Inlägg från: The Doctor |Visa alla inlägg
  • The Doctor

    Liten allergivänlig hund

    FruLiNi skrev 2012-01-10 12:47:07 följande:
    Insinuerar du att jag ljuger?!

    Nu vet du iallafall att det är sannolikt. Bara för att du inte vet eller har hört allt, så betyder inte det att det inte är sant.
    Tja, förmodligen ljuger din vän för sin läkare. Det är inte OK att påbörja en hyposensibilisering med intentionen att kunna behålla sina djur alternativt köpa djur.

    Dessutom är det här ingenting man får lättvindigt, endast de med grav allergi får genomgå behandlingen, i alla fall här i Skåne.
  • The Doctor
    FruLiNi skrev 2012-01-10 15:30:16 följande:
    Det jag vet är att hon får sprutor för sin allergi och hon har fått det i snart 10 år. Hon har 2 hundar (Grand Danois)

    Det jag också vet är att det funkar bra för henne.

    Värst vad provocerande vissa saker är för folk.
    TIO ÅR?! Jag är förundrad över att hon fått hålla på så länge! Själv fick jag kämpa med näbbar och klor för att få en andra omgång (har hållit på i en 3-4 år) - lyckligtvis lyckades jag och sköterskan få igenom fortsatt hyposensibilitering vad gäller katter, men hund blev jag tyvärr av med. En tredje omgång kommer aldrig på fråga.

    Inte undra på att väninnan aldrig blir bättre i sin allergi när hon har kvar djuren. Vilken idioti.
  • The Doctor
    EnFisPåTvären skrev 2012-01-10 15:11:25 följande:
    Eller så kan du kanske vara tacksam över alla välmenande råd? Vi i nakenhundskretsar är smärtsamt medvetna hur lättvindigt folk köper hund, både ur allergisynpunkt och ur den synpunkten att det är jobbigare att ha hund än många tror (om de inte tar reda på fakta först).
  • The Doctor
    FruLiNi skrev 2012-01-10 19:52:55 följande:
    Men hon mår ju bra!

    Herregud, den enda som lider av att hon får sprutor mot sin allergi är ju du! Du verkar vara besatt av det här. Du kan vara lugn, hon mår jättebra med sina hundar. Så släpp detta nu.
    Näh, jag kan väl inte påstå att jag är något vidare besatt av detta, och jag lider inte nämnvärt av att din väninna utsätter sig för detta. Jag finner det bara lite underligt att läkaren går med på att en djurägare får gå igenom hyposensibilitering då det första de säger när man börjar är att man INTE ska ha djur.

    Att genomgå en hyposensibilitering är ju en påfrestning för kroppen och bör väl inte användas under allt för lång tid. Det är ju ändå en del risker involverade i detta behandlingssätt. Trots att jag behandlats under flera år kan jag nästa gång få en så stor allergichock att jag kan bli väldigt skadad. Inget att ta lätt på med andra ord.
  • The Doctor
    mikroE skrev 2012-01-10 21:18:10 följande:
    Jag tror din vän får kortisonsprutor inte hyposensibilisering från din beskrivning. Jag har en vän som får kortisonspruta varje pollensäsong för hon mår så kasst då medan hon under resten av året inte är allergisk alls.
    Ah, OK.
  • The Doctor
    johanna1992 skrev 2012-01-24 08:45:13 följande:
    dessa är allergifria mamma föder upp bolognese här kommer kort fakta

    Bakgrund: Bolognese var känd redan under romartiden och utgjorde under hela eran uppskattade gåvor mellan dignitärer. Bankmagnaten Cosimo de Medici sägs ha skänkt inte mindre än åtta Bolognese till lika många adelsmän i Bryssel.
    Allmänt: Bolognese är en liten, substansfull och kompakt med lång, fluffig och rent vit päls. Bolognesen ska vara trofast, mycket klok och måttligt aktiv. Den ska vara påhittig, lättlärd och mycket tillgiven sin ägare och dennes bekantskapskrets. Kommer från Italien.
    Storlek & vikt: Mankhöjden ska vara 27-30 cm hos hanhundar och 25-28 cm hos tikar. Vikten varierar mellan 2,5-4 kg.

     du kan gå in och titta på www.klappas.se

    super härliga lättlärda trogna hundar.    
    Det finns inga hundar som är allergifria.
Svar på tråden Liten allergivänlig hund