Inlägg från: mikroE |Visa alla inlägg
  • mikroE

    Liten allergivänlig hund

    Lillagris skrev 2012-01-10 10:45:19 följande:
    Vill bara påpeka att kinesisk nakehund inte alls är en allegivänlig hund. Oftast är det inte pälsen i sig man är allergisk mot utan fettet i huden vilket nakenhunden har. Lider man dock av till exempel astma passar den bra.

    Den räknas visst in i den allergivänliga skaran men inte pga avsaknad av hår, många allergiker tål till och med puffar bättre. Jag funkar bra med syrrans nakenhund och är både allergiker och astmatiker men jag skulle inte palla att ha den eller någon annan hund hemma dygnet runt tyvärr. Jag älskar hundar så hade det gått hade jag nog redan haft en. Bishon Frisee är den som funkat allra bäst av alla raser för mig men det varierar mellan olika människor och olika hundar även inom samma ras.
  • mikroE
    uniMog skrev 2012-01-10 11:54:55 följande:
    Lite fakta om pälsdjursallergi från astma och allergiförbundet:

    "Det finns många studier som visar att de försämras i sin sjukdom när de kommer i direkt eller indirekt kontakt med pälsdjur. Pälsdjursallergi är vanligt hos astmatiker, och pälsdjursallergen är en riskfaktor för försämring av
    astma. Hos individer som har en känd pälsdjursallergi och astma innebär pälsdjursallergen också
    en ökad risk för akutbesök."

    Värt att notera är även att barn med allergiska föräldrar löper väldigt stor risk att själva bli allergiska varför man kanske inte ska utsätta dem för exponering.

    Det finns ju dock vissa teorier som säger att det istället är bra att utsätta barn till allergiska föräldrar för allergener tidigt just för att deras immunförsvar ska ha chansen att lära sig svara bättre än föräldrarnas. Jag skulle aldrig skaffa hund dock, men eventuella barn får gärna träffa mina syskons hundar och katter av denna anledning.
  • mikroE
    The Doctor skrev 2012-01-10 16:02:05 följande:
    TIO ÅR?! Jag är förundrad över att hon fått hålla på så länge! Själv fick jag kämpa med näbbar och klor för att få en andra omgång (har hållit på i en 3-4 år) - lyckligtvis lyckades jag och sköterskan få igenom fortsatt hyposensibilitering vad gäller katter, men hund blev jag tyvärr av med. En tredje omgång kommer aldrig på fråga.

    Inte undra på att väninnan aldrig blir bättre i sin allergi när hon har kvar djuren. Vilken idioti.
    Jag tror din vän får kortisonsprutor inte hyposensibilisering från din beskrivning. Jag har en vän som får kortisonspruta varje pollensäsong för hon mår så kasst då medan hon under resten av året inte är allergisk alls.
Svar på tråden Liten allergivänlig hund