Inlägg från: VIldamary |Visa alla inlägg
  • VIldamary

    Liten allergivänlig hund

    Bichon Fris'e, Bichon Havannais, Coton de Touler (stavning?), Italiensk VInthund, mexikansk nakenhund, Chinese Crested (kinesisk naken hund), pudel, Lagotto, Malteser m.m. Alla dessa hundar sägs vara mer eller mindre allergivänliga, för att läsa rasbeskrivningar kan ni kika på www.skk.se för att se vilken ras skulle passa er. Av alla dessa hundraser är Bichon Havanaisen den som faller mig mest i smaken, alla jag har  träffat har varit lätta att ha att göra med och inte skälliga (vilket många småhundar blir genom brist på uppfostran och rasegenskaper). Både min syster och min moster har Malteser och jag är inte så förtjusta i dessa hundar då de är mycket skälliga och osäkra hundar. Det beror ej på uppfostran då min morbror även har en dobermann i samma hus som är mycket väluppfostrad.

    För att minska allergier hos dig kan ni även:

    -bada hunden varje vecka med ett milt schampo.

    - Våttorka golvet i huset ofta.

    -SKaffa damsugare med hepa-filter, är jätte bra för allergiker.

    - Skaffa luftrenare.  

    -Provnosa hos en uppfödare före ni köper hunden. ta med ett dynvar som hunden får ligga i. När ni kommer hem sätter du det på kudden och om du kan sova några nätter med den kudden utan att få en allergi chock kommer du antagligen att tåla hunden.
    För in en "köpa tillbaka" hunden klausul i köpekontraktet, att uppfödaren köper tillbaka hunden till ett lägre pris om allergi uppstår.

    - Ha inte hunden i sovrummet.                 

  • VIldamary

    Ja det är alltid en risk att ta ett djur, om man är allergisk. Jag är allergisk mot både katt och hund, men lever med tax och tre naken katter. Det funkar med mina djur men inte med andras. Skulle jag bli så allergisk jag inte kan ha hunden och katterna kvar har jag "reservhem" redo för dem där jag vet att de får det bra. OM ni har ett reserv hem redo tycker jag definitivt att ni kan skaffa en hund. Det är skillnad när det gäller ett allergiskt barn, då anser jag att man måste vänta så länge tills barnet är tonåring och kan då avgöra själv om han eller hon vill leva med allergiska besvär.
     

    För djuren tror jag inte att det spelar någon roll att de får flytta, de lever i nuet och anpassar sig snabbt till sin nya miljö. Jag har tagit två omplacerings nakenfisar (gamla avelskatter), varav en tyvärr blev sjuk och nu är borttagen. Det tog ca. en månad och då var det som om de alltid bott hos oss. 

    Jag mår mycket bättre av att ha lite allergi besvär men ha fyra underbara djur som ger mig otroligt mycket!  

Svar på tråden Liten allergivänlig hund