Inlägg från: EnFisPåTvären |Visa alla inlägg
  • EnFisPåTvären

    Liten allergivänlig hund

    Lillagris skrev 2012-01-10 10:45:19 följande:
    Vill bara påpeka att kinesisk nakehund inte alls är en allegivänlig hund. Oftast är det inte pälsen i sig man är allergisk mot utan fettet i huden vilket nakenhunden har. Lider man dock av till exempel astma passar den bra.
    Kinesisk nakenhund är det många allergiker som tål, bl a jag själv. Det är inte fettet i huden man är allergisk mot utan protein som finns i saliv, mjäll och hud. Jag känner t ex inte av något av hud eller saliv, däremot mjäll. Nakenhundar som man kan smörja in så att det aldrig bildas torra mjäll har jag inga problem att klara av.

    Som många nämner finns inga allergifria hundar, även om allergiker verkar klara vissa raser och vissa individer bättre. Att trotsa en allergi innebär trots allt alltid risker att förvärra allergin, utveckla astma på sikt etc (om man inte har det från början). Vill man som vuxen prova ändå så ok, men man ska aldrig prova om det är ett barn som är allergiskt.

    Jag skulle nog också fundera flera gånger innan jag skaffar en hund för ett barns skull, hunden måste vara välkommen av hela familjen och som vuxen är det du som har ansvar för den. Det är en del jobb trots allt med dels uppfostran och sånt som hör valpperioden till men även med en vuxen hund.

    Många känner av valpar mer än vuxna hundar, det finns även de som känner mer av hanhundar och/eller hundar i "puberteten".
  • EnFisPåTvären
    Lillagris skrev 2012-01-10 11:46:30 följande:
    Drar slutsatsen att det inte finns några hundar som är allergi fria, Min sambo tål inte nakenhundar. Som jag sa innan är det olika från olika männsikor och hundar. Personligen tycker jag att man ska fundera många gånger om som allergiker om man ska skaffa hund, del för hunden skull och även för allergiken,
    Nej det finns inga helt allergifria hundar, och det innebär alltid en risk. Som jag skrev tidigare - okej om man som vuxen beslutar sig för att utsätta sig för risken men man ska aldrig laborera med ett allergiskt barn. Som vuxen kan man väga -för och -nackdelar, hundar ger ju också väldigt mycket. Jag tål heller inte alla nakenhundar, känner av vissa hundar mer och andra mindre av alla raser och så funkar de flesta. Att åka hem till någon som har "den rasen" innebär därför inte att den individ man får hem funkar. Man ska också vara medveten om att allergin kan utvecklas när som helst och det innebär stor sorg för både hund och familj att ta beslutet att skiljas åt, jag hoppas TS tänker på det.
  • EnFisPåTvären
    FruLiNi skrev 2012-01-10 11:56:25 följande:
    För min man har det inte varit några problem. Om han hade blivit dålig, så hade han valt att ta sprutor mot sin allergi.
    Du ska nog läsa på lite om hyposensibilisering. För jag antar att det är det du menar. Det innebär att lite av ellergenet sprutas in i kroppen så att kroppen bygger upp en viss tollerans, du blir inte allergifri. Under hyposensibiliseringen får du inte utsättas för allergenet förutom från sprutorna så ni skulle inte få ha kontakt med hunden under tiden, även om man faktiskt kunde ge denna behandling för att folk skulle få behålla sina husdjur (vilket inte är fallet).
  • EnFisPåTvären
    FruLiNi skrev 2012-01-10 12:21:19 följande:
    Det funkar jättebra med sprutor för min väninna som är allergisk, hon har 2 hundar.
    Då är din väninna den första jag hört talas om som för det första får dessa sprutor för att kunna ha kvar sina husdjur och för det andra får genomgå behandling trots att hon hade husdjuren hemma. Det sista låter väldigt osannolikt.
  • EnFisPåTvären
    FruLiNi skrev 2012-01-10 12:47:07 följande:
    Insinuerar du att jag ljuger?!

    Nu vet du iallafall att det är sannolikt. Bara för att du inte vet eller har hört allt, så betyder inte det att det inte är sant.
    Under hyposensibiliseringen får du inte utsättas för det allergenet förutom från sprutorna. Det är fakta. Eller har varit i alla fall. Eftersom du säger så har de väl ändrat på de bestämmelserna (vilket låter konstigt eftersom det är en fara för patienterna att utsättas för mer än det som finns angivet i sprutorna). Om det nu är dessa sprutor du menar.
  • EnFisPåTvären
    killenkott skrev 2012-01-10 12:52:21 följande:
    STOP!!

    Sluta nu moralisera om ev utveckla allergi och annat strunt !
    Det var absolut INTE det tråden vart till för.
    Jag HAR tänkt 1000gr på detta,så det är inget nytt du kommer med UNIMOG.

    SNälla,jag tycker vänt till negativitet.

    ALTT kan hända här i livet,inga garantier finna.
    Kanske dör jag imorgon och ingen orkar ta hand om en hud.
    Kanske ingen blir allergiskt och vi har jättekul med en hund.
    Bla bla...
    Förstår du poängen?!

    Allt jag ville vara att få tips på hundar och lite råd,INTE 100 pekpinnar .
    Eller så kan du kanske vara tacksam över alla välmenande råd? Vi i nakenhundskretsar är smärtsamt medvetna hur lättvindigt folk köper hund, både ur allergisynpunkt och ur den synpunkten att det är jobbigare att ha hund än många tror (om de inte tar reda på fakta först).
  • EnFisPåTvären
    The Doctor skrev 2012-01-10 14:44:25 följande:
    Tja, förmodligen ljuger din vän för sin läkare. Det är inte OK att påbörja en hyposensibilisering med intentionen att kunna behålla sina djur alternativt köpa djur.

    Dessutom är det här ingenting man får lättvindigt, endast de med grav allergi får genomgå behandlingen, i alla fall här i Skåne.
    Tack, detta är min erfarenhet också.
Svar på tråden Liten allergivänlig hund