Inlägg från: Hej och Hopp |Visa alla inlägg
  • Hej och Hopp

    Syskon från olika länder?

    Jag har en dotter född i Vietnam och fanns möjligheten så hade jag valt Vietnam igen för syskon.

    Dels för att jag tror att det kan innebära fördelar att komma från samma ursprung och kanske likna varandra, men främst för att Vietnam så klart har en alldeles speciell plats i mitt hjärta och vår familj efter att ha fått min älskade unge därifrån.

    Så - förstahandsvalet hade varit samma land, men jag skulle ändå inte tveka att adoptera från ett annat land pga det.

    Just att båda barnen delar erfarenheten av att vara adopterade tror jag kan vara nog så viktigt som att likna varandra utseendemässigt!

    Det finns ju för-och nackdelar med olika stor ålderskillnad också och för mig så skulle åldern/tidpunkten för adoptionen vara viktigare än landet. (oavsett om jag ville ha liten eller lite större åldersskillnad mellan barnen) 

    Om jag skulle få ett andra barn (och inte Vietnam hinner öppna igen) så tror jag att det barnet skulle komma från ett afrikanskt land.

    (och från allra första början så trodde jag att mitt barn skulle finnas i Etiopien, sedan hann jag drömma om både Nigeria och Lesotho innan jag insåg att mitt barn fanns i Vietnam <3 - kanske är det ett småsyskon som finns i något av de där första tankeländerna )  

    Jag hade inte tänkt på aspekten att slippa frågan om de är "riktiga syskon" förut men det var ju ett plus om man kan slippa den
           

Svar på tråden Syskon från olika länder?