt, så varför är man egentligen emot just det? Även om det innerst inne i mig skriker att man inte ska äta katt eller hund för det är husdjur och står nära mitt hjärta men förstår ändå att andra gör det, det är ju kött.
    Så du har helt rätt i det du skriver!
  • mfe
    lollisen skrev 2012-01-03 11:52:50 följande:
    Eeeeh nej..? Det skulle verkligen vara något i stort sett alla hade hört talas om, för det om något hade varit kontroversiellt. Att i Kina är de kannibaler som äter aborterade foster. Nej nej.
    tror folk tror det för det finns en film där de äter aborterade foster för att få fin hy och ja, det kan ju misstolkas att det är på riktigt..
  • mfe
    lollisen skrev 2012-01-03 12:54:17 följande:
    Ok men det är ju inte på riktigt då. För det hade ju varit en världsnyhet, inget som några hade sett på internet...? Har sett massa dokumentärer om kannibalism, men aldrig hört talas om detta. Märkligt..
    Nej, jag tror inte det!
    Däremot så aborterar de foster på svarta marknaden och så, men äter tror jag inte!
    Om man mot förmodan skulle äta foster så tror jag man skulle höra talas om det!
  • mfe
    lollisen skrev 2012-01-03 13:05:47 följande:
    Ja det är det jag menar. Att det hade varit något hela världen blivit medvetna om.
    Ja!
    Det hade nog gått ut lika mycket som att de äter och plågar hundar, om inte ännu större!
  • mfe
    lollisen skrev 2012-01-03 13:25:51 följande:
    hahaha... Tror att det hade blivit liiiite större grej om man åt döda foster. Helt totalt olagligt och vedervärdigt jorden runt.
    Haha ja!
    Finns säkert någon människa på jorden som gjort det, då världen är helsjuk egentligen - men att det händer dagligen är inte sant!
Svar på tråden okej att äta katt?