Inlägg från: xexa |Visa alla inlägg
  • xexa

    Hej alla SSK-studenter! Jag läser T2 på SophiaHemmet. Det är ganska högt tempo och mycket självstudier så det är lätt att halka efter om man inte är super diciplinerad. Jag känner redan nu att jag "inte hinner". Har flera studieuppgifter och några tentor som jag har kvar att göra. Någon som känner igen sig? Är rädd att man inte får ihop terminspoängen och att man inte får börja i T3. Vad gör man?! Är gravid och det är därför jag glidit efter lite pga trötthet och illamående. Orkar inte på samma sätt som i T1. Tror ni att dom kommer att ha överseende för detta?

  • xexa

    Jag hade 17,7 och jag kom in på alla 4st skolor i Stockholm. Valde SophiaHemmet som är svårast att komma in på, därefter Röda Korsets Högskola. Karolinska och Ersta är det lite lättare att komma in på pga mer platser.

  • xexa

    Någon mer än jag som hatar seminarium? Gör hellre ersättningsuppgiften.

  • xexa

    Jaha, missar man ett seminarium som alltid är obligatoriskt så får man på vår utbildning göra en ersättningsuppgift. Jag "missar" alltid seminariumen med flit för dom ger mig ångest.

  • xexa

    Klart jag pratar med folk på VFU, även med dom i klassen såklart. Jag har inte social fobi utan jag blir stressad av att prata inför en större grupp, tex redovisningar och seminarium. När jag är mig själv privat så har jag inga problem att hålla låda inför vänner men det är just när det sätts i en seriös miljö typ högskolan som det blir jobbigt. Trodde det var väldigt vanligt.

  • xexa

    Finns det någon vänlig själ här som skulle kunna hjälpa mig med att dela med sig av sina anteckningar från Medicinsk Vetenskap 1 och 2. Jag har missat ca 80% av dessa föreläsningar pga sjukdom ( Hyperemesis Gravidarum (HG) alltså kraftigt illamående under graviditeten ) Och nu har jag lite lätt panik då dessa två tentor närmar sig och jag saknar både anteckningar samt åhörarkopior och vet inte riktigt VAD jag ska kunna. Sitter bara och stirrar i fysiologiboken och inser att jag inte kan lära mig en hel bok på 4veckor. Anteckningar skulle vägleda lite så jag vet vad jag ska fokusera på. Läser termin 1 på SophiaHemmet. Hjälp vilken ångest jag har över detta vågar inte fråga någon i klassen.

  • xexa

    Jag har två böcker.
    -Människokroppen Fysiologi och Anatomi av Olav Sand och Jan G. Bjålie

    -Fysiologi med relevant anatomi av O. Henriksson och M.Rasmusson

    Men tror du att åhörarkopiorna räcker att plugga på utan några anteckningar alls?

    Ska kontakta Elisabeth och be om dom, eftersom åhörarkopiorna inte finns i SEO.

  • xexa

    Var hittar jag instuderingsfrågorna?

    Jag har varit med i början bara cellen, rörelseorganen, lite om hjärtat..sen inte mycket mer :-/

  • xexa

    Åh tack! Visste inte ens att det fanns instuderingsfrågor, har svårt att hitta allt i SEO.

    Jo jag vill plugga i gruppen men eftersom jag varit borta så känner jag mig som en svikare och vågar inte föreslå det.
    Vi känner inte varandra så väl eftersom vi precis börjat termin 1.

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!