Inlägg från: Ålen returns |Visa alla inlägg
  • Ålen returns

    Syskon från olika länder?

    En mycket intressant tråd då vi går i samma tankar. Vi kan tyvärr inte tänka oss en adoption till från samma land som vårt första barn kommer från. Det är ju en fördel att känna sig "hemma" i ett land och veta vad man kan vänta sig men det är ju också spännande med ett nytt land. Väljer ni ett nytt land får barnen varsitt "eget" land och det kan man ju uppmärksamma på olika sätt. Du skriver ovan att ni kan ju ansöka om ett äldre barn och jag tycket det låter smart. Kanske kan det göra att det går fortare och då blir åldersskillnaden inte så stor. Då blir det samma land och tankar kring utseendet löser sig själv.... Lycka till i ert val! Berätta gärna hur det blev

  • Ålen returns
    ViljaDrömma skrev 2012-01-13 22:36:00 följande:
    Ja det finns säkert för och nackdelar med alla alternativ! Det är det som gör det så svårt! Fast kanske det som säger att det blir bra hur det än blir oxå!

    Funderade just på det, om man måste köa lika länge i Sverige om man kan tänka sig ett äldre barn, eller om man kan få förtur? Någon som vet?

    Vilka länder funderar ni på inför tvåan?
    Jag kan tänka mig, utan att veta exakt, att det är kortare kö i Sverige om man vill ansöka om ett äldre barn. Vad som definierar äldre vet jag inte . Om det blir en tvåa för oss kan jag tänka mig Kina, Taiwan eller något annat land som vi får skicka till utan kö i Sverige. Ödet får avgöra till viss del. Det är sex år mellan mig och min syster och det var egentligen först när hon flyttade hemifrån när jag var 13-14 år som vi blev "vänner". Det var härligt!
Svar på tråden Syskon från olika länder?