Inlägg från: TillaLi |Visa alla inlägg
  • TillaLi

    Syskon från olika länder?

    ViljaDrömma skrev 2012-01-09 16:58:05 följande:
    Hej!

    Nu behöver jag hjälp från alla er kloka adoptivföräldrar därute!

    Vi har ett barn från Afrika och vill gärna ha ett syskon. Kön är nu jättelång och om vi väntar på samma land så blir det kanske ca 5 år mellan barnen (förutsatt att vi inte adopterar ett äldre barn förstås). Byter vi land, kanske även världsdel, kommer barnen inte likna varandra, vilket jag fått för mig kan vara en trygghet att kunna spegla sig i någon.

    Nu är frågan dels om ni har någon input ang åldersskillnad, bu eller bä, med stor åldersskillnad? Och så undrar jag om barnen verkar tycka något (bra eller dåligt) om att de kommer från olika världsdelar och därmed ser helt olika ut?

    All input välkommen!

    Tack på förhand!
     
    Har inte läst hela tråden, men det jag har läst då har du fått många bra tankar och tips. 

    För mig skulle åldersskillnaden vara viktigare än att barnen måste komma från samma land, om jag måste välja. Speciellt då det börjar handla om flera års åldersskillnad. Sen är det ju valet att byta land eller ta ett lite äldre barn. Men barnen kommer alltid ha en sak gemensamt och det är att de är adopterade oavsett vilket land ni väljer. 

    Våra döttrar kommer från samma land men inte från samma provins. Vi valde samma land en andra gång både för att vi älskar landet, smidig adoption och bra väntetid men även för att vi kände att barnen fick möjlighet till något gemensamt. Idag är tjejerna 11 år och 8 år och de är stolta över att ha samma födelseland, men samtidigt stolta att de har något eget då de inte kommer från samma provins. I början då vi hämtat hem lillasyster trodde många att hon kom från en annan världsdel. Men idag undrar många om vi har tvillingar då många tycker att tjejerna ser så lika ut och är nästan jämnstora. Men vi ser stor skillnad på dem utseendemässigt. Vi har också sett att just ålderskillnaden som bara är på lite drygt 2 år mellan våra tjejer är kanonbra... tjejerna har så mycket gemensamt... de gillar ungefär samma saker, leker samma saker, kan prata om samma saker, de kan bearbeta sina adoptioner tillsammans osv.    

    Jag förstår era tankar, inte ett lätt beslut... 

    Lycka till!! Glad     

      
Svar på tråden Syskon från olika länder?