Inlägg från: dosed |Visa alla inlägg
  • dosed

    Sjuksköterskestudenter!

    Hej! Jag läser T5 på högskolan i halmstad och har en pojke på snart 2 år!

  • dosed
    Vackert skrev 2012-01-18 19:06:14 följande:
    Välkommen!!! Trivs du bra i skolan? Glad
    Tack! Ja jag trivs jättebra, har en toppenklass men det ska bli skönt att bli färdig också.. vi vill flytta till hus men det går inte innan båda jobbar
  • dosed

    Någon mer än jag som siktar på att bli barnmorska sedan? Jag vill helst bara jobba nåt år och sen börja läsa vidare direkt men det är ju sjukt svårt att komma in! Urvalet sker ju inte efter betyg eller högskolepoäng.. störigt!

  • dosed
    JA77 skrev 2012-01-19 23:04:58 följande:
    Högskolepoäng är ett urvalskrav, sedan sker lottning i grupper i hur länge man har jobbat som ssk. Den grupp med sjuksköterskor som jobbar längst, brukar vara den största gruppen antagna. Betyg är fullkomligt irrelevant då inte alla högskor betygsätter i flera steg. Lika bra det, målet är ju att bli sjuksköterska, inte "väl godkänd sjuksköterska". Legitimation får man ju ändå.
    Ja jag vet jag skrev fel.. menade att urvalet INTE sker på betyg och högskoleprov utan på högskolepoäng samt arbetslivserarenhet..

    Personligen så tycker jag att det är sjukt att jag ska ha förtur att studera till barnmorska för att jag har läst kurser som harry potter kunskap och liknande som är helt irrelevanta för en barnmorska. ´(jag har inte läst detta men det är ett exempel bara)

    Sedan att den som jobbat längst ska komma in tycker jag också är fel.. Det är väl bättre att de med den nyaste utbildningen ska få komma in också!
  • dosed
    Flashbulb skrev 2012-01-19 22:57:57 följande:
    Hur sker urvalet då?
    Skrev fel.. Urvalet sker på högskolepoäng eller arbetslivserfarenhet.. alltså får du förtur om du läst en massa andra kurser som kan vara helt ointressanta för att bli barnmorska. Det spelar ingen roll vilka kurser du läst.
  • dosed

    På min skola har vi inte ens vg.. bara g och u det tycker jag är bra! G gränsen är alltid på 70% eller 100% så den är hög ändå..

  • dosed

    Jag vill veta vart jag ska jobba i sommar nu! Så att man kan planera lite. Jag har sökt både hjärtintensiven som jag hade praktik på men sedan har jag sökt förlossningen också eftersom jag vill bli barnmorska. Är nästan säker på att jag kommer få på hjärtintensiven men vill helst vara på förlossningen så jag hoppas de ska höra av sig :)

  • dosed

    Hos oss finns det inget "man är usk efter 3 terminer" utan det är helt upp till arbetsgivaren att bedömma

  • dosed
    Vackert skrev 2012-01-23 12:13:45 följande:
    *phu* Pneumoni, TBC, Sepsi, Meningit, Hepatit A B och C och HIV. Dags å börja läsa lite nu då!! Vilken förmiddag...
    Vilken kurs läser du nu?
  • dosed

    Ni som ska skriva c-uppsats nu och ska göra t.ex intervjustudie, vem är det som betalar ansökan till etiska rådet? Min skola gör inte detta så därför gör vi bara litteraturöversikt.. tråkigt!

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!